deteriorarea tenului | Forumul Medical ROmedic

deteriorarea tenului

11-08-2009
sandyy
Nu este medic/terapeut
sandyy
la 18 ani aveam un ten curat, usor gras, pielea intinsa.La pubertate nu am avut probleme, acestea au inceput dupa ce am nascut... numeroase furuncule la nivelul fetei, urcioare. Dupa un timp spatele mi-a fost invadat progresiv de niste pustule albe cu lichid ce intepau si usturau si se vindecau in cateva luni, facand sub epiderma niste puncte de grasime care ieseau cand trgeam de cojitele ce se formau. Astfel, spatele e plin de gaurele si pete albe. Apoi au inceput si pe gat sa apara si pe fata si pe umeri si maini in partea superioara.DE 20 de ani ma lupt si nu stiu ce sa mai fac...tenul e patat alb-maroniu, cu pori deschisi -nu ca la 18 ani si gaurele ca si cand ai intepa o coala de hartie. Singurul diagnostic a fost ACNEE. Mai mentionez ca am si probleme cu tiroida(am avut gusa nodulara cu noduli toxici benigni-partea dreapta, si m-am operat. CU MULTUMIRI. IZABELA BEDREAGA
3 comentarii
0
12-08-2009, ora 09:25
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Stimata dna Bedreaga,

O sarcina presupune in cazuri majoritatii femeilor si o dereglare hormonala. Ar fi bine daca v-ati doza hormonii (Testosteron total/liber, Estradiol, Progesteron, DHEA-S, Prolactina, LH, FSH, Aldosteron, Androstendion Delta 4)...o ecografie utero-ovariana (pt a exclude existenta sindromului ovarelor polichistice si nu numai)...examen microscopic din secretia unei leziuni acneiforme piogene (din colectia purulenta) + cultura si antibiograma/antifungigrama...un examen dermatoscopic si cam atat!

O alimentatie echilibrata (documentati-va cu privire la piramida alimentara), minim 2l de apa plata sau Pi/zi, sport, dar nu mult pt ca transpiratia excesiva contribuie la dezvoltarea sau exacerbarea leziunilor acneiforme, multa gandire pozitiva si credinta in Bunul Dumnezeu!

Documentati-va si cu privire la DONAVITAL (inlocuieste cu succes contraceptivele, regland secretia ovariana; este natural si fara reactii adverse!)

Toate cele bune si multa sanatate! Sa va traiasca copilul;)

In speranta ca v-am putut fi de folos, cu placere si respect,
NICK;)
0
13-08-2009, ora 01:09
sandyy
Nu este medic/terapeut
sandyy
draga domnule sau doamna, va multumesc ptr sfaturi...si in special ptr. urarea legata de copil ! MI-au mers la suflet cuvintele dvs! LA FEL SI DVS. Izabela Bedreaga
0
13-08-2009, ora 06:59
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Cu mare placere,
Domnul NICK;)






In speranta ca v-am putut fi de folos, cu placere si deferenta,
N I C K;)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Lucruri pe care NU ar trebui să le pui pe față
  •