diskinezie biliara, ficat putin marit copil

06-09-2008
michaela2007
Nu este medic/terapeut
michaela2007
fiica mea are 8 ani si in urma unor analize am depistat ceea ce am spus in titlu:diskinezie biliara(bila lenesa) si ficatul marit, dar totusi in limite normale.Am inteles ca trebuie un regim, fetita ia No-Spa de 2/zi inainte de mese, Liv 52 ca detoxifiant si protector al ficatului.Intrebarea mea este daca aceste tulburari sint reversibile si evident cit timp trebuie sa tina regim.Va multumesc anticipat!
2 comentarii
0
07-09-2008, ora 00:00
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Cat timp analizele functiei hepatice sunt in limite normale, fetita a fost vaccinata pentru hepatita B si nu a avut nici hepatita A recent nu putem vorbi de ceva grav. Diskinezia biliara este o tulburare functionala care persista toata viata, dar are momente de acutizare cand se consuma grasimi animale sau in context de stress. Cateva luni de regim si tratament cu Liv ar fi utile in momentul de fata.
0
07-09-2008, ora 00:00
michaela2007
Nu este medic/terapeut
michaela2007
Va multumesc mult de raspuns.Fetita nu a avut hepatita A, dar inca n-am vaccinat-o pt. hepatita B.Daca tin minte e acel vaccin care se face de 3 ori, la intervale scurte.Oricum il vom face in cel mai scurt timp posibil.Mai are si ASLO marit si ia antibiotic, asa ca vom astepta perioada aceea de siguranta de dupa antibiotice si vom repeta analizele cerind si acel vaccin.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Modificările genetice ar putea reprezenta cauza bolii ficatului gras la persoanele cu o greutate și dietă optime
  • Noi descoperiri în domeniul patogenezei și terapiei bolilor hepatice cronice
  •