Discunctie emotionala sau sindrom Muchausen? Carui medic se poate adresa?

12-02-2008
AnneH
Nu este medic/terapeut
AnneH
Buna ziua!
Am grave probleme cu sotul meu!In primul rand minte de stinge cum s ar spune si in lucruri minore si fara importanta.Cred ca totul are radacini mult mai adanci si cred ca ar trebui sa incep cu profilul lui.
Si a inceput viata sexuala la 25 de ani, dupa care a avut nenumarate deziluzii in plan sentimental. Nu a reusit pana la mine (la varsta de 32 de ani sa ramana cu cineva intr o relatie).Dupa cum am aflat ulterior si in timpul relatiei noastre a avut mai multe relatii de scurta durata.Mereu este pe site uri matrimoniale, discuta cu diferite femei si dupa cum spune el nu se intalneste cu ele, ceeace mie greu sa cred dupa o clamidya contactata o garnerella si acum dupa ultimele analize se pare ca a capatat si o hepatita C.
Imi iubesc enorm sotul si vreau sa il ajut, daca nu pot gasi o solutie trebuie sa il parasesc pentru ca imi dau seama ca ma distrug pe mine insami emotional, nervos etc.
Daca cineva m ar putea ajuta cu un sfat as ramane recunoscatoare!Pur si simplu sunt disperata (situatia tine de 3 ani) si am ajuns sa nu mai cred nimic din ceeace spune.
6 comentarii
0
12-02-2008, ora 00:00
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Numai prin psihoterapie in cuplu o sa puteti rezolva problema.
Omul acum este pornit sa recupereze ce a perdut in adolescenta si tinerete.daca nu ati reusit pana acum sa.l opriti, nu cred ca mai puteti de una singura!
Mergeti impreuna la psihoterapeut!
0
12-02-2008, ora 00:00
AnneH
Nu este medic/terapeut
AnneH
Imi puteti recomanda pe cineva?
Sincer imi este jena sa imi intreb medicul de famile care ma cunoaste de copil si imi cunoaste parintii.Nu vreau sa afle familia prin ce trec mai ales ca mereu mi au spus ca ceva nu este in regula cu acest om.
0
12-02-2008, ora 00:00
sorinbalan2000
Nu este medic/terapeut
sorinbalan2000
http://www.romedic.ro/Cabinet_Psihologie_Munteanu_Simina
0
13-02-2008, ora 00:00
lore71
Nu este medic/terapeut
lore71
eu sunt psiholog terapeut de cuplufamilie; -*




(*modificat de administrator)
0
17-02-2008, ora 00:00
Psiholog Simina Munteanu
Psihologie, Sibiu
Psiholog Simina Munteanu
Buna ziua, Anne

Din cate am inteles din mesajele tale, in prezent exista probleme atat in relatia cu sotul tau, cat si cu soacra. Cum problemele nu au aparut ieri, ma intreb ce te-a determinat sa soliciti ajutor acum. S-a schimbat ceva in modul in care simti si percepi lucrurile in ultima vreme? Este posibil ca aparitia sarcinii sa te determine sa fii mai centrata pe satisfacerea nevoilor tale de afectiune si protectie?
Daca asa stau lucrurile, cred ca asta ar trebui sa fie acum prioritatea ta: un mediu cat mai armonios si calm, in care sarcina sa se poata dezvolta normal si in care tu sa te poti pregati pentru maternitate. Tu nu poti sa-ti asumi in intregime responsabilitatea crearii unui astfel de mediu. Sigur, ai si tu o contributie importanta, insa poti accepta si sa fii ajutata. De catre parintii tai, de exemplu, indiferent ce discutii ar fi fost intre voi inainte. Cred ca in acest moment al vietii tale, ai mult mai multa nevoie de prezenta lor decat de cea a soacrei tale. In ceea ce priveste relatiile intre sotul tau si parintii tai, cred ca esti de acord ca ei sunt perect capabili sa-si rezolve singuri eventualele neintelegeri, fara a fi nevoie de prezenta ta ca arbitru.
Din ceea spui despre sotul tau, nu reiese prezenta unei afectiuni psihice care sa-i justifice comportamentul. Ce bine ar fi daca si pentru tarele caracteriale ar exista un tratament de orice fel, insa lucrurile nu stau asa.
Cum ti s-a recomandat mai sus, terapia de cuplu poate fi o solutie, in cazul in care si el isi doreste acest lucru pentru el, nu (doar) pentru tine.

Succes si multa sanatate!
0
14-03-2008, ora 00:00
AnneH
Nu este medic/terapeut
AnneH
Buna ziua,
Scuze pentru raspunsul intarziat!
Ce m-a determinat?Pana acum am crezut ca daca dau dovada de intelegere si vorbesc cu sotul meu despre aceste probleme ajungem la un rezultat satisfacator.Dar din pacate toate incercarile mele au esuat, vorbim, e ok, spune ca de azi nu o sa mai minta si.
a doua zi o ia de la capat.Ce este deranjant ca deja minte si in lucruri foarte marunte, ex:Da, am vorbit cu contabila!Si chiar imi face o schita a convorbirii.Dar, din pacate conversatia este numai in mintea lui.
Pur si simplu mi-am pierdut rabdarea sa ma lupt cu minciunile si aventurile lui.
Da, am nevoie de mai multa tandrete si dragoste in aceasta perioada, dar sunt constienta si de faptul ca in aceasta relatie si sarcina sunt singura.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Islandezii au ca obiectiv eradicarea hepatitei C
  • În așteptarea ajutorului de specialitate, cuplurile nu își vor îmbunătății semnificativ relația, arată un studiu
  • Tratamentul hepatitei C cronice cu antivirale reduce semnificativ nevoia pacienților de spitalizare pentru diferite probleme de sănătate
  •