Dinte provizoriu

24-03-2011
alexgrozav
Nu este medic/terapeut
alexgrozav
Buna ziua,
Am o intrebare in legatura cu un dinte provizoriu. Am fost la implantolog dupa care mi-a facut o extractie si o aditie de oss. Costul total (implant+aditie+manopera+dinte) va fi 950 euro. Urmeaza ca saptamana viitoare sa-mi puna un dinte provizoriu (l-a numit "fluturas") care sa fie strict pentru estetica de care ar trebui sa am mare grija. As vrea sa stiu cum se procedeaza cand pune dintele provizoriu. Mi-a zis ca va trebui sa ia foarte putin (insesizabil) din suprafata dintilor de langa pentru a se putea lipi de ei. Va afecta dintii de care este lipit? Poate cauza probleme la dintii respectivi dupa dezlipirea, si netezirea zonei de care a fost lipit?

Ma scuzati ca nu cunosc toti termenii. Apreciez orice raspuns. Multumesc mult!
1 comentarii
0
22-03-2023, ora 23:15
Dr. dentist: Maier Marius
Stomatologie, Brasov
Dr. dentist: Maier Marius
Bună ziua,

uneori, atunci când se pune un dinte provizoriu, va trebui să se facă și o mică ajustare a suprafeței dintelui de lângă pentru a asigura o potrivire perfectă a dintilor provizorii și pentru a-i fixa în locul potrivit. Acest proces poate fi numit "modelare" sau "șlefuire". Cu toate acestea, acest proces nu trebuie să afecteze dintii de langa in mod semnificativ sau sa le cauzeze probleme.

Este important ca medicul sa procedeze cu atenție și să șlefuiască doar suprafața minim necesară pentru a asigura o potrivire perfectă. De asemenea, medicul trebuie să lustruiască suprafața dinților după dezlipirea dintelui provizoriu pentru a preveni orice posibile daune sau probleme dentare.

În cele mai multe cazuri, procedura de a pune un dinte provizoriu este sigură și nu cauzează probleme majore. Cu toate acestea, este important să respectați cu strictețe orice instrucțiuni date de medicul dentist, precum și să vă mențineți o igienă orală adecvată pentru a preveni orice infecții sau alte probleme.

Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs sau apropiaților dvs, pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.

Să ne auzim cu bine,

Dentistul Meu:

Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog

Zâmbim împreună
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul