Despre infectii dentare

12-06-2009
Titan
Nu este medic/terapeut
Titan
Buna,

Am fost la urgenta la un spital, cu o durere extraordinara de masea, care nu trecea cu calmante nicicum... Doctorul care era "de garda" in noaptea respectiva, s-a uitat la dintii din zona care ma doare si mi-a lovit putin dintii si nu simteam durere. A zis ca nu vede sa fie infectie si sa mai iau calmante (ipren 200mg maxim 3 tablete impreuna cu paracetamol 500mg maxim 2 tablete) ca imi va trece durerea. Asa am facut si am si adormit de la acele medicamente :)))

Durerea era in partea de sus a maxilarului si simteam totusi putin inflamat langa radacina maselei, ca si cum ar fi o mica punga cu puroi. Am mai aflat ca este posibil sa fie infectie si in radacina, adica sa nu fie vizibil.

Stiu ca cea mai buna solutie ar fi sa merg la un dentist, dar problema e ca sunt in strainatate si abia peste o luna ajung in Romania. Eu am inceput sa iau antibiotice (azitromicina 500mg, 1 tableta/zi timp de 6 zile).
Daca nu trece durerea prin acest tratament am promis ca voi merge la un dentist si aici (chiar daca stiu ca doar o consultatie costa 60euro, apoi ca sa mai rezolve si problema inca 100euro si sunt cam nepriceputi stomatologii de aici)

Acum nelamuririle mele sunt:
Oare prin acest tratament cu antibiotice, sunt sanse mari sa ma vindec si sa nu apara complicatii timp de o luna pana ajung in Romania?
Acum e greu pentru un medic sa spuna, fara sa vada o radiografie sau ceva, dar care sunt sansele ca un dinte care prezinta infectie sa mai poata fi salvat?
Cum pot sa stiu sigur daca mai am infectie sau nu? (eu in gandul meu cred ca am infectie in momentul in care am durere si nu trece prin calmante)

Cateva sugestii si pareri mi-ar fi foarte folositoare,

Va multumesc anticipat!
4 comentarii
0
12-06-2009, ora 23:00
Dr. Cosmin Marin
Stomatologie, Bucuresti, sector 6
Dr. Cosmin Marin
1. nu va trece niciodata doar cu antibiotice(poate doar pe moment, dar se va acutiza cu siguranta la un moment dat)...treb si un tratament al cauzei, al dintelui, in speta.
2.o rdiografie este un ajutor mare pentru un diagnostic corect
3.dupa tratament corect..nu ar mai trebui sa fie cazul de infectie.
0
13-06-2009, ora 06:50
Titan
Nu este medic/terapeut
Titan
Stiu ca nu ma voi vindeca total, doar cu antbiotice. Doar vreau sa aman problema, prin antibiotice, macar pana pe 7 iulie, cand am programare la stomatolog. Atunci stiu ca voi merge la un stomatolog roman in care pot sa am incredere. Aici, in cel mai fericit caz, imi va face extractie, care poate fi si cu probleme.

Am un prieten care nu a mai rezistat de durere si a mers la dentist. I-a facut o extractie de masea, dar stomatologul danez "a omis/a lasat" o parte din radacina. Deci degeaba a fost. A trebuit sa mearga in Romania ca sa rezolve problema pana la capat.

Ca si stomatologii romani, nu stiu daca mai gasesti. Ofera calitate si profesionalism foarte bun si totusi la un pret mic.

Mersi pentru sfaturi!
Astept si alte pareri si sugestii.

Va multumesc!
0
16-06-2009, ora 10:39
Dr. Florin Cofar
Stomatologie, TIMISOARA
Dr. Florin Cofar
antibioticele vor tine doar acel focar in "carantina", nu vor rezolva infectia pana cand nu te ocupi de cauza ei, respectiv tratamentul de canal.

Infectie ai cu siguranta, doar ca ea are o faza acuta si una cronica, durerea apare in puseele acute.
Dupa un tratament de canal corect, problema e rezolvata.

radiografia nu e optionala la acest tip de afectiuni :), ai neaparata nevoie de ea, atat inainte de tratament, pentru diagnostic, cat si dupa tratament pentru verificarea corectitudinii tratamentului.
0
16-06-2009, ora 10:44
Titan
Nu este medic/terapeut
Titan
Da, asa cum am presupus si eu, ca radiografia este foarte importanta asa ca ieri am facut radiografie la 4 dinti din zona in care ma doare. As dori sa postez imaginea radiografiei aici pe forum, dar nu stiu cum as putea sa o atasez.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul