Destramare familie

25-11-2016
licurici00
Nu este medic/terapeut
licurici00
Sunt casatorit de 10 ani eu am 42 de ani si sotia la fel si avem doi copii frumosi si sanatosi un baiat de 8 ani si un baiat de 1 an si 2 luni.Din punct de vedere financiar stam acceptabil spre bine.Am reusit sa construim si o casa dar care nu este terminata.Problemele mari in cuplu au aparut dupa nasterea celui de-al doilea copil.In acest moment nu mai comunicam aproape deloc intre noi, au fost zile la rand cand nu ne vorbeam deloc relatii intime nu mai avem de aproape 2ani (dupa ce a ramas gravida cu al doilea copil).Amandoi iubim copiii enorm dar simt ca nu mai merge casnicia.Problemele s-au acutizat cand am descoperit din intamplare ca casa noua pe care am construit-o pe un teren(de fapt o casa veche pe care am demolat-o) pe care ea il primise mostenire de la mama sa a fost receptionata acum doi ani fara ca eu sa stiu si pe procesul verbal de receptie apare doar sotia si mama ei.Majoritatea banilor pentru constructia casei au fost ai mei si ai parintilor mei.Eu efectiv cand am descoperit acest lucru m-am inchis in mine si am refuzat orice comunicare cu sotia.In aceasta perioada in care nu mai comunicam soacra si sotia mi-au interzis sa ma continui orice investitie in casa chiar mi-au spus ca daca mai fac ceva acolo cheama politia pentru ca este terenul lor(soacra are drept de uzufruct viager pe teren).In aceasta perioada de cand nu mai comunciam din intamplare am intrat pe un site de socializare al sotiei (ea lasand site-ul deschis) si de atunci sunt invinovatit ca eu o urmaresc si ca ii sparg emaiulul.Totodata ea si-a schimbat toate parolele asa ca nu mai am acces la email sau site-uri de socializare.Avand in vedere ca soacra este tooata ziua pe la noi o ajuta la cresterea baiatului mic eu ajung doar seara acasa dupa ce ea pleaca (si din cauza serviciului meu )si datorita faptului ca nu vreau sa ma intalnesc cu ea.Mentionez ca si apartamentul unde locuim a fost platit in mare parte tot de parintii mei.In acest moment nu mai sunt atras de sotia mea o ignor complet dar tin foarte mult la copii.Avand in vedere ca nici nu mai avem relatii intime de aproape 2 ani si ca nu ne mai intelegem ce as putea face ca sa nu sufar nici eu si nici ea cu copiii in caz ca dorim sa ne despartim.Ea chiar a mentionat ca vrea sa divorteze si nici eu nu sunt impotriva dar ma gandesc la copii si la toata munca depusa pana acum.Totodata nu pot trece cu vederea faptul ca parintii mei au investit multi bani in casa si apartament.Mai pot oare sa-mi salvez casnicia?a mai trecut cineva prin asa ceva?In acest moment nu mai exista incredere intre noi si nici nu cred ca ne mai iubim.
5 comentarii
0
25-11-2016, ora 12:14
Psiholog Roxana Alina Olaru
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Roxana Alina Olaru
Buna ziua,

Imi pare rau ca treceti prin aceste momente dificile. De-a lungul anilor de cand lucrez cu cuplurile am vazut multe cupluri care au reusit sa isi revina din aceste puncte dificile, sa isi repare relatia si sa devina mai puternici. De asemenea, si cupluri care in final au decis ca se vor desparti, dar care, trecand prin psihoterapie de cuplu au reusit sa ramana prieteni si sa gestionez sanatos si normal relatia cu copii si sa colaboreze ca parinti ai copiilor lor, in ciuda faptului ca divortasera.
Stiu ca este dificil, dar am credinta ca in momentul in care cei doi parteneri isi doresc sa iasa din cercul negativ de interactiune vor reusi macar sa nu mai fie agresivi unul cu celalalt, vor reusi sa gaseasca solutii care sa ii avantajeze pe amandoi.
Tipul de psihoterapie pe care il practic (Terapia Centrata pe Emotii pentru Cupluri) este cel cu reusitele cele mai mari, 70% dintre cupluri reusind sa isi salveze relatia.

Daca doriti sa incercati sa faceti ceva pentru dvs, familia dvs ma puteti contacta pentru programare.
0
25-11-2016, ora 12:50
licurici00
Nu este medic/terapeut
licurici00
Din ce oras sunteti dumneavoastra?
0
25-11-2016, ora 21:10
Psiholog Roxana Alina Olaru
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Roxana Alina Olaru
Bucuresti
0
25-11-2016, ora 21:57
licurici00
Nu este medic/terapeut
licurici00
Din pacate nu sunt din Bucuresti.ce solutie pot avea la problema noastra?
0
25-11-2016, ora 22:14
Psiholog Roxana Alina Olaru
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Roxana Alina Olaru
Sunt si alti terapeuti de cuplu specializati pe Terapia Centrata pe Emotii. Daca imi spuneti orasul de unde sunteti va pot directiona. Imi puteti scrie in privat si va voi raspunde.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Aproximativ 80% dintre divorțuri implică o asimetrie de putere: înstrăinarea părintească și controlul coercitiv al abuzului, printre cauze
  • Co-parenting - ce este și sfaturi pentru părinții divorțați
  •