displazie de col

12-02-2010
alisia1
Nu este medic/terapeut
alisia1
Buna,

Va rog sa ma ajutati cu un sfat...Acum 4 luni de zile am facut un control+test papanicolau cu rezulatatul LSIL INF HPV.Am urmat un tratament, un nou test..acelasi rezultat..Am facut o biopsie in 28.12.2009..pt care am asteptat rezultatul o luna de zile..cand mi-au zis ca trebuie sa repet biopsia..Am repetat doar ca de data asta am mers la particular.Rezultatul este: Fragmente biopsice cervicale uterine relevand aspecte de acantoza si papilomatoza a epiteliului pavimentos exocervical, cu atipii koilocitice si fenomene de dispalzie moderata CIN2(ocupand max1/2 din grosimea epiteliului)Nu se surprind aspecte de malignizare in esantionul examinat.
Doctorul meu mi-a recomandat conizatie..
Sunt disperata, am 29 ani, nu am copii, vreau copii si nu stiu ce sa fac..Sa merg si la alti doctori?Sa fac conizatia? Sa fac alt tratament?Care?
Va rog, care stiti, sau care ati avut acest diagnostic sa ma ajutati..
Va multumesc..
1 comentarii
0
13-02-2010, ora 11:38
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Ar trebui sa faci o tipizare HPV inainte de a face conizatie. E important sa stii ce tulpini de HPV ai. " Nu se surprind aspecte e malignizare..." deci nu exagera cu ceea ce s-a gasit si nu te proteja, incearca sa ramai insarcinata.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.