dispnee care se manifesta foarte urat

14-05-2010
angela42
Nu este medic/terapeut
angela42
buna tuturor! va rog mult daca poate cineva sa-mi dea si mie un sfat. Din toamna anul trecut fac mereu crize de dispnee care se manifesta f urat. Am cheltuit o gramada de bani si inca nu stiu sigur ce am. In trecut am avut deseori raceli din acauza amigdalitelor. Mi-am facut exudat faringian, dar nu mi-a iesit acel stectococ. Amigdalitele imi sunt mereu umflate. La bistrita mi s-a spus ca am astm. Am fost la Cluj la pneumologie mi-am facut problele respiratorii si testele alergologice si mi-au iesit bine. Am inteles ca astmul apare din cauza alergiilo, la fel si rinita alergica. mi s-a dat tratament de astm bronsic. Am luat 5 zile flixotide si eram f bucuroasa ca o sa-mi revin, dar dupa 5 zile dupa ce inhalam flixotide ma sufocam f tare. Acum nu mai iau si nu prea stiu ce sa mai fac si unde sa mai merg. Nu stiu ce sa spun, eu nu tusesc, doar respir f f greu incat ajung la urgenta. Daca eu nu sunt alergica pot avea astm sau rinita alergica? Am mai fost la cardiologice la bistrita si mi s-a spus ca am insuficienta mitrala grad doi si miocardita reumatismala. Am mers la Mures si Cluj sa vad daca e sigur ce mi-au spus la bistrita si mi-au spus ca inima mea e sanatoasa. La analizele in sange mi-a iesit leucocitele 14, 2 vsh 20. Nu stiu unde sa mai merg.
15 comentarii
0
16-05-2010, ora 14:07
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Parerea mea este ca ar trebui sa te intorci la pneumologie si sa soliciti efectuarea unei bronhoscopii.se vor vizualiza foarte bine caile respiratorii.Daca inima este normala, alta este cauza dispneei. Si un control endocrinologic [ hormonii tiroidieni si ecografia tiroidiana] ar fi bine sa faci. Si nu mai lua nici un medicament pentru astm bronsic.
0
17-05-2010, ora 10:23
angela42
Nu este medic/terapeut
angela42
D-mna doctor va multumesc f mult. Am sa merg din nou la pneumologie si la endocrinologie, Multumesc inca o data si va doresc sanatate multa.
0
17-05-2010, ora 10:31
angela42
Nu este medic/terapeut
angela42
Va rog mult d-mna doctor sa ma lamuriti putin, Am facut tomografie toracica ( dar fara acel ser in vena ), trebuie sa-mi fac si bronhoscopie sau tomografie la plamani e suficienta? MULTUMESC MULT!
0
17-05-2010, ora 18:56
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Incepe cu un examen endocrinologic.daca si in acest sector totul este normal, fa o bronhoscopie.Sa inteleg ca ai facut tomografie toracica fara substanta de contrast.daca era ceva suspect la plamani se vedea clar la tomograf, dar daca este ceva pe caile respiratorii e posibil ca sa scape vederii.
0
17-05-2010, ora 21:18
angela42
Nu este medic/terapeut
angela42
MULTUMESC F MULT!!!
0
18-08-2010, ora 17:27
Melniciuc Ilie
Nu este medic/terapeut
Melniciuc Ilie
am si eu o problema din cand in cand am crize de sufocare am facut film la plamani si nu am nimic, racesc des cu probleme in piept si in gat nas infundat am si polipi, doctorita de familie mi-a dat sa fac extudat dar imi pun intrebarea nu o fi un inceput de astm bronsic, la servici lucrez cu praf de la fier, polizez cu flexul etcam luat tot felul de tratamente trece pe momen si apoi iar probleme ce ma sfatuiti sa fac, va multumesc mult de.raspuns
0
18-08-2010, ora 20:36
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Buna seara ! Avand in vedere faptul ca lucrezi predominant in praf si pulberi de fier trebuie, pentru inceput sa faci o serie de analize de laborator, intre care obligatoriu testele hepatice, hemoleucograma si sideremia / fierul seric.Apoi mai vedem.
0
19-08-2010, ora 16:43
Melniciuc Ilie
Nu este medic/terapeut
Melniciuc Ilie
va multumesc mult si cat ar costa aceste analize va rog
0
19-08-2010, ora 19:57
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Cu bilet de trimitere la laborator de la medicul de familie aceste analize se fac gratuit.
0
19-08-2010, ora 21:04
Melniciuc Ilie
Nu este medic/terapeut
Melniciuc Ilie
dar dupa dv daca nu va suparati doamna doctor ce ar fi, de ce boala sufar
0
19-08-2010, ora 21:17
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
E greu sa ma pronunt doar cu o radiografie toracica normala.e nevoie de analize, ar trebui sa ceri parerea unui specialist pneumoftiziolog si ORL-ist. Poate fi astm, chiar daca ai radiografia pulmonara normala.dar sunt necesare investigatii suplimentare.Daca ai mai fost la medici, ai mai luat tratamente, imi poti scrie ca sa ma pot orienta.
0
20-08-2010, ora 20:57
Melniciuc Ilie
Nu este medic/terapeut
Melniciuc Ilie
buna seara doamna doctor probleme cu sufocarea am de vreo 2 ani , polipi ce sa zic de multi ani, tratamente nu le mai tin minte pe toate, ultima data acum o luna am luat augumentin picaturi de nas bixtonim si un sirop expectorant dar cam astea au fost mai tot timpul antibiotic si sirop si picaturi de nas, mai am probleme si cu o gastrita cu hiperaciditate si care ma deranjeaza depinde ce alimente consum in primavara asta am facut un extudat faringian si mi-a iesit stafilococ hemolitic auriu am facut tratament 2 saptamsni dar din lipsa de bani nu mi-am repetat analiza ca sa stiu daca s-a tratat aici stiu ca am gresit si eu dar acum nu stiu ce sa fac cu ce sa incep, doctorita de familie mi-a dat iar sa fac o radiografie pulmonara dar anul asta am facut radiografie pulmonara in luna martie si mi-a mai dat sa fac un extudat faringian si nazal si in functie de astea sa vedem mai departe, dar nici o analiza deci la mine toata problema e nas infundat sau curge nasul si sufocare in piept si apoi cu eliminare de sputa alba sau galbena cam atat mai beau ceaiuri si ma linistesc, am avut si perioade mai lungi cand m-am simtit bine apoi perioade din 3 in trei zile cu problemele de care v-am spus in speranta ca nu o sa va suparati va multumesc mult de sfat si va doresc numai sanatate si toate bune, sufocarea o am ziua la servici incepand cu ora12 si pana seara pe la ora 22 dar dupa ora 16 cand vin acasa imi fac cate un ceai de cimbru, patlagina, potbal, nalba si ma mai linisteste, deci inca odata o seara buna scuzati deranjul.
0
24-08-2010, ora 19:45
angela42
Nu este medic/terapeut
angela42
Buna seara! Doamna doctor, as dori sa va intreb, daca pentru crizele astea de respiratie marea face bine? Nu stiu unde sa mai merg si ce sa mai fac? In fiecare zi fac cel putin o criza. Mi se ingreuna atat de tare respiratia incat simt ca mor. Mai simt cateodata si o strangere puternica sub coaste. Eu cred ca am un astm, dar nu am acele suieraturi si nu tusesc. Ma sufoc si de la fum. Am avut in bucatarie de la condes mucegai. Nu pot manca nimic rece, ceapa, usturoi, lapte dulce. Am mereu leucocitele mari 14. Multumesc anticipat si va doresc tuturor sanatate multa!!!
0
26-08-2010, ora 23:59
Melniciuc Ilie
Nu este medic/terapeut
Melniciuc Ilie
buna seara doamna doctor am facut extudat faringian si nazal si astept rezultatul o seara placuta sa aveti
0
22-08-2016, ora 11:26
mdanyela44
Nu este medic/terapeut
mdanyela44
mdanyela44 (8/22/2016 10:58:50 AM): Buna ziua.
Mama mea n varsta de 54 ani a facut un CT regiune toraciica nativ in urma caruia a primit urmatorul rezultat:
-Torace asimetric post scolioza vertebrala toracolombara dextroconvexa cu moderata deviere a mediastinului la stanga
-Cateva imagini de traiecte bronsice dlatate cilindric avand continut aeric insotite de imagini de iinfiltratie de tip sticla mata in toate segmentele pulmonare.
-Nu se evidentiaza imagini de adenopatii mediastinale patologice
-Cardiomegalie
mdanyela44 (8/22/2016 10:59:13 AM): -Nu se evidentiaza imagini de revarsat pleural sau pericardic

-Imagini de hernie gastrica transhiatala cu diametre axiale maxime 5 cm
-Lipomatoza mediastinala, abdominala
Vreau sa stiu daca este ceva grav deoarece mama se simte in permarenta obosita si respira greu, tot timpul spunind ca nu are aer,
Va multumesc frumos daca ma puteti ajuta cu un raspuns...
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Lipsa de aer - motive pentru care ai putea respira cu dificultate
  • Urgențele respiratorii (pulmonare) - cum să le recunoști și ce să faci
  • Ce faci când copilul nu respiră bine (nu poate să respire)?
  • Noi date despre mucus ar putea ajuta pacienții să respire mai ușor
  • Respirație dificilă? - cum îți dai seama că ai ceva la plămâni
  • Ce să faci când simți că nu ai suficient aer (probleme de respirație)
  • Dificultăţi la respirat? Cum îţi dai seama dacă respiri bine sau nu
  •