diaree fara tratament

02-07-2011
giordana florescu
Nu este medic/terapeut
giordana florescu
Buna ziua! Am o fetita de 3 ani si 3 luni, care de 3 ani de zile primeste zilnic o doza minima de Zinad [acum ia 2, 5 ml/zi], in asteptarea operatiei la varsta de 5 ani, fiind diagnosticata cu revers de urina. Acest medicament timp de trei ani i-a provocat o constipatie severa cu care ne luptam numai pe cale alimentara. Am ajuns sa ii dau salata de rosii, dupa sticluta de lapte cu miere, doar pentru un scaun normal, si am reusit pana acum o luna, cand brusc fetita mea a facut diaree. Am continuat cu doza ei de Zinat obisnuita, si i-am schimbat total programul alimentar. In paralel vreme de o saptamana i-am administrat Ercefurill si dupa o saptamana revenise la situatia ei normala, asa ca am introdus incet-incet si fructele, si laptele din nou in alimentaie. si apoi s-a stricat iar la burtica, apoi am facut numai dieta de orez, iaurt, ceai de menta etc..., fara ercefurill, si si-a revenit iar, apoi iar s-a stricat la burtica si tot asa o tinem de o luna. Pediatrul nostru a spus sa nu-i mai dau nimic, doar dieta ca o sa-si revina ea, dar a trecut o luna, fetita a slabit ca un betisor, si nu mai vrea sa manace nimic de regim, s-a saturat.
Am vrut sa-i duc fecalele la laborator, dar ca un facut nu o apuca niciodata dimineata, la ora la care functioneaza laboratorul. Exista vreo alta analiza de sange eventual care poate depista problema ei? Este clar ca ceva o deranjeaza.
2 comentarii
0
03-07-2011, ora 19:07
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Deci tu trebuie sa-i dai fetitei ani de zile zilnic Zinnat pana la varsta de 5 ani ???? Ce boala are fetita, ce diagnostic sta scris in actele ei medicale ?
0
05-07-2011, ora 12:30
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Te rog sa- mi raspunzi ca sa putem sa-ti dam un sfat bun, nu e bine deloc ce se intampla cu copilul..
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Diareea cronică
  • Cum tratezi corect diareea acasă și când te prezinți la medic
  • Tratament diaree adulți - medicamente și remedii
  • Diaree în fiecare zi - cauze și tratament
  • Diareea în timpul sarcinii
  • Tipuri de scaun - cum recunoști diareea și constipația (scala formei scaunului Bristol, BSFS)
  •