despre sterilet

28-11-2006
Ani3lla
Nu este medic/terapeut
Ani3lla
M-am hotarat sa schimb anticonceptionalele. Asa ca am apelat la un medic ginecolog. Din pacate acesta nici nu a vrut sa auda de pilule pentru ca sunt fumatoare si mi-a recomandat sterilet. Sunt sanatoasa, nici o intrerupere de sarcina si o operatie cezariana. Insa am auzit atatea lucruri neplacute despre sterilet (infectii, menstre abundente, explulzari involuntare) incat imi este tare frica. De aceea as dori parerea unui alt medic referitor la pilule si efectele asupra fumatoarelor. Fumez de 16 ani si anticonceptionale iau tot de atat timp si nu am avut nici un fel de probleme de sanatate.
2 comentarii
0
28-11-2006, ora 00:00
maria_p
Nu este medic/terapeut
maria_p
Eu in locul tau as renunta definitiv la anticonceptionalele orale (nu din cauza fumatului). Anticonceptionalele orale contin hormoni care chiar daca spun ginecologii ca sunt in cantitati mici riscul de a se crea dezechilibre hormonale este foarte mare. In mod normal inainte de administrarea de hormoni se efectueaza analize medicale de sange si urina (dozari hormonale) in anumite zile ale ciclului menstrual.Aceste analize se reiau periodic daca s-a decis administrarea de hormoni. Este foarte indicat ca inainte de a lua decizia sa incepi administrarea de hormoni sa consulti absolut obligatoriu si un medic specialist endocrinolog in afara de ginecolog(chiar daca se supara). Administrarea de hormoni este bine sa se faca cu foarte mare precautie mai ales dupa 35 de ani.
Chiar daca spui ca nu ai avut nici un fel de probleme de sanatate asta nu inseamna ca in timp nu pot aparea reactii adverse. Studii recente releva clar faptul ca anticonceptionalele orale administrate mai mult de 5-6 ani sunt un factor de risc foarte mare pentru multe afectiuni. Asa a fost la mine din pacate. Si eu fumez de 20 de ani am o operatie cezariana si doua operatii de fibrom uterin.Am luat si eu anticonceptionale orale cu ani in urma pana sa apara fibroamele. Una din cauzele care se pare ca duc la formarea acestor tumori care sunt fibroamele uterine este si raporttul dintre progesteron si estrogeni. Marea majoritate a ginecologilor trateaza din pacate cu foarte mare usurinta administrarea de hormoni. ITI RECOMAND MARE, MARE PRECAUTIE. In privinta steriletului iti recomand sa inceci un sterilet fara hormoni din aceleasi motive de mai sus. Modul in care este tolerat steriletul difera de la femeie la femeie.
Uneori pot aparea efecte secundare neplacute: menstruatia poate dura mai mult si sangerarea poate fi mai abundenta, pot aparea sangerari intre menstruatii, pot aparea crampe moderate, mai ales la inceput. Daca medicul ginecolog a recomandat cred ca poti incerca.
Succes,
Maria_P
0
26-02-2007, ora 00:00
pufulet
Nu este medic/terapeut
pufulet
Aveti idee steriletul poate fi folosit si daca nu am avut nici o sarcina?
Am contraindicatie la anticonceptionale...
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dispozitivul intrauterin este la fel de eficient în prevenirea sarcinilor ca ligatura trompelor și provoacă mai puține efecte adverse
  •