deviatie de sept?

28-08-2008
Alexey
Nu este medic/terapeut
Alexey
Salut. De cativa ani nu mai respir calumea, iar nasul meu este inclinat putin la varf spre stanga, iar nara dreapta este mereu infundata si respir doar pe partea stanga. Este posibil sa am deviatie de sept si sa necesite operatie ? ms
16 comentarii
0
28-08-2008, ora 00:00
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Mai mult ca posibil...
o cazatura simpla care a lovit varful nasului a putut provoca o deviere de sept.
dca ai deja 17-18 ani. poti merge cu toata increderea sa te operezi... o sa vezi cat e de bine sa respiri normal pe nas.
0
28-08-2008, ora 00:00
Dr. Daniel Popescu
Identitate neconfirmată
Dr. Daniel Popescu
Intradevar este cel mai probabil septul sa fie deviat. Un control ORL te va edifica imediat.
In cea ce priveste deviatia varfului, ea nu se va corecta odata cu indreptarea septului, mai ales ca fenomenul persista de cativa ani. In acest caz ai nevoie de o rinocorectie, operatie care implica pe langa pozitionarea mediana a septului si corectia cartilajelor varfului.

Multa sanatate!
0
28-08-2008, ora 00:00
merce
Nu este medic/terapeut
merce
buna ziua..sotul meu este operat de trei ani de deviatie de sept...si nici acum nu si-a revenit...dimineata stranuta de foarte multe ori si cu o intensitate fff mare(fapt ptr care il apuca mereu o fff mare durere de cap)si ii curge pe nas foarte mult sange.ii curge nasul mereu da senzatia ca este racit..nu poate respira pe nas niciodata...am fost la doctor i-a facut doua raze...nimic suspect...i-a cauterizat rana din nara stanga...doua zile mai bine...au aparut din nou sangerarile.nu este bine sa sangereze asa de mult in fiecare zii...si va intreb ce sa facem oare ca sa putem afla cu adevarat ce are...multumesc frumos
0
29-08-2008, ora 00:00
vocabular22
Nu este medic/terapeut
vocabular22
Buna!Am 19 ani si am deviatie de sept.De cativa ani, din cauza osului dintre nari care este stramb, nasul meu arata urat la baza, o nara este mai mare ca cealalta si o parte din nara parca este iesita in afara...oricum are aspect neplacut.Stiu sigur ca trebuie sa fac operatie de sept, dar la ce fel de doctor este mai bine, la un orl-ist sau la un chirurg plastician ? Eu ma gandesc ca la un chirurg plastician pt. ca, orl-istul chiar daca imi indreapta osul dintre nari, aspectul nasului la exterior tot urat ar ramane.Cat ar costa o interventie la un chirurg plastician la o clinica particulara?Va multumesc.
0
06-02-2009, ora 01:27
Cosminutz20
Nu este medic/terapeut
Cosminutz20
Salut! Am 20 de ani si sufar si eu de... deviatie de sept. Am fost acum 2 luni la un medic de stat si mi-a prezis tratament pt. 14 zile, si mi-a zis: - Cred ca ajungi la operatie, pacat de tine ca esti tanar... Adica ce a vrut sa spuna??? Tocmai de aceea va rog pe dumneavoastra sa ma ajutati si sa i-mi spune-ti ce risc daca nu ma operez. Si cam cat costa o peratie. Mulumesc anticipat
0
23-06-2009, ora 22:59
vrock
Nu este medic/terapeut
vrock
bunaziua...am si eu cateva intrebari legat de deviatia de sept..am a vut un accident acum vreo cateva luni si am o deviatie de sept destul de grava sa zic .si pe deasupra mai am si nasul tumefiat intr-o parte...si din cauza deviatie mai este si stramb..am o nara mai mica decat cealalta...asa pare..vreau sa va intreb daca la 17 ani se poate face operatia si cam cat este pretul uneia..va multumesc
0
02-07-2009, ora 23:41
FANE_BABANU_01
Nu este medic/terapeut
FANE_BABANU_01
AM SI EU O INTREBARE:DE LA DEVIATIA DE SEPT TI SE POATE SCHIMBA FORMA NASULUI.ADICA SA SE COCOSEZE SAU SA SE STRAMBE INTR-O PARTE.DECI NU DE LA OPERATIE PUR SI SIMPLU ASA
0
17-12-2009, ora 01:36
mikkka
Nu este medic/terapeut
mikkka
Buna ziua,
Dl. dr. Flueraru
M-am operat de deviatie de sept in septembrie. Am mai mereu 1 din nari infundata (cand o nara cand cealalta) dc pun picaturi se desfunda dar in 5 minute se infunda din nou. Aveti idee ce se intampla?
multumesc mult
0
17-12-2009, ora 09:54
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
cauta Colargol( se prepara in farmacie).
3-4 pic la 8 ore 10 zile.
0
03-12-2010, ora 01:08
Alxsim
Nu este medic/terapeut
Alxsim
buna seara...am 19 ani si sunt sportiv de 9 ani (rugby) si am avut pana acum de vreo 3 ori nasul "spart" si nu pot respira bine, racesc si des la gat... acum 2 zile iar m'am lovit intr'un meci si parca e mai rau... ba cu o nara nu pot respira bine, pe urma cu cealalta .. si in plus tot osul asta al nasului e stramb.. si varful nasului s'a lasat..in jur de cat costa o interventie din asta ? si unde sa merg ? sunt din suceava.. va multumesc...
0
03-12-2010, ora 10:24
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
la orice clinica ORL..suceava, Iasi.. se fac interventi de deviatie de sept. cu bilet de trimitere.. NU costa.
la clinici private costa diferit de la 3-4 sute ron.. pana la 3-4 sute euro
0
03-12-2010, ora 13:12
Alxsim
Nu este medic/terapeut
Alxsim
multumesc pentru raspuns..dar mil si indreapta ? sau ramane asa ?
0
05-12-2010, ora 08:31
AngelOfTimisoara
Nu este medic/terapeut
AngelOfTimisoara
Buna ziua,

Ma numesc Carla si as avea o intrebare pentru domnul doctor Flueraru. De multi ani ma confrunt cu o problema: noaptea, alternativ, mi se infunda cate o nara. Daca dorm pe partea dreapta, dupa putin timp se infunda nara dreapta. Se rezolva daca ma intorc pe partea stanga. La fel se intampla si cu partea stanga, dupa ceva timp. Problema dispare complet daca ma ridic vertical. Adica, daca ma ridic, narile nu mai sunt atat de infundate, incat sa nu pot respira normal. Daca incerc sa "trag nasul" insa, imi dau seama ca desfundate complet nu sunt.

De multe ori este foarte greu sa ma odihnesc in felul acesta si as vrea sa rezolv problema. Mentionez ca momentan am 26 de ani si retin ca am aceasta problema de la cel putin 18. Atunci am fost cu mama mea la ORL, unde nu mi s-a dat nici un raspuns care sa imi lamureasca problema. Acum am incercat din nou la Timisoara, unde mi s-a spus ca e o rinita alergica si sa pun picaturi. Eu am incercat sa evit Bixtonim si alte tratamente, intrucat stiu ca dau dependenta. Mi s-a mai spus ca am o deviatie minora de sept, dar ca probleme nu sunt din aceasta cauza. Ar putea fi rinita alergica raspunsul? Se poate ca aceasta rinita sa apara 365 din 365 de zile pe an? Tatal meu are aceeasi problema, dar el refuza sa mearga la medic, eu insa sper ca se poate rezolva. Ar putea aceste simptome sa fie cauzate de minora deviatie de sept? Poate o deviatie de sept sa dea infundarea minora permanenta a narilor, cu agravare noaptea si cand persoana sta in pozitie orizontala? Am mai fost diagnosticata in nas si cu stafilococul auriu, pentru care am facut vaccinul stafilococic si acum nu a mai iesit nimic la exudatul nazal. Poate aceasta infectie sa dea asemenea manifestare? Am sa adaug si faptul ca nu am nici o altfel de manifestare: nu am scurgeri din nas, mirosul este foarte dezvoltat, iar anul trecut cand am facut o radiografie la sinusuri totul a fost in regula.

In incheiere, doresc sa mentionez faptul ca momentan nu sunt in tara, fiind plecata cu o bursa scolara in strainatate, dar pot sa ajung in Romania la intervale scurte de timp. As dori parerea unui specialist in ceea ce priveste simptomele descrise.

Va multumesc mult pentru timpul acordat si va doresc multa sanatate.
0
05-12-2010, ora 08:36
AngelOfTimisoara
Nu este medic/terapeut
AngelOfTimisoara
Buna ziua,

Problema am descris-o mai sus, cerand sfatul domnului doctor Flueraru. Sunt noua pe acest Forum si acum am observat ca si domnul Popescu a raspuns la intrebari. As ruga pe oricare dintre cei doi sa citeasca simptomele mele si sa imi dea un raspuns.

Va multumesc
0
05-12-2010, ora 19:02
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
cred ca NU ai rinita alergica ( simptomele de baz afiind starnutul si secretii apoase din nas)
este o Rinita Vazomotorie.. tine de tonusul slab a vaselor sangvine..si la un interval de timp.. se produce o vazodilatatie cu marirea cornetului in volum.
ca tratament general este recomandat Ginseng in orice forma ( fiole de baut, ceaiuri cu ginseng..s.a)
Detralex 3 pe zi 10 ziel ( e pentru circulatia venoasa.. nu scrie in prospect despre rinita dar are efect)
local se poate folosi Colargol 1-3 % ( se prepara in farmacie )
0
05-12-2010, ora 20:32
AngelOfTimisoara
Nu este medic/terapeut
AngelOfTimisoara
Buna ziua,

Va multumesc pentru raspunsul rapid. Am cautat pe internet despre rinita motorie si am sa cumpar si Ginseng. In decembrie planuiesc inca un control la Deva, localitate de unde sunt parintii mei si am sa vorbesc cu doamna de acolo referitor la aceasta rinita. Deci considerati ca nu are legatura deloc cu deviatia de sept, dupa simptome? Ma gandeam sa rezolv si problema deviatiei, dar poate ca nu este necesar.

Va multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Operație deviație de sept - tot ce trebuie să știi (ghidul pacientului)
  • Deviația de sept - cum o recunoști și când trebuie tratată
  • Deviația de sept: Intervenția chirurgicală este o abordare mai eficientă decât utilizarea spray-urilor nazale
  •