Dilema, nod in gat permanent de 5-6 luni. Doresc o opinie

05-09-2010
octavian.stancu
Nu este medic/terapeut
octavian.stancu
Buna ziua,
Timp 5-6 luni am o senzatie continua de nod in gat, sub marul lu Adam.
1) In data de 20.07.2010 am fost la un medic ORL.
- in urma unei endoscopi (sper sa nu gresec termenii, mi s-a introdus o camera de filmat in gat), mi s-a spus ca am un inceput de laringita si mi s-a prescris un tratament pt 2 saptamani ( PHYSIOMER + FLUIFORT ).
2) in data de 03.08.2010 am fost din nou la ORL (acelasi domn doctor) si mi-a spus ca nu mai am laringita.
Senzatia de nod persista. Am spus acest lucru si mi-a spus sa fac o ecografie la glanda tiroida.
Mentionez ca cele de sus s-au petrecut in Roma, Italia deoarece am fost in misiune de la lucru.
3) in data de 06.08.2010 m-am intors in Romania si am mers la medicul de famile pt a imi da o trimitere la ecografie.
Am fost trimis la endocrinologie.
4) in data de 17.08.2010 am fost la endocrinologie
I-am spus domnului doctor toata istoria si acesta mi-a pus degetul pe glanda tiroida, mi-a spus sa inghit si a concluzionat ca nu este nevoie de radiografie. Mi-a prescris CALCIU+D3, MAGNE B6, ALPHA D3, DISTONOCALM ("la nevoie").
MI-a spus ca este o problema pe baza de sistem nervos. Mentionez ca inca urmez acel tratament si nici macar nu s-a ameliorat nimica. (distonocalm nu am luat si as dori sa evit lucru ce mi l-a recomandat si medicul de familie)
5) in data de 18.08.2010 am insistat la medicul de famile ca doresc un exudat faringian si l-am facut:
EXUDAT FARINGIAN
ABSENTI STREPTOCOCI BETA HEMOLITICI
FLORA FARINGIANA NEPATOGENA
(Cultura aeroba, agar Geloza Columbia + 5% sange oaie)
TEST CANDIDA
ABSENTE SPECII DE LEVURI SI MUCEGAIURI
(Cultura aeroba, agar Sabouraud GC)
6) in data de 05.09.2010 (prezent) nu simt nici o diferenta, senzatia este acolo permanent. M-am intors din concediu si sunt din nou in misiune in Roma, Italia, as dori sa merg sa imi fac o ecografie si sa ma intorc la acel domn doctor ORL dar inainte de asta, va rog daca puteti sa imi da-ti un sfat obiectiv, personal mi-a ajuns la cote psihologice aceasta jena. Nu stiu ce sa mai fac.
Va multumesc
17 comentarii
0
06-09-2010, ora 12:14
Dalidana
Nu este medic/terapeut
Dalidana
Nu cred ca este cazul de alte investigatii clinice, pentru ca din cate imi dau seama sunteti clinic sanatos.Bine ar fi sa mergeti la un control la psihiatrie, pentru ca s-ar putea sa suferiti de atacuri de panica( anxietate).Cel putin, eu am trecut prin aceste simptome si dupa 6 luni de investigatii clinice am fost indrumata catre un cabinet de psihiatrie si s-a rezolvat problema.Probabil, in trecut ati suferit un soc, o trauma sau pur si simplu anumite stari, situatii sau fapte va afecteaza foarte tare emotional si nu sunteti constient momentan de acest lucru.Bafta!!!!!
0
06-09-2010, ora 12:22
octavian.stancu
Nu este medic/terapeut
octavian.stancu
Nu stiam ca aceasta manifestare fizica se poate datoreaza unor stari psihice. Tot ce pot spune e ca in aceste luni am fost supus continuu la o cantitate mare de stress. Poate fi stresul de vina?
0
06-09-2010, ora 18:38
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Stimate domn Stancu O.,

Acel nod din gât poate fi globus istericus, adică o senzaţie indusă de o posibilă tulburare neurovegetativă, care s-a produs pe fond de stres. Şi totuşi, nodul în gât poate să aibă cauze complexe! (Una dintre cele mai puţin populare cauze, din păcate, este şi prezenţa unuia sau mai multor conflicte psihologice inconştiente. Mai explicit vorbind, unii factori stresori pot produce stări mentalo-psihice, care, la rândul acestora, pot conduce la "conflicte" psihologice nesesizate (un astfel de conflict poate fi şi prezenţa cel puţin semi-permanentă a unor gânduri negative, care conlucrează şi se exprimă fizic, prin diferite stări emoţionale non benefice); astfel de conflicte pot genera celebrul nod în / din gât).
Puteţi consulta un medic psiholog sau un medic psihiatru, aşa cum bine v-a recomandat d-na Dalidana, dar nu ştiu sigur dacă un tratament psihologic sau unul neuro-psihiatric se pretează cauzei care vă determină nodul.
Ar fi indicat, totuşi, să consultaţi un medic internist pentru a fi supus unor examinări minuţioase. Medicul vă va recomanda un set de teste serologice, printre altele, pentru a depista posibile dereglări organice (şi o ionogramă dereglată poate produce un nod în gât!). dacă nu doriţi o abordare alopată, consultaţi un medic cu competenţă în fitoterapie, homeopatie sau gemoterapie, eventual chiar şi acupunctură.



Toate cele bune şi însănătoşire grabnică.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister Nick ;)
0
11-09-2010, ora 23:23
Dalidana
Nu este medic/terapeut
Dalidana
Dak doriti parerea mea sincera, da, cred ca se datoreaza starii de stres la care sunteti supus.Din cate imi dau seama din relatarea dumneavoastra sunteti in Italia in misiune...poate ma insel.sunteti militar? K in acest caz ar trebui sa fiti cliniic sanatos, apt ptr un astfel de job, deci, eu in continuare cred ca ar trebui sa consultati un psiholog.
0
12-09-2010, ora 13:48
octavian.stancu
Nu este medic/terapeut
octavian.stancu
Nu, nu sunt militar, am folosit termenul de misiune deoarece asa se folosete la mine in firma.
Deci senzatia este permanenta, in special seara este mai accentuata, iar dimineata nu se manifesta asa de tare. La acea endoscopie (am uitat sa precizez), mediul a zis ca poate vedea pana intr-un punct, corzile vocale, esof. in a spus ca nu stie.
Am sa incerc si varianta cu ecografie si daca in urma acestuia nu este nimik, am sa consult un psiholog. Este ca o durere de masea, permanenta si de aceea este stresanta. Mentionez (nu stiu daca este relevant sau nu) ca de cand s-a manifestate, mi-a mai aparut o acnee destul de accentuata pe spate si uneori pe piept.

Am mai trecut prin perioade de stres ridicat dar nici o data nu am avut astfel de probleme (nu sunt o persoana slab emotiva). Va multumesc tuturor pt sfaturi, daca mai aveti ceva pareri/sfaturi as fi bucuros sa le citesc.
0
12-09-2010, ora 13:53
octavian.stancu
Nu este medic/terapeut
octavian.stancu
Am uitat sa mentionez ca sunt fumator ( ~ 10 tig/zi ) si ideea de cancer ma streseaza in continuu. Da, stiu ca ar trebui sa ma las, imi este destul de dificil si stiu ca d.p.d.v a unui nefumator este foarte usor.
0
12-09-2010, ora 15:38
Dalidana
Nu este medic/terapeut
Dalidana
Pai, in legatura cu acneea, ma gandesc sa nu fie asa zisa " zona zoester"- (scriu asa k nu am tastatura in germana), iar faptul ca sunteti fumator, nu cred ca are relevanta in acest caz.Doar daca simtiti uneori ca va sufocati atunci cand fumati.Eu, personal, inteleg ce se intampla cu dumneavoastra ptr ca si eu am trecut prin asa ceva si stiu ca este crunt.Simptomele acutizate seara si mai usoare dimineatza le aveam si eu, dar din cauza ca peste zi psihicul era foarte solicitat, iar dimineatza sunteti relaxat.In continuare.Va rog incercati totusi un control psihologic si mai vb.Bafta!
0
29-09-2010, ora 16:17
johny1975
Nu este medic/terapeut
johny1975
Buna ziua, am si eu o problema cu gatul, de ceva vreme simt in gat ca as avea ceva adica (un nod) citeodata imi trece dar dimineata cind ma trezesc am gura uscata .Am fost la doctor si mi-a zis ca nu am amigdalita si mi-a dat sa fac niste analize, pe care inca nu le-am facut adica exudat.Ce ma sfatuiti sa fac ms.Mihai
0
29-09-2010, ora 16:35
octavian.stancu
Nu este medic/terapeut
octavian.stancu
Buna, Ce pot eu sa iti zic este ca investighezi problema (chiar daca o sa te coste)
:Problema gat nedeterminata." vezi si post-ul asta care este continuarea
0
11-10-2011, ora 20:29
Sergiu Radu
Nu este medic/terapeut
Sergiu Radu
octavian.stancu ti-a trecut problema?
0
30-08-2013, ora 23:50
bettycat
Nu este medic/terapeut
bettycat
Buna!am 41 de ani si mă confrunta de aproximativ.un an cu ceva probleme de sănătate care nu le găsesc rezolvarea: junghi toracica dreapta sub omoplat care radiaza uneori in jos pe muschiul paralel coloanei vertebrale'senzatie de nod in gât, uneori bolborisme la stomac, uneori scaune moi, am făcut :CT rezultat mic complex osteofitic toracal t6-t-7, consult ORL a spus ca s-ar putea sa fie cervical mi-a dat cerebrex dar fără rezultat, am făcut consult neurologic mi-a dat lirycacerebrex, medicale si niciun rezultat, am făcut consult cardiologie, totul ok, pneumologie cu radiografie si spirometrie nimic anormal, consult endocrinologic- mici modului tiroidieni analize sânge tiroidiene in parametri normali concluzie nu este de la tiroida. Mentionez ca bolborismele, arsurile stomacale si scaune moi am de puţin timp probabil de la nenumărate tratamente cu antiinflamatoare.am făcut fizioterapie, nAmoale 10 zile, masaje etc nu ştiu ce sa mai fac poate mă puteţi ajuta cu un sfat.sunt di constanta poate cu in medic bun la care as putea merge
0
31-08-2013, ora 22:45
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
faceti initial investigatii serioase la gastrologie
uneori problemele de pancreas sau colecist...iradiaza si in spate
0
01-09-2013, ora 12:51
bettycat
Nu este medic/terapeut
bettycat
Va multumesc mult pentru promptitudine!!voi începe investigatiile gastrologice in curând voi veni si cu detalii!!
0
02-09-2013, ora 20:45
bettycat
Nu este medic/terapeut
bettycat
astazi am luat rezultatul analizelor de sange si sunt toate in parametri normali:calciu, magneziu, de ficat de colesterol, glicemie, aslo, hemoleucograma completa, vsh, , proteina c, sunt chiar foarte bune!!!credeti ca daca era ceva la fiere sau pancreas nu se vedea la ct tinand cont ca l-am facut la floreasca cu 2 specialisti.deci am facut ct la cap, torace, abdomen si pelvis!!singura investigatie pe care nu am facut-o ar fi endoscopia!!
0
02-09-2013, ora 20:51
bettycat
Nu este medic/terapeut
bettycat
nu stiu daca ar putea fi de la psihic!!eu in general sunt foarte calma dar am avut un stres prelungit (aproximativ 2 ani)din cauza copilului care se imbolnavea frecvent si intr-adevar am fost cu nervii la pamant dar acest stres a luat sfarsit de un an de zile de cand l-am operat pe baiat si acum este foarte bine!!credeti ca ar fi bine sa consult si un psiholog?dar sincer durerea dorsala omoplat este constanta si nodul din gat la fel!
0
03-09-2013, ora 09:38
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
nu pot acoperi virtual toata complexitatea simptomelor..
cred ca un medic REumatolog ar putea face infiltratii locale pentru a scoate acele dureri din spate
un medic gastrolog ar putea rezolva problemele si simptomele legate de digestie si refluxul gastric care duce la acel nod in gat
0
03-09-2013, ora 10:38
bettycat
Nu este medic/terapeut
bettycat
va multumesc mult!!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce îmi dreg vocea întruna?
  •