diabet

20-10-2005
mihaelatataru
Nu este medic/terapeut
mihaelatataru
Buna ziua Sunt mama unui baietel in varsta de 10 ani si 10 luni, diagnosticat in decembrie 2003 cu diabet zaharat tip i insulino-dependent si care face insulina de 3 ori/zi, astfel: dimineata, face humalog, la pranz -humalog, iar seara humamix25. Va rog mult sa-mi spuneti care este cantitatea de insulina/zi necesara pentru el. Precizez ca are 54 kg, 1, 62m. Va multumesc anticipat si astept raspunsul dumneavoastra.
1 comentarii
0
06-11-2005, ora 00:00
dr. mihaela
Identitate neconfirmată
dr. mihaela
Cantitatea de insulina care trebuie administrata pe zi depinde de la caz la caz, in functie de raspunsul pacientului, dar si de orarul si continutul meselor, efortul fizic si intelectual depus si alti factori care influenteaza producerea/consumarea glucozei. Baietelul dv. face o terapie formata din 2 injectii cu insulina rapida si una combinata intermediara+rapida care sa-i asigure insulina necesara pt. seara, dar si pe parcursul noptii. Aceste flacoane pot contine insulina cu o concentratie de 40 ui/ml dar si de 100 ui/ml; deci depinde ce fel de flacoane i-au fost prescrise de diabetolog (atentie! sa foloseasca acelasi tip pt. a nu schimba brusc concentratia de insulina, si deci si cantitatea de insulina, aceasta putand duce la accidente regretabile).
In concluzie: important este ca tratamentul (care trebuie sa fie particularizat cum spuneam si mai devreme) sa determine niste glicemii cat mai aproape de normal - banuiesc ca-si verifica regulat glicemia! (ideal ar fi zilnic) pt. o ajustare cat mai precisa a schemei de tratament. In caz de variatii mari ale glicemiei sau valori prea mari/mici consultati medicul diabetolog care va modifica schema de tratament in functie de programul lui si de organism.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.