diaree copil 3 ani si 8 luni

09-06-2010
corina profiroiu
Nu este medic/terapeut
corina profiroiu
Am un baietel de aproape 4 ani si de 4 zile are 4-5 scaune pe zi moi.Am mers la pediatru si i-a prescris hidrasec si
debridat 5 ml/3 ori pe zi.De la farmacie mi-au recomandat si enterolactis pulbere de 5 mg (un plic o data pe zi) insa am citit pe prospect ca nu e recomandat copiilor sub sase ani. Ce parere sau ce sfat imi puteti da?As putea sa-i dau o jumatate de plic?Am cautat ecoflores dar nu am gasit.
2 comentarii
0
11-01-2012, ora 19:42
danae
Nu este medic/terapeut
danae
Puteti folosi Eubiotic sau Linex Baby.
0
28-01-2012, ora 09:37
otilia arhip
Nu este medic/terapeut
otilia arhip
Buna ziua.Ma numesc Arhip Otilia, am 30 de ani si sunt din Botosani.Matei s-a nascut prin cezariana, la 23 dec 2010, cu o greutate de 2, 830 Kg.De la inceput a avut o alimentatie dificila, laptele maten fiind completat cu lapte praf.Deoarece avea diaree, 5 pana la 10 scaune /zi, am fost indrumati de medicul de familie sa-i facem analize unde a isesit ca are infectie cu Klebsiella.A urmat tratamente cu antibiotice in mai multe randuri (Nolicin, Ceftazidim), dar situatia nu s-a ameliorat.Dupa zeci de consultatii si analize, Matei a fost diagnosticat cu "Alergie la proteina laptelui de vaca" si ni s-a indicat un regim strict, care sa excluda orice aliment care contine proteine din lapte, gluten sau fructoza si un lapte praf-medicament pe baza de aminoacizi (Humana Sineall) care costa 193 lei/cutie de 400 g. https://comenzi.farmaciatei.ro/lapte_si_cereale_bebelusi/humana/formule_de_lapte/humana_sineall_400_g-p10024506
Din cauza episoadelor diareice repetate, copilul nu are voie sa manance decat orez, carne si acest lapte praf dizolvat in mucilagiu de orez.Cu eforturi deosebite, cu venituri de 1600/luna -780 salariu, 600 indemnizatie, 200 alocatie - (imprumut CAR 2.000, descoperit card salariu 2.400, vandut verighete, electrocasnice din casa, ajutor de la rude) am reusit sa-i cumparam 20 de cutii Humana SIneall, care i-au ajuns pentru 3 luni.Urmand acest regim, Matei a luat in greutate, este un copil activ si istet. Am terminat laptele si neavand alta posibilitate, am incercat sa-i dam lapte Althera de la Nestle care este mai ieftin, 100 lei/cutie, dar nu l-a tolerat.Acum are 1 an si mananca doar carne fiarta de vita, amestecata cu orez fiert si cereale fara gluten.Suntem disperati deoarece laptele praf Humana Sineall ii asigura vitaminele de care are atata nevoie la varsta lui.Va rugam sa ne ajutati, daca se poate, cu cateva cutii de lapte praf Humana Sineall, de care depinde modul de dezvoltare pe mai tarziu al lui Matei.Efectiv nu mai stim ce sa facem si ne gandim ca fiecare cutie de lapte il ajuta cate un pic sa-si revina la normal.Apelam la sprijinul dvs. si va rugam din suflet sa il ajutati pe acest copil sa nu sufere toata viata.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul