Dieta dupa laparoscopie

07-09-2005
amonis
Nu este medic/terapeut
amonis
Buna tuturor,
Sotul meu s-a operat de fiere, laparoscopic, iar la externare am primit foarte putine informatii despre regimul alimentar pe care trebuie sa il urmeze. Rugamintea mea este, daca s-a mai operat cineva prin aceasta metoda si cunoaste regimul alimentar sa mi-l impartaseasca si mie.
Sanatate multa,
Amonis
1 comentarii
0
14-09-2005, ora 00:00
romedic
Administrator Forum ROmedic
romedic
Dupa o colecistectomie (extirparea colecistului - clasic sau laparoscopic) nu se recomanda un regim dietetic specific. Colecistul (vezica biliara) are rolul de a stoca intre mese si de a elibera imediat dupa o masa fractionat in duoden bila, un lichid cu rol in digestie, in principal in digestia lipidelor. Lipsa acestui mic rezervor face ca bila sa se elibereze continuu in duoden, astfel incat, atunci cand e mai multa nevoie de ea (dupa o masa) sa nu se mai elibereze in cantitate suficienta.
In concluzie, colecistectomia afecteaza intr-o masura digestia lipidelor, de aceea se recomanda in general un regim alimentar echilibrat, cu mai putine lipide (grasimi), eventual mese mai frecvente si in cantitati mai mici.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Complicații în chirurgia clasică față de chirurgia laparoscopică
  •