Diane 35- anticonceptionale ca tratament si contraceptiv

26-11-2011
jemeni
Nu este medic/terapeut
jemeni
Am sindromul ovarelor polichistice si medicul meu ginecolog mi-a dat ca tratament anticonceptionalele Diane-35. Am nivelul de testosteron mai ridicat si de aici am probleme cu pilozitatea. Menstruatia mi-a venit la varsta de 14 ani si pana la 16 ani am avut ciclu de 7 ori. De fiecare data aveam dureri mari si asta nu se intampla doar in timpul menstruatiei ci si cand faceam efort. La varsta de 16 ani jumate mi-am inceput viata sexuala si acum am 17 ani jumate. De 4 luni iau anticonceptionalele Diane-35 si ciclul imi vine regulat, nu mai am probleme infara de dureri si cu pilozitatea. Mai am 2 luni de tratamen si dupaia trebuie sa merg la control. Eu cu iubitul meu ne-am protejat, pe langa, si cu prezervative, si de o luna o facem fara dar nu ejaculeaza in mine, dar ne dorim o schimbare.Medicul meu ginecolog a zis ca sunt protejata dar ar fi mai bine sa continui sa ma protejez si cu prezervativ zicand: 'nu sti niciodata cum sunt baietii', presupun ca se referea la bolile cu transmitere sexuala. Vreau sa fiu sigura ca anticonceptionalele isi vor face treaba. Daca va ejacula in mine exista riscul sa raman insarcina dupa 4 luni de anticonceptionale?
Multumesc.
1 comentarii
0
27-11-2011, ora 09:24
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Sunteţi de mult sub deplină protecţie (în ceea ce priveşte sarcina).
Pe de altă parte, începute atât de devreme şi continuate un timp mai îndelungat, anticoncepţionalele cresc riscul sterilităţii, adică riscul ca, atunci când veţi dori să aveţi un copil, să nu puteţi. Acest risc este, oricum, crescut de ovarele polichistice. Deci, nu este recomandabil pe termen lung un asemenea tratament cu doze considerabile de hormoni.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul