dificultati la inghitire

19-06-2013
Ancita
Nu este medic/terapeut
Ancita
Buna ziua.De aproape un an am dificultati la inghitirea lichidelor.Cand beau apa trebuie sa o beau cu inghitituri mici ca sa nu ma inec si nici pastilele nu pot sa le inghit pentru ca am impresia ca o sa-mi imi raman in gat.Nu am fost la nici un doctor pentru ca mi-a fost frica sa nu imi spuna ca am ceva grav
6 comentarii
0
20-06-2013, ora 08:33
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
gandesti total Gresit
orice problema de sanatate depistata la timp.. se poate rezolva
daca o sa stai acasa cu frica Ta.. asa si o sa traiestiin vesnic chin si frica.. fara sa mai fii bine vreodata
mergi la ORL si la Gastrologie
faci un tranzit baritat esofagian la radiologie...si acolo se vede cum merge substanta de contrast pe esofag si care ar fi problema
poate sa NU fie nimic Organic..
doar faringospazm functional din cauza fricii si tensiunii in care tii organismul
mergi obligatoriu si la Psiholog
0
12-08-2017, ora 09:42
Stelian21
Nu este medic/terapeut
Stelian21
Va salut d-nule doctor Flueraru.
Am si eu aceleasi probl... înghit f greu saliva de ex, dar la mâncare este mai usor.
La mine, cel mai probabil a aparut pe fond nervos. De vreo 5 ani iau aproape in permanenta tratament prescris de psihiatru... frontin, paxetin, piracetam. Haloperidol nu mai iau pt ca peste noapte ma trezeam cu dureri in piept si lipsa de aer. De asemenea am un astm bronsic care dupa spusele medicului meu psihiatru are legatura tot cu partea emoțională... desi eu am am avut de mic un un fond alergic care se manifesta prin eczeme pe piele. De la astm a rezultat candidoza deoarece nimeni nu mi-a spus la început să mă clădesc cu bicarbonat. Limba albă.
Probleme din pacate si cu coloana lombara... vertebre deplasate de la o cazatura, spondiloza cervicala, mai nou dureri de oase si articulatii... mâini, spate mai mult.
Plus probleme la stomac, gastro duodenita si reflux. Momentan este ceva mai bine.
Cu toate cele de mai sus, incerc sa raman pozitiv. Fac sport când pot (bicicleta si inot) si imi respect mai mult sănătate. Nu tin nici un regim.
Ce ma intriga f tare este ca nu pot să scap de dificultatea mare de inghitire. Cand beau apa, de multe ori simt ca se duce ceva in jos pe esofag sau e doar o impresie!?? :(
La ultimul Control ORL mi s-a spus că s-a ingustat ceva in gat... asta nu am mai reținut. Cert este ca obosesc mai repede ca si inainte!!
Am incercat de multe ori sa renunț la medicam psihotice dar nu prea am reusit. Acum incerc iar mai ales că de 3 zile am făcut o infecție urinara urâtă cu febra peste 39, frisoane, dureri puternice de cap si disconfort la urinara. Iau Tavanic, Urinat aktiv si nurofen.
Daca ati citit cele de mai sus, sa stiti ca am doar 37 de ani, job bun, familie de care sunt mandru... nu sunt pensionar cum probabil intuia oricine. Repet, incerc sa raman optimist cat se poate. Culmea, am făcut si sport aprox 20 de ani până la cazatura care mi-a afectat coloana.

Se pare ca am avut si o lipsa de Ca când am fost Copil deoarece am sternul usor înfundat, mi.am dat seama ce reprezinta când am crescut. Cred ca s-a mai reglat acest aspect prin sport desi cred ca mai sunt deficiențe pe aceasta parte...

As vrea macar sa pot înghiți normal (senzatia este permanenta... e mai ok cand mananc) si sa nu mi se mai inclesteze gâtul câteodată.

Cireasa de pe tort este rinita cronica cu hipertrofie a mucoasei care ma "ajuta" la respiratie. Un domn doctor a sesizat ca as avea si o respirație inversă.

La ultimele investigatii... inima ar fi ok, plămânii ok excepție astmul pt care iau Symbicort periodic.
Sunt convins ca nu exista o reteta minune pt mine dar sunt convins ca aveti cateva sfaturi bune.
Va multumesc.

Sănătate maximă!
0
15-08-2017, ora 20:33
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1 Varsta, inaltime KG ?? tensiune arteriala
2 sa facut consult gastrologie ???
3 ai citit pe forum unde am scris ca si alergiile si depresile au ca si cauza digestia proasta, alimentatia gresita care duc la o intoxicare a organismului si calitatea proasta a sangelui?????
0
16-08-2017, ora 01:18
Stelian21
Nu este medic/terapeut
Stelian21
Va salut.
37/178cm/77kg.
Tensiunea luata ultima data cand am avut probl cu infectia urinara... 115/70 si 110/80. Puls 100.
S.a facut endoscopie. Am luat tratament pt gastro duodenita. Am luat extra argilă de la Algo.
Ce as putea face pt digestie? Îmi aduc aminte acum vreo 7 ani la un bariu făcut dimineata m.a intrebat d.na doctor dacă mancasem ceva înainte deoarece se vedea mâncare nedigerata. Eu nu mancasem de la ora 20-21.00 cu o seara înainte.
Rog sfaturi.
Multumesc.
0
16-08-2017, ora 09:41
Stelian21
Nu este medic/terapeut
Stelian21
O mică eroare... Puls 100 atunci cu febra si frisoane... in general sub 80.
0
17-08-2017, ora 12:16
Vasi-lica
Nu este medic/terapeut
Vasi-lica
Ceaiul de păpădie curăță singele, dacă este intoxicat de mincare proastă cu prăjeli, rădăcini de păpădie, ar fi bine enzime digestive Superezyme sau Sanzyme, vitamina A și E dar nu mult eu am avut dureri mari de cap, cite o picătură pe zi 3 ori, ore diferite tot e bun decât deloc, eu am avut sfaturi tot de la domnul doctor, zici ca ești mulțumit în general de viața ta, sigur trăiești în un oraș mare agitat și superpoluat, de mașini și avioane cu chimicale împrăștiate prin cer, deci fff Bun o dezintoxicare, cu păpădie, coriandru, tuberculi topinapur, adică napi, seamănă cu ginsengul, îi coci sau la aburi cu un fir de ulei de măsline dar sursă sigura, mega image are ulei de măsline de la grecia bune, exista tinctura de păpădie dar caută fără alcool, o vacanta undeva la munte în liniște sau la mare dar departe de toți turiștii zgomotoși, cam atit pot sa împărtășesc din experiența mea, Multă sănătate.Ah ! Dacă cumva ai plombe de amalgam, scoatele, conțin mercur. Și nu minca nimic din cutii de metal gen pateu, fasole, alege doar ce este în borcan. Cel mai bine Cum făcea bunica, provizii personale ca știi ce ai pus în ele, gemuri și compoturi fără conservanți și e-uri care strică flora intestinala deci enzimele.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.