dexametazona in saptamana 30?

22-05-2009
janina_bb
Nu este medic/terapeut
janina_bb
buna ziua
mi-a fost recomandata dexametazona 3 fiole la 8 ore im / x2 de catre medicul ginecolog, preventiv, desi niciun semn ori investigatie, facuta pana acum, nu arata ca as avea risc de nastere prematura sau alte probleme. ce parere aveti de administrarea acestei substante si ce efecte secundare ar putea avea pentru mine si fat? va multumesc anticipat!
6 comentarii
0
24-05-2009, ora 08:27
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Efecte secundare nu sunt decat in cazul administrarii de doze mari.Daca ginecologul ti-a recomandat sa faci dexametazona, inseamna ca stie el pentru ce.Ai facut ecograf si pe urma ti-a recomandat fiolele? Copilul este dezvoltat bine, conform varstei sarcinii? Poate ca a vazut semne care indica ca bebelusul doreste sa iasa mai devreme.Ai mai avut nasteri premature in antecedente? Eu zic sa le faci si sa nu-ti faci griji, trebuie sa ai incredere in ginecologul tau.Numai bine!
0
24-05-2009, ora 11:32
janina_bb
Nu este medic/terapeut
janina_bb
va multumesc pentru raspuns! de la inceputul sarcinii am facut analizele uzuale de sange, grup si rh, pentru depistarea anticorpilor pt infectii, bitest genetic, ecografie morfologica in sapt 23 şi lunar ecografie 3d. rezultatele analizelor au fost intotdeauna f bune şi in prezent am colul inchis, la 31 de saptamani. tocmai de aceea am aceasta nedumerire şi pentru ca dl doctor recomanda preventiv tuturor pacientelor sale aceasta substanta, chiar si atunci cand starea gravidei este una buna. ma tem sa nu fie ceva un pic exagerat, din moment ce nu am auzit prea multe gravide sa fi facut asa ceva, fara motive.
0
24-05-2009, ora 14:47
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Tu ai absolut tot dreptul sa refuzi.Daca intr-adevar isi au rostul, ginecologul iti va spune clar la ce s-a gandit cand le-a recomandat si-ti va explica fara sa se supere in asa fel ca si tu sa intelegi rostul lor.Sfatuieste-te si cu medicul tau de familie.Daca totul este bine pana acum, nu mai fa lunar ecografie, nu exagera cu investigatiile, ajunge.Sati cuminte caci mai ai cateva saptamani.Nastere usoara!
0
29-08-2009, ora 11:51
daniela30
Nu este medic/terapeut
daniela30
buna ziua! ma numesc daniela, sunt in saptamana 30+, mi-a fost recomandat de medicul ginecolog dexametahsone 2 fiole /zi, timp de 2 zile. intrebarea mea este: cum se fac aceste fiole, intramuscular? se pot face acasa de catre un asisten medical, sau trebuie in spital, sub observatie medicala?
in prospectul medicamentului scrie la efecte adverse retentie hidro-electrolitica - ceea ce inseamna ca trebui sa renunt la sare. ce alte recomandari mai sunt pentru a diminua efectele adverse?
multumesc
0
18-09-2013, ora 21:23
mirunaandra
Nu este medic/terapeut
mirunaandra
sunt in 28 de saptamani de sarcina. o sarcina fara probleme, care evolueaza foarte frumos. singura problema este ca de cateva zile mi.au aparut niste brobonele pe maini care apar si dispar seara si ma mananca putin. dermatologul, medicul de fam si ginecologul mi.au spus ca sunt de la hormonii de sarcina, deci sa nu.mi fac probleme. la ultimele analize, mi-a iesit glucoza usor mica 67 mg/dl (normal intre 74 -106), calciu seric 8.5 (8.6-10), WBC marite - 13, 2 (normal 4.0 - 10.0, LY% mici (20-50/%) ;i NE# mare (normal 2.0-8.0). in rest toate sunt bune, urina sumar, urocultura si addis - bune. Medicul a zis ca nu sunt probleme.
La ultimul control dr. ginecolog mi-a prescris 3 fiole de dexametazona (1 la 2 zile). Intrebarea mea este de ce? daca imi spune ca nu am nicio prolema, de ce sa iau tot felul de tampenii? plus ca am citit ca nu este asa de sigur in sarcina? Dna dr., ce parere aveti iau aceste fiole? sigur nu-mi afecteaza bebelusa?
0
26-09-2014, ora 13:04
vasile mariana
Nu este medic/terapeut
vasile mariana
Buna ziua am si eu o intrebare stie cnv unde se fac aceste injectii in ce zona a corpului si daca dor?Am 37 saptamani si mi le-a dat pt pregatirea plamanilor bebelusului va multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: