Deviatie axiala

03-11-2016
Bogdanradoi
Nu este medic/terapeut
Bogdanradoi
Bună ziua. În urma unui EKG efectuat mi-a ieșit ca am deviatie axiala stânga. Medicul cardiolog mi-a spus ca nu-i nimic grav, ca la ecografia inimii nu s-a văzut nimic și ca deșii unii cardiologii spun ca deviația înseamnă infarct nu este de fapt asa. Acasă m-am uitat pe EKG din pura curiozitate ( nu ca m-as pricepe ) și la concluzii scria 'severity left axial deviation. Possible old MI'. Nu prea mi-a căzut bine ce am văzut și sunt intr-un impas total. Sa mai merg pentru o părere la un alt cardiolog sau sa o iau de bună ca la eco inima era în imite normale și aceea deviatie nu-i neapărat ceva rău ? Precizez ca m-am prezentat la cardiologie pentru palpitații pe care le am sporadic, sa zic o data pe luna, poate și mai rar și puls mărit pe care îl pun pe seama anxietății de care sufăr. Deci se mai confrunta cineva cu acest tip de deviatie axiala ? Ce se poate face și cat de serioasa este ? Multumesc
3 comentarii
0
04-11-2016, ora 20:06
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
In interpretarea unui traseu EKG sunt mai multe etape pe care le urmam, din care una este axa electrica a cordului. Aceasta poate fi intermediara sau deviata la stanga sau la dreapta. Deviatia izolata(fara alte modificari ale morfologiei traseului) la stanga a axei electrice a inimii apare in mai multe situatii, din care 2 sunt cele mai frecvente: hipertensiunea arteriala si hemiblocul stang anterior. Ca sa simplificam si mai mult, daca TA este normala la o persoana cu axa electrica deviata la stanga(fara alte modificari EKG)(putem spune ca e normala nu doar masurind-o odata in cabinet ci eventual si monitorizand-o ABPM 24 ore), atunci vorbim de un hemibloc anterior stang. Afectiunea poate fi o banalitate, reprezentand o tulburare de conducere a impulsurilor electrice (cu o intarziere a acestora in peretele anterior al ventriculului stang), dar poate reprezenta si un semn electrocardiografic de ischemie al unei artere ce iriga ventriculul stang.
0
04-11-2016, ora 20:45
Bogdanradoi
Nu este medic/terapeut
Bogdanradoi
Multumesc frumos pentru raspuns. Voi continua investigatiile cu montarea unui holter pentru 24 h. Cel montat in vara acestui an nu a aratat nici o problema in afara unei usoare tahicardii.
0
27-11-2017, ora 16:30
Enciu
Nu este medic/terapeut
Enciu
Buna seara. Am făcut si eu un EKG saptamana trecuta si tot asa scrie pe el. Ritm sinusal si Deviate marcată de axa stânga. Medicul spune ca nu e nimic spune ca este legat de problemele cu glanda tiroida pe care le am de ceva ani. Dar eu nu am mai avut niciodata pe EKG asa ca am mai facut. Ce ziceți poate fi adevarat ca eu tot nu ma simt bine.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • BioSport Earbuds – căștile care îți monitorizează inima
  • 5 obiceiuri pentru o inimă sănătoasă
  • Dispozitivul electric pentru îmbunătățirea funcției cardiace
  • Valvele cardiace sintetice, invenția care ajută chirurgii să-și exerseze tehnica
  • Modificări cardiovasculare în timpul sarcinii
  • Exercițiile de anduranță, efecte protectoare pentru inimă
  • Aplicația pentru mobil utilă în cazul pacienților cu insuficiență cardiacă
  •