Dezlipire retina

11-02-2008
spervasi
Nu este medic/terapeut
spervasi
Sper ca am nimerit bine pe acest forum deoarece ma intereseaza un raspuns din partea unei persoane care cunoaste cat mai multe despre acest subiect. De aproape patru ani port ochelari fiind mioapa, insa problema mea abia aici incepe. De ceva vreme mi se intampla ca pentru cateva minute sa vad un fel de musculite, nici nu stiu cum sa le spun. Din ce am citit simptomele acestea apar atunci cand esti in pericol sa ti se dezlipeasca retina! nu am ajuns la un medic din teama. As vrea sa stiu ce tratament exista in acest caz, trebuie sa ma operez? in plus as vrea sa stiu un medic care se pricepe, n-as vrea sa ajung la unul care imi spune sa nu-mi fac probleme si lucrurile sa nu stea exact asa. E vorba de un lucru prea serios ca sa ma joc! Va rog din inima daca ma puteti ajuta cu un sfat, daca puteti sa-mi spuneti la ce sa ma astept! Va multumesc anticipat!
2 comentarii
0
10-03-2008, ora 00:00
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Ce valoare are miopia ta? Ce varsta ai? "Musculitele "descrise de tine, noi le numim miodezopsii; Apar si in modificari ale structurii vitrosului( se descrie si o degenerescenta vitreana in miopie);de asemenea si in afectiuni generale; Dezlipirea de retina se caracterizeaza simptomtologic, prin aparitia unui "val negru "sau "perdea neagra" in campul vizual; Risc de dezlipire de retina exista in cazul miopiei forte si in anumite conditii cand miopia este mai mare de -5 dioptrii( eforturi fizice mari); de aceea, nu se recomanda sport de performanta cand dioptriile depasesc -5, se supravegheaza gravidele cu miopie si de catre ofatlmolog; Mai multe poti sa citesti si pe forum, la bolile oculare; numai bine
0
10-03-2008, ora 00:00
spervasi
Nu este medic/terapeut
spervasi
In primul rand multumesc frumos pentru raspuns! am ajuns la medic si mi s-a spus ca nu este vorba despre dezlipire de retina, recunosc acum sunt mai linistita, insa la lumina puternica observ anumiti corpi, nu stiu cum sa le spun, luminite, pete, musculite, corpi care plutesc. La ochiul stang am -4 si la cel drept -3. Poate stie cineva despre ce e vorba, doctora la care am fost mi-a zis ca nu am de ce sa-mi fac probleme. Sper din toata inima sa aiba dreptate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: