despre sindactilie - informatii/sfaturi

15-06-2008
*miha
Nu este medic/terapeut
*miha
Buna ziua,
Am 21 de ani si am sindactilie la piciorul stang (doua din degete sunt lipite si s-au dezvoltat ceva mai mult decat celelalte fiind un pic mai lungi). Sunt interesata sa fac o operatie pentru a corecta aceasta problema, insa medicii care m-au consultat mi-au spus ca ar fi nevoie sa mi se recolteze piele din alta zona a corpului pentru a-mi repara degetele.
V-as ruga sa imi spuneti cam care sunt pasii unei astfel de operatii, daca nu exista cumva vreo alternativa la recoltarea pielii din alta zona a corpului meu si daca se poate face ceva in asa fel incat dupa operatie degetele mele sa aiba acealeasi dimensiuni cu celelalte.
Astept cu nerabdare raspunsul dumneavoastra.
Va multumesc.
6 comentarii
0
16-06-2008, ora 00:00
Dr. Daniel Popescu
Identitate neconfirmată
Dr. Daniel Popescu
In general, pentru corectia sindactiliei nu este nevoie de grefe de piele. Spatiul dintre degete se acopera (capitoneaza) cu lambouri locale. Cazul dvs poate fi atipic si atunci chiar sa necesite prelevarea unor grefe cutanate.
Din experienta mea, sindactiliile pe care le-am tratat, atat la maini cat si la picioare, nu au necesitat niciodata grefe, iar rezultatele functionale si estetice au fost excelente.
Multa sanatate!
0
16-06-2008, ora 00:00
*miha
Nu este medic/terapeut
*miha
Va multumesc :)
0
15-11-2008, ora 08:31
Mari_PV
Nu este medic/terapeut
Mari_PV
Buna ziua!
Am 24 ani si am o forma f usoara de sindactilie, respectiv am cate 2 degete la ambele picioare lipite. Au crescut normal si nu m-au deranjat niciodata. Acum sunt insarcinata si vreau as vrea sa stiu ce risc exista ca si copilul meu sa mosteneasca aceasta boala si daca se poate manifesta intr-o forma mai grava.

Va multumesc anticipat!
0
20-02-2009, ora 19:35
ionel34
Nu este medic/terapeut
ionel34
Buna ziua! Am o fetita de 7 anisori are sindactilie la mina stinga, degetul 3si 4 au fost lipite. La virsta de 2 anisori am operato in Italia dar operatia nu a iesit deloc bine. As vrea sa stiu daca poate cineva sa imi spuna vreun medic bun si ce sansa avem pt a corecta oarecum aceasta problema.Va multmesc!
0
08-08-2009, ora 11:16
cosmi.narci
Nu este medic/terapeut
cosmi.narci
Buna ziua. Am un baietel de 3 ani si degetele 4 si 5 de la piciorul stang sunt lipite, as dori sa siu daca pot sa-l opereze acum si unde sa ma duc la ce clinica sau spital
0
05-05-2010, ora 12:18
gabi.gabi
Nu este medic/terapeut
gabi.gabi
buna ziua

se poate opera pe baza asigurarilor de sanatate sau macar deconta?

la clinicile particulare ar fi cam 500 euro (nu am intrebat daca doar pt un picior sau pt ambele)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: