dificultati respiratorii de 2 ani

03-05-2012
Cristim00
Nu este medic/terapeut
Cristim00
Buna ziua ! De cand eram mic aveam acest tic respiratoriu care vad ca este destul de comun ( simti ca nu ai aer si te chinui sa tragi la maxim ). Sa zicem ca il aveam odata la 2-3 ani fara sa intervina nici un factor.. dar il aveam mai ales cand trebuia sa merg la doctor.. la dentist mai ales.. la controale periodice, chiar si cand m-am operat de amigdale.. dar acesta trecea imediat ce pareseam cabinetul.. Acum 2 ani.. prin martie 2010 a inceput din nou, dar nu neaparat cand eram actionat de stres.. am zis ca va trece in cateva zile.. saptamani maxim ca de obicei. Cand m-am apucat de scoala de soferi ( la cursuri ) imi venea tot mai tare dificultatea in respiratie ( poate de la plictiseala )... Cand eram cu prietenii sau ma distram si aveam alte activitati parca nu il resimteam..
La mare, prin august 2010.. dupa bautura excesiva de cateva zile si mers prin caldura 40 de grade la ora 14:00 imi venea sa respir din ce in ce mai tare, si am facut si un atac de panica.. a trecut.. dar apoi parca incepeam sa respir din ce in ce mai greu... A trecut si anul 2010.. si apoi am observat ca acest tic respiratoriu se manifesta mai mult la mahmureala.. dar la modul.. NU POT VORBI SAU NU MA POT APLECA.. APAI SA ALERG SAU SA URC SCARILE.. AS SIMTI CA FAC INFARCT in cazul asta.. Asta tinea pana imi trecea mahmureala.. dar in caz ca ma reapucam in 2-3 ore de baut.. imi trecea complet si puteam urca Everestul.. In vara lui 2011 tot dupa o bauta excesiva prin caldura la 40 de grade am facut la fel.. dar putin diferit mi-au amortit mainile si am facut cadere de calciu.. am mers la un doctor generalist, m-a ascultat la plamani, mi-a facut EKG totul perfect a zis ca e doar o cadere de Calciu de la bautura si oboseala si asa se manifesta.. Si chestia asta cu respiratia se manifesta mai mult la stres.. cand sunt stresat.. plus ca mai am niste ticuri minore dar neglijabile..

Intrebarea mea.. va rog din suflet.. daca puteti citi cu atentie si sa imi ziceti exact.. este ceva psihologic totul ? Eu asa as zice si in privinta EKG'ului si ascultarii plamanilor dar mai ales ca se manifesta la stres.. DAR CEEA CE MA INGRIJOAREAZA ESTE LA MAHMUREALA.. faptul ca nu ma pot apleca.. uneori chiar vorbi destul de tare.. simt ca ma sufoc si devin si irascibil.. Daca mi-ati putea da niste sfaturi.. ar mai trebui sa fac alte teste intai ? sa merg la psiholoc ? sa ma las complet de baut ? ce ar fi de facut ? Multumesc din suflet !
3 comentarii
0
03-05-2012, ora 17:57
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
te citez:
"DAR CEEA CE MA INGRIJOREAZA ESTE LA MAHMUREALA.. faptul ca nu ma pot apleca.. uneori chiar vorbi destul de tare.. simt ca ma sufoc si devin si irascibil.. "

parere:
MU mai bea...sa Nu ajungi la aceste simptome
si inca ceva
mahmureala NU este :serviciu, scoala, curatenie etc.deci, NU e obligatorie.
Multa sanatate!
0
04-05-2012, ora 13:23
Cristim00
Nu este medic/terapeut
Cristim00
Intr-adevar ai si tu dreptate, si multa lume mi-a mai zis. Dar avand in vedere ca am fost o fire sportiva cat de cat si in 2008 vara dupa tot asa o seara de bauta am urcat Muntele Ciomatu iar 2 ani mai tarziu, in 2010 tot vara nu puteam urca scarile.. asta mi se pare anormal
0
05-05-2012, ora 20:18
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Ar fi bine sa te lasi de baut..Am citi cu atentie ce ai scris si parerea mea este ca ceea ce ai tu nu cred ca e de natura psihica.Aceleasi simptome le poti avea si ca urmare a actiunii mucegaiurilor asupra sanatatii tale, in special asupra aparatului respirator si sistemului nervos.Locuinta din copilarie nu era cu igrasie, mucegai, cu umezeala ?Dificultati in resp[iratie aveai la 2-3 ani, fara sa intervina nici un factor " [ se facea curatenie generala, inclusiv varuit la 2-3 ani ? ].In 2010 a aparut din nou, " nu neaparat sub stres " [ ai schimbat locuinta ?] ;Incaperea in care se tineau cursurile scolii de soferi poate ca era si aceasta cam veche, cu umiditate, plina de spori de mucegai.Tot tu spui ca in afara locuintei, cu prietenii, la distractie, la alte activitati [ tot afara, banuiesc ] nu ai nimic. Problemele respiratorii observ ca apar cand te afli in atmosfera umeda, la mare, dupa aport excesiv de lichide la temperaturi mari. Apoi spui : " chestia cu respiratia se manifesta mai mult la stres ".; te cam contrazici.Ticurile nu au nici o legatura cu aceste probleme respiratorii. Sfatul meu este ca inainte de a apela la un psiholog sa te adresezi nu unui medic generalist, ci unui pneumolog.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Lipsa de aer - motive pentru care ai putea respira cu dificultate
  • Urgențele respiratorii (pulmonare) - cum să le recunoști și ce să faci
  • Ce faci când copilul nu respiră bine (nu poate să respire)?
  • Noi date despre mucus ar putea ajuta pacienții să respire mai ușor
  • Respirație dificilă? - cum îți dai seama că ai ceva la plămâni
  • Ce să faci când simți că nu ai suficient aer (probleme de respirație)
  • Dificultăţi la respirat? Cum îţi dai seama dacă respiri bine sau nu
  •