diversificarea alimentatiei

13-04-2010
ione2003
Nu este medic/terapeut
ione2003
buna ziua
am un baietel de 6 luni si 3 saptamani care a fost hranit exclusiv la san. la 6 luni am incercat divericesificarea alimentaetiei treptat cu suc de fructe(mar si citr) si morcov, supa de legume(zeama) si piure de legume(morcov, pastarnac, patrunjel, telina) copilul refuza tot. scuipa mancarea. ce ma sfatuiti sa mai incerc?
mentionez ca cel mic este sanatos, vioi si a luat in greutate.
multumesc
3 comentarii
0
13-04-2010, ora 10:26
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Pai faceti o greseala evidenta. V-ati luat dupa doctori care invata oamenii aberatii daunatoare sanatatii copilului in loc sa ascultati de ce au facut oamenii de mii de ani si bunicii.
Pana la varsta de 1 an si ceva, 2 ani copilul nu are nevoie de NIMIC altceva decat lapte si orice ii dati in plus ii dauneaz caci sistemul digestiv nu poate procesa astfel de lucruri.

Cu atat mai mult cat ii dati radacinoase sau fructe negatit, suc de mere care ferementeaza.
Vai si amar de burta copilului, daca preferati colicile si tipatul in loc de scuipatul mancarii nu aveti decat sa continuati asa.

Insemna ca credeti, ca si doctorii, ca Dumnezeu este un creator fara talent si nestiutor care trebuie corectat incercand sa faceti altfel decat ce v-a dat el pt. copil intr.un mod perfect ca sa nu stati la aragaz toata ziua si sa culegeti legume. Daca ar fi iarna si nu ar exista prosibilitate de import din taril ecalde ce legume ati da copilului ?

Copilul va arata la modul cel mai clar ce crede despre mancarea pe care i-o dati si cat de bine ii faceti cu ea. Din pacate nu toti sunt asa de destepti ca si copilul dvoastra.

Diversificarea sub un an si ceva este cea mai mare greseala pe care o face o mama pe langa alte prostii de a se lasa vaccinat in timpul sarcinii, a lua medicamente in timpul sarcinii, a lua acid folic in timpul sarcnii, a face triple teset, amniocenteze si alte lucruri periculoase.

Mergeti la orice popor care traieste inca natural si sa vedeti ca copii nu primesc decat lapte pana le ies dintisorii. Iesitul dintisorilor la acea varsta nu este intamplare ci arata mamei ca "de acum incolo imi poti da si mie mancare mai solida."

Daca copilul v-a crescut in burta de la zero grame pana la 3 -4 kg numai cu mancare normala pe care a preluata-o din sange, de ce credeti oare ca nu poate creste acum cu aceeasi mancare pe care o ia din lapte cand orice animal ii da la copil numai lapte cand e mic?

Daca faceti ca doctorii o sa ajungeti sa aveti nevoie de iei din ce in ce mai mult.
Tineti-va de traditie si de Dumnezeu si nu de doctori caci acestia au preluat tot mura in gura fara se cugete insasi cele primite de la industria farmaceutica care este interesata numai de profit si invata omenirea totul pe dos contariu la cele date de Dzeu.

In loc sa scuipe si sa vomite lucrurile nesanatoase pe care le-au primit inca de la facultate, doctorii le inghit si le dau mai departe la mamici spre dauna copiilor si a mamelor insasi.

-
Despre hranirea sugarilor de la Dumnezeu

"Daca mama are laptele ei este bine, insa trebuie sa aiba grija sa-si pastreze temperamentul linistit si bun caci orice iritatie a firii, tristetea si spaima sunt pentru copii o otrava si atunci acesta se va imbolnavi si se va pricaji. Daca nu se poate schimba nimic in aceasta privinta este mai bine ca copilul sa fie hranit cu lapte de vaca.

Sa nu se ia insa lapte sterilizat (pasteorizat), ci numai lapte proapspat de vaca si anume de la acele vaci care dau lapte sanatos si bun, adica care pasesc pe pajiste sau sunt hranite cu furaje sanatoase si tinute in grajduri sanatoase.
Se ia numai lapte proaspat, se fierbe si se amesteca cu doua treimi de apa curata (nu cu ceai care actioneaza excitant pentru fiinta firava) si cu acest amestec se hraneste copilul. Cu un astfel de lapte care consta dintr-o treime de lapte si doua de apa, ceea ce corespunde laptelui de mama, se hraneste copilul in primele 6 luni. Incepand cu 6 luni se amesteca jumatate de lapte si jumatate de apa (insa nu se pune zahar in el) si se continua inca jumatate de an. De la un an copilul se hraneste ori cu doua treimi de lapte si una de apa ori cu lapte pur, daca il suporta, depinzand de constitutia sa corporala.

Mai tarziu parintii incep sa hraneasca copilul cu tot felul de mancaruri fara sa se gandeasca ca stomacul copilului este foarte slab si gingas. Hranit cu laptele dupa indicatiile de mai sus copilul va fi sanatos si puternic, de aceea trebuie sa fiti foarte precauti cu hrana puternica care nu are voie sa-i fie data prea din timp caci altfel se cauzeaza bietii fapturi colici ingrozitoare.

Fructe de padure car ecresc in tufisuri (n.t. insa nu fragii si capsunele care cresc aproape de pamant), mere fierte, paine alba sau usoara, deci numai manacuri usoare se pot da copilului in al doilea an si trebuie avansat asa foarte incet si prudent, observand mereu ce ii face bine si ce nu ii face bine copilului. Este greu de facut o regula generala caci constitutia copiilor este foarte diferita."


-
Daca vreti sa dati legume si fructe copilului trebuie sa stiti urmatoarele lucruri despre ele:

- sub 12-16 luni, in functie de constitutia copilului, orice fructa si leguma negatita ii face rau in mod sigur copilului, cu atat mai mult anumite lucruri si mai greu de digerat ca paste fainoase sau alimente care fermenteaza.
- dovleacul este cea mai sanatoasa leguma, este hranitor si are putere de vindecare si ca leguma ajunge singura pt. a creste copii sanatosi si puternici
- morcovii si pastanacul nu contin nimic hranitor pt. organism, nu ajuta la crestere, nu au putere de vindecare dar nici nu sunt daunatori. Sunt ceva de umplut burta si ajuta mai degraba la slabit si mentinut greutatea decat de la crescut copii.
- cartofii sunt alimente toxice, contin alcaloizi care nu dispar nici macar prin fierbere si ar trebui evitati cat mai mult pt. orice adult sau copil, iar la sugari ar trebui evitati complet. Un cal care musca dintr-o planta de cartofi se imbolnaveste sau moare. Din aceeasi familie de plante toxice este si tutunul, ardeiul, vanata si rosia care iar nu au ce cauta in hrana copiilor.
- sucul proaspat de fructe la sugari este daunator, creeaza fermentatie si probleme si ar trebui evitat pana la cel putin 1 an si jumatate sau 2. Conteaza si ce fructa este si cum a fost facut sucul.
Un compot este mai sanatos, copilul nu are nevoie de vitamine, asa cum se crede, el si le produce singur. Sucul pasteorizat de la sticla nu mai se poate numi suc de fructe ci este ceva mort. Mai bine un compot proaspat de mere decat un astfel de suc. Calitatea unui fruct depinde de natura plantei si de faptul daca a fost coapta complet in soare. Mai bine un mar decat 200 ml de suc. In copaci cresc fructe si nu sticle cu suc.
- compotul de mere este ceva bun si hranitor si de preferat la orice alte fructe, mai ales la cele exotice care sunt aduse necoapte si cine stie cu ce sunt stropite
- o fructa nu este sanatoasa decat daca este coapta natural de la soare si in caz ca nu prin gatire se elimina din ea substantele daunatoare pe care soarele nu a mai avut timp sa faca. Este o diferenta mare intra a manca o banana care s-a compt in magazin si un mar din livada copt in pom.
- perele crude sunt daunatoare iar ca compot ar trebui evitate in afara de faptul ca zeama in care s-au fiert este aruncata si se pastreaza numai carnea lor dupa fierbere
- paste fainoase date copii mici creeaza probleme la copii caci nu pot fi digerate complet.
- gutuile sunt fructe f. sanatoase dar pt. copii trebuie gatite (compot, cuptor, etc)
- fructele de padure, zmeura, etc. (mai putin fragii si capsunile care nu sunt sanatosae ) si strugurii sunt cele mai sanatoase fructe in general cand sunt mancate crude.
- piersicile, nectarinele, prunele si capsunile sunt fructe nesanatoase si ar trebui evitate la copii si cu atat mai mult ales la sugari
- dovlecelul este o leguma buna care poate fi folosita gatita ca si dovleacul.

Marul ras cu biscuiti este ceva care fermenteaza imediat si de care se poate convinge orice adult.
Fructe proaspete nu se pot da amestrecate cu fainoase fara a creea fermentatie. Fructele si fainoasele trebuie mancate mereu separat. Fermentatia in stomac si gazele este sinonim cu boala sau producerea unei boli si un semn ca mancare anu a fost buna.

Eu copilului meu nu i-as da decat lapte natural pana la un an si ceva si dupa aceea as adauga numai mere si dovleac fiert ca hrana de baza si absolut nimic altceva pana cand copilul nu a crescut deajuns. Cunosc pe cineva care si-a vindecat copilul numai cu dovleac fiert dupa ce i-a fost imbolnavit cu sfaturi gresite in alimentatie.

Orice aliment care nu poate fi digerat complet cauzeaza in organismul copilului o boala care va aparea mai devreme sau mai tarziu. De multe ori sunt otite, amigdalite, colici, polipi, apendicite, si tot felul de boli pe care atat mamele cat si doctorii nu si le pot explica dar care provin exact din greselile facute de ei.

Medicina nu stie nimic adevarat despre calitatea adevarata a alimentelor, nici despre modul cum ar trebui sa fie hraniti sanatosi copiii si nici nu exista cineva din cei care ii invata pe doctori aceste lucruri care sa aiba vreun interes sau folos in a ne invata cele bune si adevarate.

Stiinta a aruncat la gunoi traditia in care omenirea a crescut copiii de mii de ani incoace in mod sanatos si numai cu lapte de san si a inceput sa preia orbeste teoriile industriei farmaceutice care ne invata acum sa ne hranim si traim ca sa consumam cat mai multe medicamente de-a lungul vietii.

Medicina se lasa prostita si va duce si pe voi in directia gresita cu sfaturile ei, ceea ce se vede foarte bine de la numarul imens de bolnavi, la faptul ca nu mai aveti lapte de san pt. a va hrani copii asa cum a prevazut Dumnezeu, in faptul ca nu mai aveti copii sanatosi, ca spitalele sunt pline si numarul doctorilor cresc dar fara a putea sa ajute pacientilor.
0
13-04-2010, ora 10:27
monicamm85
Nu este medic/terapeut
monicamm85
Buna ziua,
Ati putea incerca sa mergeti la un medic pediatru. ar fi cel mai in masura sa va recomande o metoda adecvata... Sunt foarte multi medici pe site-urile de medici cu ratinguri.
0
13-04-2010, ora 10:49
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
Copilul s-a obişnuit cu laptele şi de aceea refuză orice altă mâncare- trebuie să încercaţi cu uşurelul să îi tot daţi mâncare- dacă refuză azi mâncare, încercati iar peste 2-3 zile şi în cele din urmă o să accepte şi mâncarea.
Un medic pediatru ar putea să vă dea sfaturi legate de metoda cea mai bună de a convinge copilul să accepte mâncarea.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tipare diferite de creștere la sugari în funcție de tipul de proteine consumate
  • Diversificarea alimentației sugarului - Principii de bază
  • Diversificarea alimentară timpurie poate reduce riscul de apariție a alergiilor la copii
  • Degustările prea timpurii (primele luni de viață) duc la o diversificare precoce și creșterea riscului de întrerupere a alăptării la sân
  • Un studiu recent investighează impactul diversificării alimentației asupra microbiomului și a creșterii copiilor
  •