dinti de iepure

16-09-2008
catos2411
Nu este medic/terapeut
catos2411
Toata viata mea am avut de suferit de pe urma dintilor mei care sunt iesiti in afara. Sunt albi, ingrijiti, dar sunt orientati spre exterior, in plus sunt si deviati spre partea stanga a gurii (asta pentru ca acum cativa ani, am suferit o extractie a unui premolar pe care nu l-am inlocuit, iar toti dintii mei "au plecat" spre stanga). Odata cu aceasta si buza mi s-a strambat, iar gura nu o inchid foarte usor. Intrebarea mea este daca ar exista vreun doctor care sa-mi extraga cei doi dinti din fata si sa-mi implanteze altii in loc, dar mai mici si la locul lor astfel incat sa pot zambii fara sa mai fiu complexata (si acum zambesc, sunt o persoana vesela, dar toata viata am avut mult de suferit) din cauza dintilor). Mentionez ca in copilarie am purtat un aparat dentar doar cateva saptamani, dar datorita modelului acestuia-un suport de plastic lipit de cerul gurii si care imi provoca o salivatie continua, si in care era prinsa o sarma care trecea peste incisivi. Ideea era ca nici nu puteam sa vorbesc, salivam mereu, deci mereau trebuia sa mamanc, iar la scoala, trebuia sa il scot de fiecare data cand trebuia sa raspund la ore. Era ca o proteza mobila pentru batrani. Doctorul cxare m-a operat in copilarie de polipi nazali a concluzionat ca am maxilarul putin mai proeminent datorita polipilor care m-au obligat sa respir cu gura deschisa. Daca aveti un sfat pentru mine...va multumesc anticipat.
4 comentarii
0
17-09-2008, ora 00:00
Dr. Cosmin Marin
Stomatologie, Bucuresti, sector 6
Dr. Cosmin Marin
Nu cred ca solutia propusa de dvs e si cea indicata...ce aveti dvs cred ca se paote rezolva cu aparat dentar, dar unul fix care sa va rezolve toate neplacerile.
0
13-11-2008, ora 15:00
amathista
Nu este medic/terapeut
amathista
Si eu am aceeasi problema dar la 25 de ani mai e util aparatul dentar?
Tu ai rezolvat problema? Raspunde-mi te rog, pupici pa pa!
0
14-11-2008, ora 09:52
catos2411
Nu este medic/terapeut
catos2411
Draga Amathista, inca nu am reusit sa ajung la o clinica de ortodontie, dar voi face asta in cel mai scurt timp. Din ce am vazut eu pe internet, problema mea este "floare la ureche" fata de a altora. Am sperante ca se va putea face ceva si pentru mine odata ce este posibil ca persoane mult mai in varsta decat noi sa-si rezolve astfel de probleme. Important e sa ai vointa si ceva banisori. Ca sa te convingi si tu, te rog sa vizitezi cateva sit-uri ale clinicilor de ortodontie (in special sa te uiti la fotografiile inainte si dupa).
Succes!
0
23-04-2009, ora 09:03
catos2411
Nu este medic/terapeut
catos2411
Am revenit cu vesti noi. Port aparat dentar fix clasic de aproape 3 saptamani si deja m-am obisnuit cu el. Inainte de montarea aparatului a trebuit sa fac o extractie de premolar pentru ca dintii mei sa aiba loc de deplasare-pentru corectarea deviatiei laterale si sa mai rezolv cateva cariute. Acest aparat va corecta ambele probleme-deviatia laterala si frontala (-nu stiu daca acestia sunt termenii). Dar peste o saptamana mi se va monta si pe arcada inferioara acelasi tip de aparat pentru a corecta o ocluzie. Tratamentul va dura doi ani dupa care voi purta o perioada un aparat de contentie pentru a mentine noua pozitie a dintilor. Pana acum sunt foarte entuziasmata si il port cu placere. Abia astept sa vad primele modificari.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cariile dentare
  • Eroziunea dinților
  • Urgentele dentare - primul ajutor
  • Periuța de dinți manuală
  • Albirea dinților acasă
  • Obiceiuri care afectează dantura
  • Dinții antimicrobieni printați 3D
  •