Displazie sold

05-10-2016
CrinaC
Nu este medic/terapeut
CrinaC
Fetita in varsta de 3 luni, diagnosticata cu displazie de sold in urma unei ecografii (unghi alfa sold drept 58, sold stang 60), diagnostic confirmat si in urma unui consult efectuat de catre un medic ortoped.Trebuie sa poarte orteza timp de 6 saptamani, dupa care sa repetam ecografia.Intrebarea mea este: daca doarme pe burta cu orteza/hamul respectiv e in regula, sau devine ineficienta purtarea? Multumesc
3 comentarii
0
06-10-2016, ora 16:52
Dr. Eugenia Vitan
Pediatrie, Alba-Iulia
Dr. Eugenia Vitan
Raspunsul cel mai avizat vi-l poate oferi medicul ortoped care v-a indicat tipul de orteza corectoare a displaziei de sold.
Parerea mea este ca, pozitia de somn pe burta, nu este benefica, deoarece poate modifica pozitia corecta in care a fost pus capul femural in cavitatea cotiloida, si, deci, ar deveni putin eficienta sau chiar ineficienta ortezarea.
Cele 6 saptamani nu sunt, in fond, chiar atat de mult avand in vedere beneficiul adus.
0
06-10-2016, ora 18:47
CrinaC
Nu este medic/terapeut
CrinaC
Am inteles.Multumesc mult!
0
08-10-2016, ora 20:57
Dr. Baciu Damian
Pediatrie, Brasov
Dr. Baciu Damian
Important pentru rezolvarea displaziei de sold este pozitionarea femurului la aprox. 90 grade in raport cu coloana vertebrala. Pozitia copilului pe spate sau ventral nu modifica fixarea mecanica a soldului. Dealtfel literatura medicala de specialitate nici nu face referiri speciale la modul de asezare al sugarului in patut.Parerile unora sau altora sunt personale.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: