despre prurigo

17-06-2009
mihaela_botofei
Nu este medic/terapeut
mihaela_botofei
Buna seara. Am un baietel de 4 ani si jumatate care se lupta cu un diagnostic pus o data de un alergolog si o data de un dermatolog (prurigo). Nu prea am inteles exact ce inseamna si nu mai stiu cum sa-l ajut ca sa nu-i mai iasa acele bubite pe el. Facem tratamentele caracteristice bolii iar dupa o perioada cand terminam tratamentul si dupa o scurta pauza ii reapar acele bubite dupa care se umple iar pe brate, picioare si abdomen.
Va rog sa-mi spuneti ce este de fapt acest PRURIGO si daca o sa scape de acele bubite (care ulterior devin bube si pete) si de medicamente?
3 comentarii
0
18-06-2009, ora 21:35
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Cred ca este vorba despre Prurigo strofulus. In principiu, boala se declanseaza datorita mai multor factori, uneori greu de stabilit. Este o reactie de tip alergic.
In general, marea majoritate a cazurilor se vindeca spontan in jurul varstei de 7 ani.
0
19-06-2009, ora 11:59
mihaela_botofei
Nu este medic/terapeut
mihaela_botofei
va multumesc foarte mult pentru raspuns. pana acum nimeni nu mi-a spus daca sau cand o sa-i treaca acele bubite. mai am inca o intrebare: exista riscul ca aceasta boala da o duca toata viata? si daca trebuie sa faca un tratament pentru intarirea sistemului imunitar pentru ca stiu ca in momentul cand ii apar scade sistemul imunitar. Ce imi recomandati sa fac in continuare. Inca o data va multumesc pentru rasbuns si va doresc toate cele bune.
0
21-06-2009, ora 22:33
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Nu sunt necesare tratamente suplimentare. Mai aveti putina rabdare!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: