diversificarea la bebe

17-12-2012
deeapop86
Nu este medic/terapeut
deeapop86
Am un bebe de 4 luni jumate, am inceput sa papam si altceva in afara de laptic de la 2 luni(la recomandarea medicului). Am inceput cu suc de morcovi, apoi portocala, para, mar, mandarine. De papat pana acum am papat mar ras, banana, cartof fiert si treptat amestecat cu morcov, telina, dovlecel, ceapa. Ce legume pot sa-i mai adaug?Brocoli, conopida? Mentionez ca ia foarte bine in greutate, are 7, 500 kg.
Multumesc!
9 comentarii
0
17-12-2012, ora 21:38
bestyutza79
Nu este medic/terapeut
bestyutza79
Mi-e greu sa cred ca exista medici care recomanda diversificarea la 2 luni, cand toate studiile de specialitate au dovedit eficienta acesteia dupa 6 luni la sugarul alaptat exclusiv la san si dupa 5 luni la cel hranit cu lapte praf., eventual dupa 4 luni in cazul bebeilor care au luat mult in greutate si nu se mai satura doar cu lapte.
- citricele se recomanda dupa 10-12 luni
- i-ai bagat suficiente alimente pentru varsta asta, eventual mai poti sa folosesti cartof dulce si cereale specifice varstei
- conopida se recomanda dupa 6 luni, brocolli, dupa 8 luni
- cartofii se recomanda dupa 8 luni
Nu inteleg de ce mamele se grabesc sa indoape copilul cu mancare cand stomacul micutului nu este pregatit pentru solide, laptele asigurandu-i tot necesarul de vitamine, hidratandu-l, hranindu-l si ajutandu-l sa se dezvolte armonios.
0
17-12-2012, ora 22:08
deeapop86
Nu este medic/terapeut
deeapop86
Nu ma grabesc sa-l indop cu nimic! Medicul pediatru si medicul meu de familie (care este si pediatru), mi-au recomandat sa incep sa-i dau de la 2 luni suc de morcov, apoi de la 3 luni tot ce am scris in mesajul anterior. Sa nu-ti mai fie asa de greu sa crezi ca mai nou, majoritatea doctorilor recomanda inceperea diversificarii, la copii care nu sunt hraniti la san, de la 2-3 luni.i!Nu am facut nimic de capul meu !
0
17-12-2012, ora 22:14
deeapop86
Nu este medic/terapeut
deeapop86
Oricum...multumesc pentru raspuns...insa superioritate cu care ai raspuns. in fine.
O seara frumoasa!
0
17-12-2012, ora 23:08
bestyutza79
Nu este medic/terapeut
bestyutza79
Organizatia mondiala a sanatatii si toate asociatiile de pediatrie din lume recomanda alimentarea exclusiva la san sau cu lapte praf pana cand bebelusul implineste 6 luni. Exista pediatrii care nu sunt experti in nutritie pediatrica si cred ca la unul de genul asta esti inscrisa. Informeaza-te cu privire la capacitatea stomacului de a digera si altceva decat lapte la o varsta atat de frageda.Vei vedea cat de gresit ai procedat.
Fiecare isi creste copilul cum vrea, dar sa nu te miri daca mai tarziu va avea serioase probleme de sanatate.
0
18-12-2012, ora 00:10
Vio 49
Nu este medic/terapeut
Vio 49
Asa este recomandarea, dar sunt si exceptii...si inca multe...nu te speria Deea..vei avea un copil sanatos...
0
18-12-2012, ora 00:46
bestyutza79
Nu este medic/terapeut
bestyutza79
Sunt si exceptii, dar nu si atunci cand vorbim despre mame si bebelusi ok din punct de vedere al sanatatii.
N- am vrut sa sune a condamnare ceea ce i-am spus mamei, dar chiar daca un medic(desi in continuare ma indoiesc ca cineva recomanda diversificarea la 2 luni) recomanda diversificarea precoce, putem sa punem simpla intrebare: DE CE? Vreau sa stiu un singur motiv pentru care e recomandat sa renunti la cel mai sanatos aliment pt bebei, laptele, in favoarea mancarurilor. Eu pot sa enumar o gramada de dezavantaje ale diversificarii precoce: riscul de a dezvolta alergii, probleme digestive pentru ca tractul intestinal nu e dezvoltat in primele luni de viata si nu poate face fata alimentelor solide, probleme cu rinichii, risc de inec pentru ca el are format reflexul de supt, nu de inghitit alimente, predispozitia spre obezitate si exemplele ar putea continua.
Pe viitor(in special dupa 1 an), am un singur sfat pentru mama: asigura-i un meniu echilibrat si sanatos copilasului, din care sa nu lipseasca fructele, legumele si lactatele, evita prajelile, mezelurile(pe astea le-as interzice si adultilor), carnea de porc, limiteaza dulciurile si copilul o sa aiba parte de o dezvoltare armonioasa. Sanatate multa...
0
18-12-2012, ora 17:23
deeapop86
Nu este medic/terapeut
deeapop86
Multumesc!
Desii nu crezi, sunt foatre multi doctori care recomanda de la 2 luni diversiicarea. Repet, am cerut parerea a doi doctori si ambii mi-au spus sa incep de la 2 luni sa-i dau suc de morcovi... si asa am facut. Sper sa fie totul bine...
Sarbatori fericite!
0
09-05-2013, ora 17:16
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ deeapop86

Carevasazica in 2012 aveti copil si nu stiti cum sa-l hraniti, in alti ani pendulati intre anticonceptionale si sterilet sau faceti nenumarate inseminari si fertilizari (in aceleasi luni sau cum ?) pentru ca nu aveti copii si sunteti disperata ca va doriti enorm de 12 ani un copil... Toate acestea in acelasi timp.

Nu credeti ca persoanele care raspund pe Forum Romedic au si altceva mai bun de facut decat sa raspunda la 'povesti nemuritoare' ?
0
20-06-2013, ora 01:00
granceam
Nu este medic/terapeut
granceam
buna seara...am si eu o fetita de aproape 4 luni...de la 3 luni am inceput sa ii dau suculete de mar, , , portocala si morcov...fiecare intr-o saptamana cate putin...de la 4 luni cu ce e bine sa ii incep diversificarea?am gasit la magazin cereale de orez pentru 4 luni?sunt bune sau nu?daca nu cu ce putem incepe?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Evaluarea sugarului de o lună
  • Evaluarea sugarului de două luni
  • Evaluarea sugarului de trei luni
  • Evaluarea sugarului de patru luni
  • Evaluarea sugarului de cinci luni
  • Evaluarea sugarului de șase luni
  • Evaluarea sugarului de șapte luni
  • Evaluarea sugarului de opt luni
  • Evaluarea sugarului de nouă luni
  •