Dislocare sold sau altceva ?

16-02-2012
manolescu m
Nu este medic/terapeut
manolescu m
Buna ziua,

Acum 2 zile am avut un drum la oras, prin conditii extreme, ninsoare, zapada, gheata, temp. scazute.
Imi amintesc ca mi s-a intamplat de vreo 2-4 ori sa alunec, dar m-am echilibrat, fiind tanar. Totusi mi-a aparut, inca de dupa intamplare o senzatie de jena in zona soldului stang. Apoi aceasta jena a evoluat in durere, in pozitie culcata, miscari de laba piciorului laterale cu piciorul intins si cand pasesc am senzatia ca soldul stang e mai in fata.
Nu ma doare cand stau cu genunchiul indoit si nu e umflat.
Ah, am si o senzatie de amorteala a gambei, in spatele ei si la palpare, cand apas pe sold in partea exterioara stanga ma doare - acolo simt ca e localizata durerea.

Spuneti-mi va rog, poate fi vreo dislocare sau ce poate fi ?

Multumesc
3 comentarii
0
18-02-2012, ora 19:29
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Soldul este o articulatie extrem de stabila, iar "dislocarea", adica luxatia coxo-femurala se produce numai in traumatisme foarte puternice (accidente rutiere), reprezinta o urgenta majora si se insoteste de dureri extrem de importante.
Mai curand poate fi vorba despre o problema a coloanei lombare, de tipul sindromului compresiv lombar (hernie de disc).
Poate fi un sold "in resort", o bursita trohanteriana, o tendinopatie a iliopsoasului sau alte zeci de posibilitati.
Incepeti printr-un consult la ortoped si eventual la neurochirurg.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
17-07-2013, ora 12:39
alyyna89
Nu este medic/terapeut
alyyna89
Buna, ziua, am mai postat pe acest site. Am fasceita plantara. Problema e ca acum 4 ani am cazut pe gheata, pe partea dreapta, la cateva zile am simtit un disconfort in zona soldului, doar in mers, ca si cand nu ar fi la locul lui, dar nu i-am dat importanta deoarece sa dat singur peste noapte la loc, de atunci au mai fost zile in care se misca si ma deranja si a doua zi trecea, doar ca de un an am observat ca sa schimbat piciorul care se deregleaza, acum e stangul, dar la acesta nu m deranjeaza doar in mers ci si cand stau jos, cand stranut simt o durere foarte mare. Daca ma pun intinsa si cu picioarele in V isi revine.Nu ma doare la palpare. Ce credeti ca poate fi? Si faptul ca acum e la piciorul stang poate fi din cauza ca la dreptul am fasceita plantara si nu merg corect? Am 24 de ani si 53 kg. Din cand in cand se mai muta la dreptul.
0
17-07-2013, ora 14:58
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Fasceita plantara nu este o afectiune in sine, ci doar un simptom in cadrul altor afectiuni, eminamente de ordin mecanic, si care produc cresterea tensiunii la nivelul aponevrozei plantare (obezitate, pes cavus, efort excesiv etc).
Primul reflex logic consta in reducerea drastica a efortului fizic timp de cateva luni.
Poate fi insa vorba si despre o afectiune lombara (sindrom compresiv vertebral), caz in care se impune reducerea drastica a efortului fizic si un consult la neurochirurg.
Poate fi vorba si despre afectiuni de tip vascular, caz in care se impune reducerea drastica a efortului fizic si un consult la specialistul in Chirurgie vasculara.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Soldul marcatorului - primul ajutor
  •