dexa varicela

27-02-2015
Anna75
Nu este medic/terapeut
Anna75
Buna ziua. Avem recomandare de 7 zile aerosoli dexa, o data pe zi cate 5 minute si spray nasonex, pt o hipoacuzie de transmisie (din cauza racelii). Am vazut in prospectul dexametazonei ca se impune atentie la varicela in cazul adiminitarii acestui medicament. In gradinita si chiar in grupa copilului chiar mai bantuie inca varicela, si imi cam fac griji. Sa-l tin acasa pe aceasta perioada? Copilul a mai luat vreo 8 zile spray flixotied (intre Craciun si Anul No), apoi la sfarsitul lui ianuarie inca 5 zile aerosoli dexa, plus acum iarasi aerosoli si nasonex. Oare in prospect se refera doar la perioadele lungi de administarre, sau se poate ca si in cazul acestor sporadice folosiri ca aerosoli sa scada atat de tare imuniattea incat contactarea bolii sa puna probleme serioase?
Multumesc.
1 comentarii
0
28-02-2015, ora 20:54
Dr. Baciu Damian
Pediatrie, Brasov
Dr. Baciu Damian
Corticosteroizii nu se folosesc in timpul bolilor infecto-contagioase cum este varicela. Niciun medicament destinat administrarii prin injectie nu trebuie folosit in aerosoli!!!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul