Disectie artera vertebrala si accident vascular cerebral

11-04-2017
S.Anca
Nu este medic/terapeut
S.Anca
Bună seara,
Am vârstă de 39 de ani si in data 22 si 24 ianuarie 2017 am suferit doua avc-uri datorate disectie de artera vertebrala drapta, care a rămas nevascularizata cf Rmn-ului :" avc ischemic subacut în teritoriu vertebrobaziliar (la nivel pontin paramedian stang cca 4-5 mm stanga si in emisfera pedunculului celebros mijlociu drept 9/10 mm în plan axial, absenta flux sanguin si aspect hipersemnal difuz al peretelui al arterei vertebrale drepte de la originea sa din subclavie pana la intrarea sa în sacul dural sugerând aspect de disectie de artera vertebrala dreapta". În urma acestora am rămas după aproape trei luni cu următoarele sechele importante: surditate urechea stanga nu chiar totala... parcă un pic mai bine definite sunetele fata de momentul avc -ului, durere la nivelul ochilor câteodată, durere la nivelul capului, gatului și a spatelui în zona cervicala, tulburări de echilibru (recuperate partial), dificultate la concentrare. La recomandarea medicului am rămas numai cu tratamentul anticoagulant Sintrom( 1/4 alternat cu 1/2). As dori sa știu dacă e ok doar atat și dacă se mai poate lua ceva pt stimularea auzului, îmbunătățirea vederii și inclusiv a vaselor de sânge? Am citit ceva despre Rutin... ar putea avea influenta anticoagulantul? Nu îmi spune nimeni nimic despre regimul de viață ( ce pot sa fac și ce nu) si despre regimul alimentar (am înțeles că pot să mănânc orice numai sa nu exagerez). E adevărat? Precizez ca la ultimele analize colesterolul total a fost 195 și glicemia 101. Tensiune arteriala acum cam de o luna 125/85 cu 90-95 puls, inainte 110/65 cu 70-80 puls. Va rog frumos dacă mă puteți lămuri ce investigații as mai putea face, dacă e ok tratamentul și ce as mai putea lua pt problemele mele (sechele)... regim de viață și alimentar. Mulțumesc anticipat și multa sănătate.
5 comentarii
0
13-04-2017, ora 21:29
Dr. Cocîrla Mihaela Diana
Neurologie, SUCEAVA
Dr. Cocîrla Mihaela Diana
Buna seara. In plus pe langa sintrom mai puteti lua un neurotrofic - ceva gen nicergolina/tanakan/ piracetam/pramistar / cavinton sau actovegin. Asta in scopul de a imbunatati recuperarea post-avc. Trebuie verificat periodic INR-ul. In legatura cu regimul de viata as recomanda doar atentie la factorii de risc cardiovasculari cu minimizarea acestora pt reducerea riscului unui alt avc pe viitor. Sanatate!
0
14-04-2017, ora 10:08
S.Anca
Nu este medic/terapeut
S.Anca
Mulțumesc pentru răspunsul dvs. Verific destul de des INR-ul... cam 2.5-2.7... în afară de perioadele de ciclu când îmi scade le 1.85. Care este cel mai bun neurotrofic din cele menționate care sa nu influențeze sintomul? Pot sa iau Acutil și tarosin? Mulțumesc anticipat. Sărbători fericite și multa sănătate și fericire!
0
14-04-2017, ora 15:40
Dr. Cocîrla Mihaela Diana
Neurologie, SUCEAVA
Dr. Cocîrla Mihaela Diana
Da, puteti sa luati acutil si tarosin si puteti asocia pramistar. Nu s-au facut studii comparative pt a va putea raspunde la intrebarea care e cel mai bun. Daca nu ati fi fost sub sintrom as fi recomandat cerebrolysin dar acesta e doar injectabil.
Sarbatori cu bine si dvs! Multa sanatate!
0
20-11-2017, ora 14:28
vbanta
Nu este medic/terapeut
vbanta
Si eu am suferit de DAV stg traumatica (insa taumatismul suferit nu este de natura unui accident sau socuri fizice etc) pe 03.05.2017 07h:35m urmata de AVC constituit in neocerebel. Totul s-a intamplat dimineata, in somn, cand m-am trezit am resimtit o cefalee si o presiune in partea stg a cefei. A urmat durere de cap si diplopie timp de 35 min dupa ce am condus 45 min in drum spre serviciu. La ex RMN s-a observat si obturarea AV stg in proportie de cca 90%. La 2 sapt am suferit un vertij din cauza urechii interne stg - dar tot in legatura cu circulatia deficitara in zona, dar care un s-a soldat cu urmari. analizele de laborator au indicat si probabile cauze genetice - cauzata de gena PAI-1 si de homocisteina in exces. Din fericire, lumenul s-a recanalizat in 3 luni si nu am ramas cu sechele, iar acum fluxul sanguin este refacut in proportie de 80%. Tratament: fraxiparina 0, 6 11 zile, Aspenter 75mg, Sortis (initial, in prima luna 80mg/zi, dupa o luna, 40 mg/z, dupa o luna, 20 mg/zi, iar acum 10mg /2 zile), Betaserc 24 mg etc. Acum, sunt tratat doar cu sortis, 10 mg/2 zile si aspenter 75 mg/zi.
La 2 saptamani dupa AVC, pe langa tratamentul recomandat de medicul curant, am luat si un tratament adjuvant ce consta in: Formula Flow 11 cps/z (4dim-4pranz-3seara) si EDTA 3 cps/zi (seara), fabricate la un institut de cercetare in nutritie in Canada si care are la baza descoperirile dr. Linus Pauling, laureat Nobel. -------*, timp de 6 luni. Imi este foarte bine, iar luna viitoare merg la spital sa-mi refac toate analizeze.

(*modificat de admin)
0
22-12-2017, ora 08:30
john37
Nu este medic/terapeut
john37
Buna dimineata!Incepand din vara au pus stapanire pe mine niste simptome ciudate dar totul a inceput dupa o mare suparare..de la picioare reci, transpiratii, palpitatii pana la dereglari digestive(bolborosisme, disconfort stanga, ceva in gat mobil, gaze etc)limba alba...mai nou dupa ce problemele digestive usor s-au reglat a aparut o usoara durere la ceada pe coloana..o simt mai ales cand e vantul rece sau frig.Cel mai tare ma ingrijoreaza presiunea din cap, gat fara dureri si usoara urmata de stari de ameteli, lesin usoare...somn cam tulbure..cosmaruri cu stari de rau la inima..intradevar nu dese dar ingrijuratoare.Sunt o fire nervoasa..ma consum mult..am avut niste ani agitati.In urma unor analize cica sunt ok..ecograful abdominal valori normale si testul de sange facut In Anglia la fel de ok.Deoarece nu ma simt ok am decis sa repet un set de analize acasa in Ro si au iesit cateva valori care cred ca nu-s tocmai ok..doamna de la clinica a zis ca am iesit super ok..precizez e ceea care face inscriirele..nu stiu daca e doctor...P-LCR 46, 8.VOLUM MEDIU PLACHETAR 12, 7..CONC ERITROCITARA MEDIE HEMOGLOBINA 35.2...UREA SERICA -UV 40, 41..COLESTEROL TOTAL 127.99.Sunt sarbatorile si cu greu gasesc un medic..as dori daca puteti pt linistea mea sa imi ziceti daca intradevar sunt ok sau e un semn de alarma.Multumesc tare mult!!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.