Devitalizare incisiv dupa tratament ortodontic?

09-02-2016
Larisa7
Nu este medic/terapeut
Larisa7
Buna!Am 19 ani, am purtat un aparat dentar fix la 14 ani, apoi problemele au revenit si port un aparat lingual de 7 luni.Dintele la care am avut cea mai mare problema de pozitie a inceput sa devina putin sfaramicios si mai moale.Cred ca este si putin mai galbui si incepe sa se toceasca putin.(Este vorba de incisivul lateral).Este posibil sa fie devitalizat in urma tratamentului prea agresiv?
1 comentarii
0
15-02-2016, ora 22:07
Dr. Nitu Andreea-Diana
Chirurgie dento-alveolara, Bucuresti
Dr. Nitu Andreea-Diana
buna ziua!
Ca sa aflati daca pulpa dentara este afectata sau nu, se poate face un simplu test de vitalitate la rece. Medicul dvs stie despre ce e vorba. Puteti sa ii spuneti ca va ingrijoreaza schimbarea de culoare a dintelui si sa il rugati sa faca acest test.
Daca rezultatul este normal, atunci cel mai probabil nu aveti de ce sa va faceti probleme. Coloratia se poate indeparta printr-o igienizare profesionala, daca este de cauza externa.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Contenția după purtare aparat dentar
  •