Disfunctie erectila?!

24-01-2011
xulescul
Nu este medic/terapeut
xulescul
Salut,

Am 22 de ani, sunt fumator de 6 (7 aproape) ani, am suflu sistolic de gradul 3(problema cu inima, in caz ca nu sunt destul de clar). In ultimele 5-6 luni am observat ca nu reusesc sa am erectie completa, practic o semi erectie(precizez ca nu am mai avut probleme de genul asta si ca se intampla ocazional, cateodata am ce s-ar numi erectie completa, alteori oricat as incerca sau oricat de excitat as fi nu reusesc pur si simplu sa am erectie completa). Nu sunt mare fan al sportului(daca nu cumva navigarea pe net intra la categoria asta), sunt cat se poate de sedentar. Intrebarea mea ar fi: de la ce s-ar putea trage problema asta(raspunsul evident ar fi:"fumat, lipsa de sport" dar cum nu am mai avut problema asta pana acuma, cred-sper- sa fie de la altceva-alimentatie poate). De fumat m-as lasa dar am renuntat sa mai renunt.
Daca se poate sa-mi dati cateva sfaturi, nu cer diagnostice sau ceva de genu, doar sfaturi de la cineva care, poate, a mai trecut prin asa ceva.

Va multumesc.
2 comentarii
0
26-01-2011, ora 11:36
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Da, descrierea dv corespunde definitiei de disfunctie erectila si este posibil sa aiba legatura cu problema cardiaca mai degraba decat cu fumatul. Daca este asa, ameliorarea conditiei cardiace va ameliora si disfuctia erectila. Un alt aspect este ca anumite medicamente folosite frecvent in probleme cardiace au ca rectie adversa problemele erectile. Discutati cu doctorul dv acest aspect si nu suprimati eventuale medicamente pentru inima din acest motiv, ci inlocuiti-le cu altele care nu au asemenea reactii adverse, dupa cum va va recomanda.
0
26-01-2011, ora 20:04
xulescul
Nu este medic/terapeut
xulescul
Buna ziua, multumesc pentru raspunsul dumneavoastra. Doresc sa fac o mica completare: nu am luat niciodata medicamente pentru conditia mea cardiaca, desi poate ar fi trebuit sa iau. As discuta cu un medic dar asta presupune prin definitie o oarecare cheltuiala(fie ca ar fi vorba de eventualele medicamente recomandate de repsectivul medic sau de prost-vazuta si necesara "spaga") care nu mi-o permit momentan. Nu mai doresc niciun fel de continuare a acestui topic, am gasit raspunsul cautat. Inca odata va multumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dependenta de nicotina
  • Luarea în greutate după renunțarea la fumat
  • 1 din 10 supraviețuitori ai cancerului continuă să fumeze după diagnostic
  • O strategie mai bună pentru campaniile antifumat
  • Fumătorii care consumă prea mult sodiu au risc mai mare de artrită reumatoidă
  • Mă voi îngrășa dacă mă las de fumat?
  • Fumătorii sunt de trei ori mai predispuși la durerile cronice
  • Fumatul deteriorează o parte vitală a creierului
  • Consumul de afine, citrice și vin roșu este benefic pentru tratarea disfuncției erectile
  •