dificultati la respiratie

15-07-2011
raluca88
Nu este medic/terapeut
raluca88
buna ziua, numele meu e raluca. am si eu o problema. de ieri mi s-au inflamat amigdalele si ganglionii de la nivelul gatului si a aparut si senzatia de durere in piept si dificultati mari la respiratie mai ales respiratia pe gura( trasul aerului in piept). am fost la urgente la spital si au zis ca am nevralgie intercostala si mi-au dat midocalm piafen si tador. mi au luat si tensiunea 13, 9 dar mersesem prin soare si nu mancasem nimic, puls 143 dar muream d ecald si saturatie 96. am luat pastilele dar tot am dificultati la respiratie. mai mult ma doare gatul si e inflamat in continuare. e posibil sa fie de fapt vreo afectiune la plamani sau o infectie? pt ca nu se leaga totusi amigdalele inflamate si ganglionii. as vrea sa mi dati un sfat sa stiu cum s aprocedez in continuare daca simptomele nu dispar.


va multumesc!
1 comentarii
0
27-08-2011, ora 23:37
tema
Nu este medic/terapeut
tema
raluca88, nu stiu daca ti-ai rezolvat problema pana acum, dar cred ca ai facut o infectie cu streptococ beta hemolitic in gat.
Ar trebui sa faci o analiza, - se numeste: Exudat faringian - cultura cu antibiograma -
Antibiograma este esentiala ca sa stii la ce antibiotic este sensibila bacteria.
Daca ai facut tratament cu antibiotice deja si nu ai facut analiza de care am amintit aici, este posibil ca sa nu iti fi trecut, iar simptomele sa se fi diminuat doar si boala se cronicizeaza. De la asta faci niste complicatii foarte urate asa ca, mergi si fa-ti exudatul cu antibiograma.
Inainte de recoltare, care trebuie sa fie dimineata cum te scoli, nu trebuie sa te speli in gura si nici sa bei apa deoarece rezultatul analiei poate iesi fals negativ. Iti iei si tu o sticluta cu apa la tine ca sa bei dupa.
Oricum trebuie sa repeti analiza dupa tratament ca sa fii sigura ca a trecut. Analiza poti sa o repeti abia dupa 10 zile de la terminarea tratamentului.
Tratamentul antibiotic pentru streptococ nu trebuie intrerupt timp de cel putin 10 zile si trebuie sa le iei la ore fixe, sa nu intarzii nici cu 15 minute ca poate deveni bacteria rezistenta. Sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici