dioptri gresite

05-01-2012
nanescumaria
Nu este medic/terapeut
nanescumaria
Buna seara
va rog sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema :
Am fost la medicul oftalmolog sa mi se schimbe ochelarii In urma controlului mi sa prescris urmatoarele
Departare nu este mare difgerenta
OD+1dsf ^+0, 75cyl 160gr
OS +1dsf ^+0, 5cyl 5gr DS 63
aproape
OD +3dsf ^+0, 75cyl 160gr
OS +3dsf ^+0, 5 cyl 5gr DS 61
mi sa recomandat ochelari antireflex si
mergand la centru sa comand ochelarii mi-a mai masurat odata DS si mi sa spusca nu este corecta cea de la medic si atunci a zis ca nu garanteaza pentru ochelarii aceia daca nu este facut controlul acolo.Mi s-a refacut controlul de optimetrist si mi-a prescris urmatoarele:
OD +1, 25 dsf ^+0, 5cyl 180gr
OD +1, 25dsf ^ +0, 25cyl 0gr DS61
aproape
OD +3, 25dsf ^0, 5cyl 180gr
OS +3, 25dsf ^+0, 25 0gr DS 59
mi s-a spus ca deoarece fiind progresivi e mai bine asa ca dureaza mai mult pana la schimbarea dioptriei., si ca pentru ce fac ei in urma controlului garanteaza daca e ceva in neregula.Am optat pentru aceasta varianta., dar constat ca la departare chiar daca nu e diferenta mare tot mai clare sunt literele la ochelarii vechi pe cand la cei noi parca e putin mai in ceata.La aproape insa vad literele putin dublate iar daca citesc mai mult chiar ca ma obosesc si parca se suprapun, iar ochiul stang de cand i-am pus la ochi parca am un firicel de ceva pe el trebuie mereu sa ma sterg ca sa vad bine, si chiar imi curg am urdori dar numai cand ii pun pe ei.Am doar doua saptamani de cand ii port si am zis pana ma acomodez, cu toate ca asa cu ei faptul ca sunt progresivi m-am acomodat doar ca ma deranjeaza OS si la citit.I-am luat pe cei vechi chiar daca sunt depasiti si nu patesc la fel.La inceput ma durut OS dar stand mai mult mi-a trecut(cu cei vechi).As dori daca se poiate sa ma faceti sa inteleg daca e ceva gresit.daca cei de la centru au gresit cumva sau nu.
Multumesc anticipat
2 comentarii
0
05-01-2012, ora 22:57
gikson
Nu este medic/terapeut
gikson
bună ! cam asa ceva are si fiul meu ;este reteta data gresit de rezidentul de la SMC.Mai exact a trecut la OS in loc de 120 grade -180 grade si am executat si ochelarii iar cind i-a pus la ochi = nu vede bine copilul.
am fost la altă optică decit Sw., i-am masurat lentilele si am găsit valorile de pe reţetă. Apoi i-am făcut un alt control în aceaşi optică şi s-a descoperit problema. Problemă ce i se trage de la înclinaţia incorectă a sferei faţă de cilindru.e o diferenţă faţăde corect-adică cu ce vede bine de 60 de grade.Cred că am spus tot.Abia aştept să dau cu ochii de medicul iniţiator al reţetei buclucaşe să-l iau la întrebări...
0
13-01-2013, ora 23:32
razvanc68
Nu este medic/terapeut
razvanc68
Buna seara, cred ca ma aflu intr-o situatie asemanatoare, de lentile progresive cu o reteta data gresit de optician, si/sau montate gresit. Nu voi scrie aici rezultatele date de echipamentul medical la care mi s-a facut testul, si nici cele din reteta scrisa de optician. Ele oricum sunt diferite, si asta nu am aflat decit atunci cind am fost la un al doilea control, la un cabinet de specialitate, Problema cu care ma confrunt este ca pentru a putea citi la calculator, la 50~70cm, trebuie sa tin capul pe spate, pentru a ma folosi de zona de apropiere.Mai mult, si cind vorbesc cu cineva, aflat in apropiere, trebuie sa tin capul mai pe spate, pentru al vedea clar. Mi s-a spus ca va trebui sa ma obisnuiesc cu acesti ochelari (e prima oara cind port lentile progresive), dar, desi ii port doar de 2 saptamini, eu zic ca am trecut de faza cu ameteli si dureri de cap (chiar zic ca m-am obisnuit cu ei).Dar nu cred ca e normal sa stau mereu cu capul dat pe spate, ca sa pot vedea clar la o distanta de 1~1m in fata mea, si sa trebuiasca sa ma obisnuiesc cu asta.
Intrebarea mea este: unde ma pot duce sa mai fac un control si, cel mai important, sa mi se faca o interpretare corecta a rezultatelor de la prima reteta si sa verific daca ochelarii cu lentile progresive sunt facuti corect (vreau sa spun lentile cu dioptrii corecte si montate corect in rame). Daca am un rezultat de care voi putea sa fiu 100% sigur ca e corect, atuci cred ca ma pot duce inapoi la magazinul unde mi-am facut ochelarii si pot avea pretentia sa mi faca din nou, asa cum trebuie (bineinteles daca se dovedeste ca nu sunt potriviti pentru problemele mele de vedere).Astept raspuns, va multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.