Dilatare vena jugulara interna la copil 3 ani

12-12-2010
nicu.popescu
Nu este medic/terapeut
nicu.popescu
Buna ziua,
Baietelul nostru prezinta o umflatur in partea anterioara a gatului, mai proeminent in cea dreapta, in momentul cand plange, tipa, rade furtunoas etc. In stare de relaxare dispare complet. In luna octombrie copilul a suferit o operatie de hernie inghinala, care s-a dovedit un succes, dar ce vreau sa relev este faptul ca analizele de atunci nu au scos nimic in neregula. De asemenea nu acuza nici un fel de durere. Am fost la pediatru si ne-a recomandat sa facem analize pentru tiroida, care au iesit normale. Urmeaza sa ne adresam mai departe meicilor de specialitate. Cautand sa ne informam si sa comparam simptomele cu cele din alte cazuri am ajuns la a descoperi existenta unor cazuri similare, un exemplu ar fi:http://www.springerlink.com/content/q233p6419r611j34/. Am citit si despre procedeul Valsalva care pune in evdenta aparitia acestor umflaturi la gat datorate venei jugulare, si pot sa confirm ca asa se intampla si cu, copilul nostru. Ce as dori sa cunosc se refera la faptul cum sunt considerate/interpretate astfel de cazuri in comunitatea medicala de specialitate din Romania si ce masuri sau tratamente se pot aplica.
9 comentarii
0
02-08-2012, ora 16:06
valentingrindeanu
Nu este medic/terapeut
valentingrindeanu
Salut Nicu,

Baietelul meu are acuma 3 ani si prezinta aceleasi simptome care le-ai descris tu in postu de mai sus. Noua ecografistul ne-a zis ca nu trebuie facut nimic. Voi ati gasit pana la urma un tratament ?

Mersi,
Valentin
0
04-08-2012, ora 16:03
geo88
Nu este medic/terapeut
geo88
O intrebare ptr nicu sivalentin: Copii dumneavostra, cand plang si li se "umfla" jugularele cum spuneti, se si albastresc la cap, gat membre superioare? Daca da, mergeti sa faceti un ECHO sau RMN ca sa excludem sindromul de obstructie a venei cave superioare. DAR cum e umflatura?? descrieti.
Mergeti si faceti un ECHO cervical ptr a exclude orice diagnostic.Multa sanatate.
0
09-08-2012, ora 11:57
valentingrindeanu
Nu este medic/terapeut
valentingrindeanu
David nu se albastreste. Diagnosticul a fost pus de medicul ecografist, care i-a facut toate testele si a exclus existenta vreunui chist. Umflatura e similara cu cea de aci : http://cisodental.ro/blog/wp-content/uploads/2010/09/ranula-suprahiodiana1-300x196.jpg. Initial pediatra ne-a spus ca ar putea fi un chist tireoglos si ne-a trimis la ecografie. La eco nu s-a confirmat diagnosticu de chist si a reiesit ca ar fi o dilatare a venei jugulare.
0
20-09-2013, ora 20:59
danytrif
Nu este medic/terapeut
danytrif
Buna seara,
Ma intereseaza si pe mine daca aveti noutati in legatura cu diagnosticarea si tratamentul afectiunii sau daca puteti recomanda un medic bun. Am si eu un baietel de 4 ani care prezinta simptome similare dar al meu este ragusit tot timpul si suspectez ca umflatura ar avea o cauza aeriana, o afectiune a laringelui. Si baietelul meu a fost operat de hidrocel la varsta de un an si ma gandesc ca poate la intubare i-a lezat caile aeriene.
0
24-09-2013, ora 17:15
danytrif
Nu este medic/terapeut
danytrif
Am incercat si noi azi sa ducem baietelul la o ecografie in zona gatului pentru ca are aceleasi simptome dar nu am reusit sa-l convindem sa stea sa vedem care sunt cauzele. Ce diagnostic au pus medicii in cazul copilului dvs. si cum a evoluat in ultimii ani? Multa sanatate!
0
18-11-2013, ora 22:01
minimaxi
Nu este medic/terapeut
minimaxi
Buna Nicu,

am un baietel de 5 ani cu aceeasi problema, vena jugulara pe partea stanga isi dubleaza volumul in strigat ( la ecograf are 22 mm fata de 11 mm in repaus vocal). Vreau sa stiu ce pasi ai urmat cu fiul tau...eu una am mers la 3 pediatrii (care nu au intalnit cazuri de gen) si niciunul nu s-a repetat in variante: sa vad un cardiolog, un neurolog, sa fac un RMN, analize de sange, etc

Multumesc!.

ps.Care are si cel mai mic sfat il astept cu nerabdare!
0
08-04-2015, ora 13:14
danytrif
Nu este medic/terapeut
danytrif
Ati mai aflat ceva legat de acest subiect? Ar mai putea fi vorba despre un laringocel, o mica hernie a laringelui. Diagnosticarea necesita o laringoscopie care la copii mici cred ca se face sub anestezie generala.
0
21-05-2022, ora 14:02
GeorgianaGy
Nu este medic/terapeut
GeorgianaGy
Buna ziua. Aveți ceva noutăți ? La fel și băiețelul meu de 4 ani are vena la gat care se umfla când vorbește iar când tipa, plânge și mai tare...am făcut ecografie și ne-au spus că, când va creste nu va mai fi așa proeminenta...problema este că mai tot timpul este răgușit și mă gândesc să nu fie de la asta... Poate aveți vre-un răspuns din experiența voastra.multumesc mult!
0
27-06-2023, ora 00:48
Ioana1999p
Nu este medic/terapeut
Ioana1999p
Ați investigat problema? Și noi avem aceeași problema, însă am făcut doar o ecografie de unde nu a reieșit nimic. Are cineva va rog detalii amănunțite ?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Evaluarea copilului de 2 ani
  • Noduli la gât (noduli limfatici laterocervicali, noduli tiroidieni)
  • Un mediu prosper este esențial pentru dezvoltarea sănătoasă a copiilor mici
  •