diaree prelungita la copil de 2 luni si 3 saptamani

07-11-2006
holili4
Nu este medic/terapeut
holili4
Am un baietel de 2 luni si 3 saptamani, care in urma cu 3 saptamani jumate a facut la inceput rosu in gat. A luat Nurofen, debridat si mai apoi Sumetrolim. Dupa 3 zile rosul in gat a trecut, dar a facut febra 38, 6 si diaree. Am continuat cu sumetrolim tratamentul, smecta, hidrasec, morcov fiert, dar cand ajungeam progresiv la lapte, din nou avea diaree.Febra nu a mai facut. Am schimbat laptele de la Humana 1 pe care l-a mancat de la nastere deoarece nu am avut lapte deloc, am trecut la Milupa HN 25 cu morcov si continut redus de lactoza, indicat in boli diareice, continuand cu hidrasec si smecta, dar degeaba. La coprocultura a iesit ca are un microb care de 2 saptamani nu poate fi identificat, dar la antibiograma a iesit ca e sensibil la gentamicina si cefatoxim. Am facut gentamicina, i-am dat in continuare smecta si calciu carbonic in paralel cu morcov fiert. A terminat tratamentul de 2 zile si din nou, cum scot morcovul, iarasi are diaree. Cu toate astea a luat bine in greutate 340g in 2 saptamani, e vioisi nu da semne ca il doare burtica. Nu are scaune dese si nici nu sunt apoase, dar sunt foarte moi. VA ROG DATI-MI UN SFAT CE SA FAC??
8 comentarii
0
21-12-2006, ora 00:00
tomalndr
Nu este medic/terapeut
tomalndr
Am ointrebare:de ce ati ales Gentamicina si nu Cefatoxim?Cum ati administrat Gentamicina-oral sau injectabil?Va recomand sa ii mai faceti baietelului o coprocultura si o urocultura specificand antibioticele pe care le-a primit.Pana ce obtineti rezultatul alimentati-l cu lapte delactozat-NAN fara lactoza dupa care consultati un medic pediatru
0
25-12-2006, ora 00:00
holili4
Nu este medic/terapeut
holili4
Medicul pediatru a ales Gentamicina. A fost injectabil. I-am repetat analizele ulterior si am specificat tratamentul pe care l-a urmat, dar nu a iesit nimic in neregula. Acum mananca Humana SL ( din soia fara lactoza) si nu mai am probleme cu el. Asta la indicatia pediatrului care a banuit o intoleranta la lactoza sau proteinele din laptele praf obisnuit. Tot la indicatia pediatrului la 4 luni am inceput diversificarea si ii merge foarte bine.
0
25-12-2006, ora 00:00
toma
Nu este medic/terapeut
toma
aveti in atentie daca nu cumva nu are intoleranta la gluten, e varsta la care se introduce in alimentatie biscuiti etc..incercati produse pe baza de faina de orez si nu de grau(inteleg ca nu este o diaree infectioasa intrucat nu face febra)
0
26-12-2006, ora 00:00
holili4
Nu este medic/terapeut
holili4
Multumesc pentru raspuns! Inca nu ii dau biscuiti. Fructe mananca doar portocale si mandarine (astea la indicatia pediatrului), deci mar cu biscuiti inca nu ii dau.
0
25-04-2007, ora 00:00
adnana73
Nu este medic/terapeut
adnana73
da copilului si biotics baby regleaza scaunele si este adjuvant un tratamentul cu antibiotice!
0
26-04-2007, ora 00:00
holili4
Nu este medic/terapeut
holili4
Multumesc pentru raspuns, dar problema s-a rezolvat, acum are 8 luni si o saptamana si totul e in regula.
0
26-04-2007, ora 00:00
adnana73
Nu este medic/terapeut
adnana73
sa-ti traiasca puiulsi sa fie sanatos!noi sintem mai mari cu o luna.
0
29-10-2008, ora 11:41
babusanuroxana
Nu este medic/terapeut
babusanuroxana
am si eu o problema daca poate cineva sa ma ajute la 2 luni copilul meu a inceput sa faca diaree el mancand humana 1 de la nastere doctorul pediatru mi-a schimbat laptele humana hn si i-am facut siexamenul coproparazitologic care a iesit absent deci e bine si atunci i-am schimbat laptele iar pe humana 1 si iar a facut diaree deci are intoleranta la lactoza si iar ii dam humana hn cu care ii merge f bine dar cat timp ii dau humana hn si cat timp poate dura aceasta intoleranta?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: