Dextrometorfan si neuroleptice

20-03-2011
Kazimir
Nu este medic/terapeut
Kazimir
Buna seara.
Momentan fac tratament cu risperidona 4 mg si venlafaxina 125 mg. Regulat (o data la 3-4 saptamani) consum mai mult sau mai putin in scop recreativ si dextrometorfan (tussin forte, rofedex) Cand consum asa ceva fac pauza de neuroleptice si antidepresive 2 zile. Asocierea dextrometorfanului cu cele doua medicamente mentionate mai sus poate avea consecinte neplacute? Tin sa precizez ca pana acu am mai consumat de 5 ori in timpul tratamentului prescris de catre medicul psihiatru.
multumesc,
Kazimir
10 comentarii
0
21-03-2011, ora 10:15
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Salve!

Kazimir, dacă vă interesează sănătatea dv. mentalo-psihică şi nu numai, vă rog, ÎNCETAŢI să mai consumaţi dextrometorfan, de vreme ce ştiţi foarte clar că la anumite doze el acţionează ca un agent psihedelic; vă droghează!
Dextrometorfanul NU trebuie asociat cu medicaţia dv. psihiatrică. O astfel de asociere vă expune colosal de mult la riscul major de a face sindrom serotoninergic. Puteţi muri! De fapt, fără doar şi poate, mulţumiţi-I lui Dumnezeu că nu aţi murit, pentru că, după cum chiar dv. aţi precizat indirect, v-aţi expus de 5 ori morţii, în mod voluntar şi cu ştiinţă (aţi consumat de 5 ori dextrometorfan în acelaşi timp cu risperidonă şi venlafaxină, şi tot de atâtea ori aţi fi putut muri aproape garantat!).

CONCLUZIE: Doriţi să mai trăiţi? Stopaţi consumul de dextrometorfan!
0
21-03-2011, ora 13:30
Kazimir
Nu este medic/terapeut
Kazimir
Domnule Nick va multumesc pt raspuns. Intradevar il consumam pentru experienta psihedelica si imi era deasemenea frica sa nu'mi provoace sindromul serotoninergic pt ca foloseam doze destul de mari (700-800mg).
O sa incetez sa mai consum pana la sfarsitul tratamentului.
va multumesc pt raspuns,
Kazimir
0
22-03-2011, ora 00:11
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Salve!

Kazimir, vă rog, NU mai consumaţi niciodată dextrometorfan!
_
" pt ca foloseam doze destul de mari (700-800mg) "
- Această doză nu este destul de mare, ci este enorm de mare, credeţi-mă pe cuvânt. Este un miracol că nu aţi murit! Bucuraţi-vă şi vă veseliţi, dar în acelaşi timp faceţi şi tot posibilul să nu vă mai atingeţi niciodată de drogul respectiv.
Viaţa este un dar divin; nu vă bateţi joc de ea consumând un drog pentru efectele lui psihedelice.
_

Toate cele bune,
Nick
0
22-03-2011, ora 20:20
Kazimir
Nu este medic/terapeut
Kazimir
Domnule Nick.
E foarte greu sa renunt la substanta respectiva datorita faptului ca e o parte importanta din viata mea, mi'a adus nu numai placeri ci si dorinte de a ma face un om mai bun.
Doza letala pentru mine ar fi aproximativ 2-3 grame si ce folosesc eu e mult sub limita. Precizez ca am si 95 kg si calculat imi iese cca 5 mg/kg corp per consum.
Sunt bucuros si vesel, prin drog nu asta caut ci metode de cunoastere, introspectie, shamanism, disociere etc..
Va multumesc pt grija care mi'o purtati dar stati linistit ca nu am cum sa mor din moment ce sunt foarte bine informat in legatura cu dozajul si dextrometorfanul in sine
Numai bine,
Kazimir
0
22-03-2011, ora 22:43
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Salve!

Okay, dle Kazimir, faceţi cum doriţi, însă NU uitaţi că viaţa are prioritate. Gândiţi-vă bine şi evitaţi să luaţi decizii pe care mai târziu le puteţi regreta.
_
" Umblaţi cât aveţi Lumina, ca să nu vă prindă întunericul. Căci cel ce umblă în întuneric nu ştie unde merge. Cât aveţi Lumina, credeţi în Lumină, ca să fiţi fii ai Luminii " (Ioan 12:35, 36).
_
Vă doresc toate cele bune şi vă port în rugăciunile mele zilnice. Dumnezeu să vă ajute să deveniţi o persoană bine plăcută Lui, adică o fiinţă în care lumina şi iubirea să coexiste cu bunătatea, generozitatea, cumpătarea, fericirea, compasiunea, înţelepciunea, credinţa, armonia, adevărul, dreptatea, smerenia, iertarea, răbdarea şi blândeţea, printre altele.
Să fiţi binecuvântat cu tot ce aveţi nevoie.
_
Cu respect,
Nick
0
24-03-2011, ora 14:45
Paven
Nu este medic/terapeut
Paven
Salve Mister Nick!

Ma bucur sa vad ca mai activati pe site :), la topicul 5-HTP, am observat ca nu ati mai avut timp sa intrati pentru discutii :), insa acest topic mi-a sarit in ochi si as avea cateva observatii legate de tratamentul lui Kazimir.

In mod evident Risperidona (actionand prin neutralizarea receptorilor de serotonina), Venlafaxina (prin inhibarea recaptarii serotoninei) si Dextrometorfanul (prin inhibarea nonselectiva a recaptarii serotoninei) coexistand si actionand concomitent asupra 5-HT ului (cu antagonism ireversibil pe subtipul 5-HT_7) pot conduce, fara doar si poate, la Sindromul Serotoninergic!!! Si eu l-as indemna solemn, pe domnul Kazimir sa evite orice agent cu actiune serotoninergica, (datorita sinergiei posibile gratie prezentei Neurolepticelor) la fel si orice alti agenti opioizi/morfinici/analgezici (cu actiune pe receptorii miu/kappa/delta) datorita sinergiei ce poate exista intre acestia si activitatea morfinicelor (din cadrul mecanismului Dextrometorfanului) ce poate conduce spre daune ireversibile ale cailor neuronale/sistemelor de opioizi endogeni si chiar la stop cardio-respirator!! (fie dextrometorfanul folosit terapeutic/recreational). Eu as avea EXTREM de multa grija si as fi foarte prudent in luarea unor asemena decizii, domnule Kazimir!! Multe din efectele devastatoare posibile in aceste contexte, au un mod paradoxal de a se manifesta cu mult timp dupa asemena administrari/cocktailuri, si chiar dupa incetare/retragere. PRUDENTA MAXIMA !! Insele, cercetarile Neuropsihofarmacologice legate de Dextrometorfan sunt limitate (in sensul dovezilor stiintifice empirice) si mai exista inca mult teren necartat, nefiind suficient cercetat in comunitatea specialistilor si nepermitandu-ne sa cunoasteam acest compus chimic in suficient detaliu!!

Insa Domnule Nick, as avea si eu o intrebare la dvs.

In situatia in care schema terapeutica/farmacologica contine DOAR Dextrometorfan, credeti ca Sindromul Serotoninergic poate aparea in consumul terapeutic de dextrometorfan (pe termen lung/nederminat)? Sau chiar in consumul recreational (in dozele precizate de dl. Kazimir sau mai mari)? asta avand in vedere ca activitatea sa (ca agent anti-tussiv cat si ca agent psihedelic) serotoninergica, esti foarte redusa (inexistenta in dozele terapeutice) in comparatie cu activitatea sa morfinomimetica (Agonism Sigma12, kappa, delta, miu) si Glutamatergica (antagonism reversibil NMDAr)? Eu suspectez ca in absenta oricarui neuroleptic, antipsihotic, antidepresiv (administrat pe termen lung) cu actiune serotoninergica, riscul aparitiei Sindromului Serotoninergic in cazul administrarii Dextrometorfanului, ar putea aparea cel mai probabil in dozele in care activitatea morfinomimetica/glutamatergica ar avea sanse si potential sa-si manifeste calitatile toxicologice asupra sistemelor vitale, cu mult inainte ca activitatea 5-HT (fiind scazuta chiar si la doze mari, comparativ cu celelalte 2 mecanisme) sa declanseze SS... desi in fond, ar mai exista multi factori implicati, e discutabil. Dumneavoastra ce parere aveti d-le Nick?

Citindu-va cu mare interes raspunsurile date, in activitatea dumneavoastra pe forum,
Dorindu-va toate cele bune si un sfarsit de saptamana splendid,
Cu respect,
Paven
0
23-08-2011, ora 14:46
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Salve!
Stimate drule/dle Paven, din luna august, anul 2008, până în prezent, activez pe Romedic cu frecvenţă constantă, dar nu pot fi prezent în toate secţiunile şi topicurile forumului :)
_

" In situatia in care schema terapeutica/farmacologica contine DOAR Dextrometorfan, credeti ca Sindromul Serotoninergic poate aparea in consumul terapeutic de dextrometorfan (pe termen lung/nederminat)? Sau chiar in consumul recreational (in dozele precizate de dl. Kazimir sau mai mari)? asta avand in vedere ca activitatea sa (ca agent anti-tussiv cat si ca agent psihedelic) serotoninergica, esti foarte redusa (inexistenta in dozele terapeutice) in comparatie cu activitatea sa morfinomimetica (Agonism Sigma12, kappa, delta, miu) si Glutamatergica (antagonism reversibil NMDAr)?"

- Dextrometorfanul, chiar dacă este un antitusiv non-narcotic cu acţiune centrală, este un DROG.
Sindromul serotoninergic poate apărea în consumul recreaţional de dextrometorfan, chiar şi în cel terapeutic, prin mecanisme mai mult indirecte, dacă se îndeplinesc anumite condiţii pe care nu le pot preciza, pentru că risc să ofer idei nocive.
Consumul experimental, cel în scop recreaţional, induce consumul regulat; consumul regulat induce preocuparea zilnică, iar preocuparea zilnică produce dependenţa psihică. Există un cerc vicios, atât pot spune, iar acest cerc vicios dă naştere unor tragedii, câteodată, să nu spun mai mereu.
Cine are ochi să citească, cine are minte să ia aminte!
_

" Eu suspectez ca in absenta oricarui neuroleptic, antipsihotic, antidepresiv (administrat pe termen lung) cu actiune serotoninergica, riscul aparitiei Sindromului Serotoninergic in cazul administrarii Dextrometorfanului, ar putea aparea cel mai probabil in dozele in care activitatea morfinomimetica/glutamatergica ar avea sanse si potential sa-si manifeste calitatile toxicologice asupra sistemelor vitale, cu mult inainte ca activitatea 5-HT (fiind scazuta chiar si la doze mari, comparativ cu celelalte 2 mecanisme) sa declanseze SS... desi in fond, ar mai exista multi factori implicati, e discutabil. Dumneavoastra ce parere aveti d-le Nick? "

- Suspectaţi bine, pe principiul potenţării reciproce inverse! :)
_

Graţie şi binecuvântări divine de la Dumnezeu, vă doreşte,
Nick
0
15-07-2012, ora 12:57
Sh@dow
Nu este medic/terapeut
Sh@dow
* Draga Nick esti prea speriat de efectul nociv al dextrometorfanului.Daca esti clinic sanatos nu ai astm sau alte afectiuni alergice si viscerele in stare OK ai putea lua fara nici o problema de cateva ori dextrometorfan in scop exerimental pentru efectul psihedelic.* Kazimir nu e bine sa combini cu nici un fel de medicament dextrometorfanul Nick avea dreptate in privinta asta.Iar combinat cu alcool iti provoaca leziuni la SNC.Iar celulele neuronale nu se pot regenera sub nici o forma.Daca luai 1000 de mg de dextrometorfan dadeai noroc cu Sf.Petru pentru ca faceai stop cardio respirator daca ai toleranta si luai des si in cantitati mari la 1000 mg nu faceai stop dar erai decuplat de realitate toate emisferele cerebrale ale tale nu mai interactionau erai ca la o doza masiva de chetamina daca ai auzit de asa ceva, te detasai si de propriul tau corp te colapsai intr-o lume haotica.Dextrometorfanul e un drog nenarcotic foarte frumos daca este consumat nu foarte des in cantitati specifice doar efectului psihedelic.Trebuie sa iti calculezi in functie de greutate doza si ar fi cel mai frumos daca ai mai avea cel putin doua persoane care ar lua cu tine odata pentru ca la un moment dat v-ati intelege atat de bine incat veti schimba vorbe doar din priviri si veti avea chiar si mersul sincronizat.Eu mergeam cu 3 tovarasi in acelasi timp aveam aceleasi miscari aceleasi ganduri, iar daca o persoana normala ar fi stat langa noi nu prea ar fi inteles ce vorbim pentru ca poti spune orice, adevaratul mesaj il intelege doar cel care e pe aceeasi lungime de unde cu tine.Culorile si totul din jurul tau capata un aspect pozitiv, contrastul se schimba si luminile se vad diferit, iar seara dilatarea pupilelor e iminenta, iar daca revii la lumnina reflexul de contractie al pupilelor este 0.ochii tai vor fi la fel de negrii indiferent ce culoare ar avea.Daca aveti sansa o data sau de cateva ori sa luati va zic ca e o experienta frumoasa, dar nu deveniti dependenti pentru ca se poate cu toate ca e nenarcotiv, sunt care au devenit dependenti de acea stare de euforie. Toate cele bune Ncik si Kazimir
0
15-07-2012, ora 12:58
Sh@dow
Nu este medic/terapeut
Sh@dow
Nick *
0
17-05-2013, ora 13:47
Unknownul
Nu este medic/terapeut
Unknownul
Domnule Nick. Eu am luat constant 1600 mg de dextrometorfan. constant adica cam la 2 saptamani timp de 2 ani de zile. nu e asa periculos precum pare singuru pericol e sa te arunce in dependenta psihica sau sa te acapareze mental pt ca e psihedelic si iti poate induce o gandire incorecta uneori mai ales cand iei ft des gen 2-3 zile la rand. si mai are o parte negativa ca iti cam distruge ficatul insa daca ai grija cat si cum iei poate fi o experienta chiar placuta mai ales la doze asa mari de peste un gram. este adevarat faptul ca nu trebuie combinat cu alte medicamente sau alcool. Iar domnule sh@dow eu nu am dat noroc cu sf petru. Am luat ocazional si 130 de comprimate cee ce inseamna 130 X 20 de mg cat are o pastila = 2600 mg de dxm. si nu o data chiar de 3 ori.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Rezistența la antidepresive ar putea avea legătură cu metabolismul
  • Un pas important în combaterea efectelor negative ale tratamentului antidepresiv
  • Antidepresivele pot slăbi rezistența oaselor prin încetinirea regenerării lor
  • Este permis alcoolul dacă iau antidepresive?
  • Cum acționează antidepresivele?
  • Antidepresivele pot fi luate în sarcină?
  • Antidepresivele sunt compatibile cu alăptarea?
  • Antipsihoticele - cum funcționează?
  •