Dieta in obezitate

10-06-2015
Dr. Nicoleta Nechita
Medicina generala, Cluj-Napoca
Dr. Nicoleta Nechita
Se recomanda a se evita consumul de carne si peste grase, conservate sau afumate, branzeturi grase, sarate, leguminoase boabe, paine, cartofi, paste fainoase (in cantitati mari), fructe dulci sau uscate, dulciuri concentrate, prajituri, produse de patisserie, frisca, smantana, creme, slanina, untura, sosuri grase, aluaturi cu unt, oleaginoase, indulcite cu zahar sau alcoolizate, lapte integral. Se evita consumul de sare peste 5gr/zi.
Se recomanda consumul de legume si fructe (in functie de continutul glucidic), zarzavaturi, paine neagra sau intermediara (in cantitati moderate), leguminoase (in cantitati moderate), carne slaba, peste slab, branza de vaci, branza slaba, iaurt, lapte degresat, ciuperci, uleiuri vegetale, unt (cantitati reduse).
Se consuma minim 2 litri pe zi de lichide(apa plata, de izvor, sucuri de legume si fructe).
Complexul din plante medicinale Silueta Perfecta Satietate cu Fibre este un complex natural administrat in curele de slabire si detoxifiere. Bogat în fibre, conferă satietate si scade pofta de mancare.
Se administreaza cu iaurt, suc de fructe sau apa, de preferinta dimineata si seara pe stomacul gol.
Consumati in decurs de 30 minute de la ingerare minim 400 ml de lichide. Pentru eficienta maxima se recomanda consumul zilnic de cel putin 2 litri de lichide. Efectul laxativ se instaleaza dupa 8-10 ore de la ingerare.
Durata unei cure este de 1-2 luni.Cura se poate repeta dupa o pauza de o luna. Pentru cura de slabire este indicat sa adaugati la micul dejun si cina acest produs.
2 comentarii
0
27-01-2018, ora 12:07
patientedu
Identitate neconfirmată
patientedu
If you plan an proper nutritious regular food habit may not lead to the obesity for you.
0
16-02-2018, ora 20:41
verity
Nu este medic/terapeut
verity
Dieta in obezitate dupa operatia de gastric sleeve, a unei paciente operate la dcotorul Bogdan Smeu, acum un an:
faza de mentinere, cand stomacul ei are o capacitate de 200-250 ml, mesele nu sunt cantitativ mari (dar oricum mananca mai mult decat imediat dupa operatie, cand medicii au “avertizat-o” ca va manca din farfurii pentru papusi). Poate sa manance orice, dar nutritionistul i-a facut un plan orientativ la evaluarea de un an, in care i-a dat cateva sfaturi despre cum sa combine alimentele. 
O zi ar arata asa:
 
Dimineata: ou fiert+o felie paine prajita + cafea  sau ceai / 2 felii de paine neagra+branza de vaci tartinabila + cafea sau ceai
Gustare: mar/portocala/banana (nu mai are restrictii la anumite fructe, se poate bucura de orice tip de fruct – chiar si struguri, pere, prune – de care pana acum se mai ferea)
Pranz: ½ friptura (cat jumate de palma) +salata/orez – oricum,  nu mai mult de 150-200 gr ca nu poate
Seara: mai ciuguleste cate ceva - poate sa mai manance un fruct/un pumn de migdale/nuci/ 2-3 curmale (dupa operatie a inceput sa ii placa foarte mult fructele confiate, care au luat locul prajiturilor si ciocolatei pe care o manca inainte de operatie) 
Oricand simte nevoia de a se sfatui cu privire la alimentatie, vorbeste cu nutritionistul la telefon
 
 in general, pacientii au voie sa guste din orice, dar orice aliment (dupa prima luna de la operatie, perioada in care nu tin dieta ci un regim ca sa li se vindece taietura de pe stomac). Diferenta consta insa in cantitati. Daca inainte mancau 2 tablete de ciocolata pe zi, acum se satura din 2 bucatele si si-au satisfacut pofta de dulce. 
Sunt insa invatati de nutritionisti cum sa aleaga alimentele astfel incat, putinul spatiu din stomac sa fie ocupat de alimente bogate dpdv proteic, vitaminic etc. Spre exemplu, daca trebuie sa aleaga intr-o gura de cartofi sau o gura de carne, va opta pentru carne, care ii asigura necesarul de proteine.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.