Diabet + Depresie=Schizofrenie?

06-02-2008
KLuana
Nu este medic/terapeut
KLuana
Buna ziua tuturor!Am o sora de 40 ani, necasatorita, are diabet tip I, nu are serviciu(nu rezista intr-un loc mai mult de un an)iar in ultimul timp s-a schimbat complet.S-a izolat de familie pentru ca ne invinovateste pe toti de situatia ei.
Manifesta o ura si o furie pe care n-am mai intilnit-o la ea inainte.Am sfatuit-o sa se duca la medic dar refuza categoric spunindu-mi ca eu sunt nebuna.Limbajul pe care-l foloseste este violent, insultator si sarcastic.Cum pot s-o ajut pentru ca efectiv refuza ajutorul nostru.I se pare ca toti suntem impotriva ei.Ajutati-ma va rog!
7 comentarii
0
06-02-2008, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Păi dacă refuză în mod intens şi repetat ajutorul, nu numai că nu o puteţi ajuta, dar nu aveţi nici un drept să o faceţi.
0
07-02-2008, ora 00:00
KLuana
Nu este medic/terapeut
KLuana
Cu tot respectul, din punctul dvs de vedere, eu nu pot sa fac nimic altceva decit sa fiu spectator la autodistrugere?
Este opinia dumneavoastra ca persoana sau va bazati pe experienta profesionala ca medic(MD)cind afirmati ca nu am nici un drept?
Puteti sa-mi dati niste argumente, daca nu cumva cer prea mult?!
Multumesc.
0
07-02-2008, ora 00:00
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Atat timp cat nu aveti decizia unui psihiatru ca persoana nu poate raspunde de deciziile luate, nu aveti dreptul sa ii impuneti ceva, ii incalcati drepturile! (asta daca s.o luam pe dreptul civil)
Dar din punct de vedere omenesc.este firesc sa va intereseze, sa va pese si sa vreti s.o ajutati !
Puteti incerca o vizita la domiciliu a medicului de familie, poate autoritatea lui va schimba cumva situatia!
0
07-02-2008, ora 00:00
KLuana
Nu este medic/terapeut
KLuana
Multumesc. Apreciez raspunsurile dumneavoastra.
0
09-02-2008, ora 00:00
Azzurica
Nu este medic/terapeut
Azzurica
Diabet, depresie, schizofrenie sunt trei afectiuni diferite. Diabet + depresie nu inseamna schizofrenie. Este posibil ca pacienta sa sufere de o depresie severa sau de boala bipolara. Cu calmsi blandete trebuie sa o convingeti sa faca un consult psihiatric. A merge la psihiatru nu inseamna a fi nebun. Pers. 40 ani, sex feminin, suferinta diabetica insulinodependenta, necasatorita, fara serviciu ( activitate soaciala ) ma duce cu gandul spre depresie.
0
11-02-2008, ora 00:00
KLuana
Nu este medic/terapeut
KLuana
Multumesc pentru comentariu.Singura problema e ca singurele persoane care vor ca ea sa se faca bine si care cu blindete, vor s-o convinga sa mearga la psihiatru, sunt cele pe care ea, la momentul actual, le respinge.Ea nu mai este o persoana rezonabila, nu mai gindeste rational.Are convingerile ei pe care nimeni nu le poate schimba deocamdata.Suntem acum intr-o situatie fara iesire.
0
21-02-2008, ora 00:00
aidinou
Nu este medic/terapeut
aidinou
Majoritatea celor care au intradevar nevoie de ajutor il refuza. Refuza sa coopereze cu familia sau cu un cadru medical, refuza medicatia si refuza chiar sa vorbeasca despre problemele lor. Spui ca nu mai este o persoana rezonabila, ca are convingerile ei. Ce fel de convingeri si cat de intense sunt aceste convingeri?
Ar trebui sa o vada un psihiatru. Un consult psihiatric nu inseamna nebunie, nu inseamna neaparat internare. Ar trebui sa incerci sa ii explici asta sau sa ii explice o persoana pe care ea nu o alunga de langa ea. Nu va accepta usor dar cu rabdare poate reusiti sa obtineti si acordul ei.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul