despre prezervativ...si altele

27-09-2010
andradax
Nu este medic/terapeut
andradax
BUna ziua.Folosesc ca metoda de contraceptie prezervativul pt ca nu am voie anticonceptionale deoarece am o rana pe col pe care o tratez.Am auzit multe cazuri care au ramas insarcinate folosind prezervativul corect.Care este adevarul?
Ce metoda imi recomandati pt a nu avea nici o problema?
1 comentarii
0
03-10-2010, ora 17:07
michidoo
Nu este medic/terapeut
michidoo
abstinenta e cea mai buna metoda :)

dar cum probabil nu vrei sa auzi raspunsul asta, te sfatuiesc sa dublezi metoda de protectie pe care deja o folosesti (prezervativ) cu o alta. Metoda calendarului ar fi indicata, adica sa eviti sa faci sex in cele cateva zile "periculoase". Insa, daca ai ciclu neregulat, nu-ti pune baza in metoda calendarului, pentru ca nu ai cum sa determini cand are loc ovulatia. Poti incerca sa folosesti testele de ovulatie, care iti vor spune cand esti in apropierea ovulatiei si la fel, sa incerci sa eviti sexul in zilele alea.

alta metoda: coitus interuptus, dar probabil nu-i prea placut pentru partenerul tau. Orice-ar fi, nu considera pastila de a doua zi o metoda contraceptiva! De altfel, daca n-ai voie anticonceptionale, probabil n-ai voie nici pastila de a doua zi, de vreme ce echivaleaza cu 2-3 folii de anticonceptionale.

Altfel, asigurati-va ca pune prezervativul corect (sa nu ramana aer pentru ca se poate sparge) si ca esti suficient lubrifiata (folositi un gel in scopul asta), ca sa nu se rupa. In conditiile astea, nu ar trebui sa veti probleme.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cervicita cronică - rana pe colul uterin
  • Prezervativ aprobat pentru utilizare în multe țări europene, mai eficient în prevenirea infecțiilor decât prezervativele standard
  • Boli care se pot transmite chiar dacă porți prezervativ
  •