Diagnosticat cu boala Crohn

14-03-2017
Kta_crohn
Nu este medic/terapeut
Kta_crohn
Buna ziua !
Ma numesc Catalin Adam si locuiesc in Bucuresti si am boala Crohn din anul 2014 si as vrea sa va povestesc cum am fost diagnosticat cu aceasta boala si in acelasi timp sa aflu daca mai sunt si alti bolnavi de aceasta boala cu aceste simptome. Totul a inceput pe la jumatatea anului 2013 cu niste dureri musculare pe care le-am considerat o febra musculara de aceea nu am dat importanta prea mare. In luna Octombrie in urma unui accident de circulatie am fost foarte stresat si acest lucru a ajutat la accentuarea durerilor de muschi, acestea devenind mai dese chiar avand o instabilitate pe picioare terminandu-se cu cateva cazaturi din picioare. M-am speriat bineinteles am mers la spital si mi sa spus in urma unor analize ca am un deficit de potasiu si introducerea in alimentatie a bananelor imi va regla acest deficit. Totodata mi-au spus sa merg si sa imi fac o Electromiografie(EMG) la o clinica privata deoarece acest aparat nu il aveau in spital. Acest EMG este un control al muschilor si al nervilor. Am incercat sa fac acest control dar fiind in preajma sarbatorilor am reusit abia dupa doua saptamani, la momentul respectiv aceasta analiza realizanduse in doar doua clinici in Bucuresti. In Ianuarie 2014 ma lasat durerea de muschi ca prin minune si dupa o zi a aparut o durere abdominala puternica in partea dreapta langa buric care sa terminat cu o internare de urgenta la spitalul Floreasca. Acolo am ajuns in mai multe randuri pe parcursul a doua luni la diferiti medici si profesori. De fiecare data mi se facea endoscopie, ecografie, colonoscopie si CT. De fiecare data am fost diagnosticat cu o boala diferita ca de exemplu: Diverticulita acuta, Invaginita ba chiar si Apendicita de catre un profesor pe care incercam sa il conving ca am facut operatia de apendicita. In cele din urma raspunsul a fost promt " Tre sa te desfacem si sa vedem ce ai acolo ". Nu am fost de acord cu aceasta varianta si am preferat sa ma externez si sa caut alti medici.Vreau sa va spun ca pe perioada investigatiilor nu puteam manca nimic pentru ca vomam tot, diareea era ocazional si am slabit 28 kg. Cu toate rezultatele CT, colonoscopie, endoscopie fiecare dintre ele de cate doua ori am ajuns la spitalul Coltea unde am discutat cu un doctor despre problema mea. Acesta mi-a spus ca banuieste din cele spuse si vazute ca am boala Crohn dar mai doreste sa imi faca banala analiza cu bariu. Dupa aceasta analiza nu am fost instiintat de diagnostic dar mi sa spus ca trebuie sa ma operez.
M-am operat cateva zile mai tarziu de tumoare intestinala, rezultatul operatiei fiind boala Crohn.
De atunci urmez tratamentul in urmatoarea schema :
Budenofalk 3 luni de 3 ori pe zi cate o pastila de 3 mg
Salofalk o luna 3 X 500mg de doua ori pe zi, a doua luna 2X500mg de doua ori pe zi, a treia luna 1X500 mg de doua ori pe zi.
Dupa trei luni de tratament de obicei fac pauza o luna sau pana apar simptomele apoi reiau tratamentul.
Simptomele sunt durerile musculare cu care am inceput sa va povestesc care de fapt dupa cat am mai citit si eu despre boala sunt inflamarea articulatiilor.
Inca ceva si am terminat.
In 2016 dupa tratamentul cu corticosteroizi pe care vi lam spus mai sus am facut cataracta la ambii ochi si mam operat.
Problema este ca medicamentele nu mai exista pe piata din Romania, iar rezultatul intreruperii tratamentului este operatia chirurgicala.
Am auzit ca in tarile europene nici nu se mai practica tratamentul cu pastile, cica ar fi o injectie pe care le faci o data la opt saptamani si care este foarte scumpa si ar costa 100.000 de euro pentru un an intreg.

Va multumesc ca mi-ati ascultat povestea si vreau sa mai discutam pe tema bolii.
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici