discopatie lombara

29-04-2011
dolce.ada
Nu este medic/terapeut
dolce.ada
Am 23 de ani, fata si am fost diagnosticata cu un an in urma cu discopatie lombara.Am facut reflexoterapie tsi tratament naturist timp de vreo 3, 4 luni si a fost bine. Am mers is la bazin la innot si a fost bine. Am facut Rmn, radiografii de toate. Nu mai retin f bine ce mi-a iesit la rmn si la radiografie, dar mentiona ca L11, L12 e deshidratat.
De 2 saptamani sunt in Germania si lucrez cam 8, 10 ore. Stau f mult in picioare. Tot de 2 sapt am niste dureri ingrozitoare de spate in partea lombara si merge chiar si mai in jos si urina e putin mai colorata decat de obicei. (sa fie rinichii? sau vezica urinara? am fost operata cu un an in urma de cistita cronica).
De cateva zile imi simt o mica parte din degetul mare de la piciorul drept amortit. M-am tot uitat sa nu fie o problema cosmetica. Va rog sunt foarte speriata sa nu fie nervul sciatic, de la coloana.
Eu sunt singura aici...timp de 3 luni. Am cateva medicamete la mine printre care si Aulin si ceva antibiotice. Sunt intr-un sat la mama naibii si nu am cum sa ajung la doctor. Stiu ca e dificil de dat un diagnostic, insa daca cumva va suna cunoscut spuneti-mi. nu prea pot sa plk de aici, dar nici nu vreau sa cad la pat. Daca e ceva plk inapoi acasa.
va multumesc
3 comentarii
0
29-04-2011, ora 22:53
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
D-voastra descrieti doua probleme strict diferite: durerile lombare cu iradiere in degetul mare semnifica un sindrom compresiv lombar (de tipul herniei de disc, care determina sciatica), iar modificarea culorii urinii pate semnifica o problema reno-urinara.
In ambele cazuri efortul descris este profund daunator, iar antibioticul strict contraindicat.
Practic este absolut imposibil de decelat cauza suferintei fara examen clinic.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
30-04-2011, ora 02:25
dolce.ada
Nu este medic/terapeut
dolce.ada
Am mentionat modificarea culorii urinei in scopul de a ajuta la un raspuns. Cauza nu este ceea ce e important.Ma intereseaza daca amorteala degetului are legatura cu problemele mele cu spatele. Daca da inseamna ca trebuie sa urmez un tratament nu? Se poate extinde de la un deget la intreg piciorul ? Adica daca mai stau asa inca 2 luni fara sa fac nimic pot ajunge mai rau? Cand e cazul de interventie chirurgicala? Efortul meu nu e unul excesiv, doar ca stau in picioare vreo10 ore.

Va multumesc
0
30-04-2011, ora 08:55
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Daca este vorba despre coloana vertebrala, exista doar doua tipuri de tratament: repaus maximal (urmat de kinetoterapie adaptata) sau operatie. Nu exista un alt tratament posibil.
Doar un consult la neurochirurg poate preciza originea fenomenelor descrise si o eventuala interventie chirurgicala.
In momentul de fata, nu aveti decat alternativa repausului maximal.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Discopatia lombară - tratament, recuperare și evoluție
  •