DMSA, un tratament eficient pentru eliminarea metalelor grele din organism

09-09-2011
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Metalele grele sunt elemente chimice naturale existente în litosferă (scoarţa terestră). Ele ajung în corpul nostru într-o cantitate foarte mică, odată cu mâncarea, apa, aerul sau chiar cu unele medicamente (se cunoaşte faptul că unele vaccinuri conţin mercur).
Prezenţa metalelor grele în organism conduce, în funcţie de concentraţia lor plasmatică şi de gradul de toxicitate, în mod obligatoriu, la dezvoltarea şi apariţia unor simptome/stări deosebit de grave, care la rândul lor denotă prezenţa unei posibile condiţiile medicale cu potenţial ridicat de letalitate spontană sau treptată.
Unele metale grele, cum ar fi fierul, cuprul şi zincul, la doze oligometrice, sunt considerate inofensive, ele având chiar un rol vital în funcţionarea organismului, deoarece acţionează pe post de catalizatoare - grăbesc sau încetinesc o reacţie chimică - şi nu numai, deşi la doze mari devin clar toxice şi pun viaţa în pericol.
De pildă, intoxicaţia cu aluminiu este implicată în apariţia maladiei Alzheimer; intoxicaţia cu mercur efectiv distruge creierul; intoxicaţia cu plumb produce saturnism; intoxicaţia cu vanadiu produce hemoragii hepatice şi renale; intoxicaţia cu argint produce argirie; intoxicaţia cu mangan produce intoleranţă la glucoză; intoxicaţia cu nichel produce astm bronşic; intoxicaţia cu staniu produce depresie; intoxicaţia cu cupru produce boala Wilson; intoxicaţia cu crom produce cancer la plămâni; intoxicaţia cu arsenic produce infertilitate; intoxicaţia cu alterarea ADN-ului etc.
ATENŢIE! Toate intoxicaţiile cu metale grele conduc la moarte, în final, mai rapid sau mai lent, pentru că toleranţa organismului faţă de ele este ZERO. Din păcate, în societatea de astăzi nu există om al cărui organism să nu conţină metale grele. Ba mai mult decât atât, 90% din bolile organice ale umanităţii au o cauză care implică şi prezenţa unei intoxicaţii cu cel puţin un metal greu ingerat preferenţial din apă şi aer, mai puţin din alimentaţie şi medicamentaţia specifică.
_

CEL MAI NEFAST metal greu este, fără doar şi poate, MERCURUL.
_

Din întâmplare, prin anul 2008, discutând cu un bun prieten din Canada, medic, am descoperit D.M.S.A.U-ul, adică acidul dimercaptosuccinic, un agent chelator considerat a fi unul dintre cele mai bune remedii contra intoxicării cu metale grele, poate cel mai bun, şi astăzi m-am hotărât să vă împărtăşesc şi dv., user-ilor Romedic, eficienţa lui.
D.M.S.A. este un compus bogat în sulf, care acţionează ca un magnet pentru metalele grele depuse pe artere sau în diferite ţesuturi din organism.
D.M.S.A. - ul se administrează conform protocolului Frackleton JP Christiansen, adică, de regulă, pe o perioadă de cel puţin o lună şi o săptămână, într-o concentraţie de 500 mg/ zi, în cazul adulţilor, şi 150-250 mg/zi, în cazul copiilor (concentraţie luată din 2 în 2 zile), singur sau în combinaţie cu un alt chelator de metale grele, şi anume EDTA (acid etilendiaminotetraacetic chelatat disodic). În zilele în care se administrează D.M.S.A. nu se administrează niciun supliment alimentar care conţine minerale sau vitamine! În zilele în care nu se ia D.M.S.A. se recomandă administrarea unui complex de aminoacizi şi antioxidanţi, pentru a preveni reabsorbţia metalelor grele.
Pe perioada tratamentului de dezintoxicare se pot înregistra stări de rău, adică: dureri de cap, ameţeală, greaţă, slăbiciune musculară etc., datorită dislocării metalelor grele, eliberării lor în circuitul sanguin şi eliminării lor prin urină şi materii fecale. Pentru a uşura eliminarea metalelor grele este obligatoriu a se consuma cel puţin 2 litri de lichide pe zi!
_

ATENŢIE! NU vă administraţi niciun medicament/supliment alimentar fără a primi acordul medicului dv. curant, oricât de inofensiv vi s-ar părea.
Un medicament nu este un produs ca oricare altul; utilizarea lui în terapeutică, deşi benefică, nu este lipsită de pericol, fapt pentru care, înainte de a vă administra vreun medicament anume, chiar şi un supliment alimentar care se poate cumpăra fără prescripţie medicală, aveţi nevoie de examinare medicală, de diagnosticare şi de prescripţie, pentru a vă asigura măcar parţial că nu vă expuneţi la riscul major de a experimenta efecte adverse grave.
D.M.S.A, ca de altfel şi EDTA sunt doi agenţi chelatori care se administrează numai cu avizul medicului!
_

În speranţa că v-am putut fi de folos, cu iubire creştină, respect şi preţuire, dorindu-vă toate cele bune şi o zi splendidă, într-o săptămână relaxantă, într-o lună echilibrată, într-un an cumpătat şi într-o viaţă desăvârşită în adevăr, iubire, credinţă şi lumină,
Mister Nick ♥
22 comentarii
0
23-09-2011, ora 23:08
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
Mult prea interesant subiectul, de ceva vreme am incercat sa aduc in discutie acest aspect si vorbeam de chelatinare.Singura incertitudine o am in alegerea produsului, Chelatin Forte se apropie de pretul DMSA, am gasit insa Chelatat Disodic fabricat in Canada si cu un pret la o treime din cele doua.Daca ai cunostinta de calitatea acestor produse, am rugamintea de a expune informatia.Ca sa nu mai, , alerg, , pe alt topic, ma intereseaza si un produs pt oxigenare celulara, Oxy Max l-a folosit cineva?
8
24-09-2011, ora 11:41
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
Stimată dnă K.V., procedura CHELATIN-Forte™ de 30 zile este foarte eficace (este o procedură deosebit complexă!), aproape la fel de eficace ca şi DMSA-ul, cu mici rezerve la capitolul spectru de metale grele (DMSA-ul elimină un număr mai mare de metale grele, decât complexul de produse care alcătuieşte procedura CHELATIN-Forte™).
Produsul Oxy Max este extraordinar!
Dumnezeu să vă binecuvânteze.
Toate cele bune,
Mr. Nick
0
24-09-2011, ora 13:43
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
Am a multumi mult de tot.Povestea e ca prin notarile mele abundente am dat si peste acest D.M.S.A, dar am o atractie spre Chelatin si sincer incerc sa intelegsi eficienta Chelatatului de la Provita(ce parere ai de aceasta firma?).Mi-ai intarit increderea in Oxy Max, caut solutia optima pt oxigenarea celulara si daca tot sunt aici, ai vreo postare pt fumatori?cum ajuti un fumator dependent(alt drog ce contine si arsenic)sa renunte la aceasta contributie nefasta in viata lui?.Alga Fucus ar fi un pas marunt pt inceput?
8
24-09-2011, ora 18:24
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
Stimată dnă K.V., firma Provita Nutrition Health este una dintre cele mai bune din lume (dacă ar fi să îi dau o notă de la 0 la 10, la nivelul mediei principalelor criterii de luat în seamă, şi anume: productivitatea certificată la standarde ISO şi cGMP, calitatea foarte mare a materiei prime şi a produselor finite şi comercializarea produselor în sistem de preţuri rezonabile, nota ar fi 9, 5), fiind a 3-a mare firmă a Canadei, după Organika şi New Roots.
Un fumător dependent se poate elibera de adicţia de tutun prin VOINŢĂ şi MOTIVAŢIE şi îşi poate neutraliza efectele negative ale tabagismului prin TRATAMENT medicamentos naturist sau alopat, după cum foarte bine ştiţi.
Remediul naturist STOP SMOKING, de la New Roots, este unul dintre cele mai bune remedii antitabac existente, poate chiar cel mai bun, în condiţiile în care sinergia ingredientelor sale active face insuportabil gustul fumului de ţigară, în aşa fel încât la un moment dat, persoana care ingurgitează capsulele, pe parcursul tratamentului, se vede nevoită să stopeze fumatul, dacă are voinţă (dacă nu are voinţă va renunţa la administrarea remediului, în mod clar, pentru că nu poate să ia şi remediul şi să şi fumeze, în acelaşi timp, de vreme ce gustul fumului de ţigară devine total insuportabil).
-*
După terminarea curei cu STOP SMOKING se recomandă a se administra un preparat cu efect detoxifiant, de pildă Clorofilă pură extrasă din lucernă şi trifoi sau suc de pir.
-*
Alga Fucus este o minunăţie a naturii, dar nu prea este folosită pentru renunţarea la fumat, ci mai mult pentru slăbit, pentru tratarea reumatismului, hipotiroidiei etc.. Se poate folosi pe post de detoxifiant slab!

Cu iubire, în speranţa că v-am putut fi de folos,
Mr. Nick

(*modificat de admin)
0
24-09-2011, ora 20:08
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
Apreciez mult eforturile tale de a veni cu informatii complete, eu sunt mai zgircita la scris in acest peisaj unde predomina placerea de a contesta, injura, culmea de catre personaje care afirma ca au fost la spovedanie si se lauda cu asta ca si cum ar fi ajuns in Nirvana.Imi sunt de folos toate informatiile, povestea cu motivatia si vointa din partea fumatorilor profesionisti, trebuie sa recunosc ca se comporta mai rau ca cei care au luat neuroleptice ani de zile si le-au intrerupt brusc, deci, , traiasca dependenta de orice, ,
8
25-09-2011, ora 23:36
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
Stimată dnă K.V., mă bucur mult că vă sunt de folos toate informaţiile! ♥
NU trebuie să fiţi zgârcită la scris în acest peisaj, unde predomină manifestări neconforme cu principiile dv. de viaţă. IGNORAÈšI întunericul, propovăduiţi LUMINA. Bineînţeles, întunericul se va supăra, eventual va riposta, aşa cum îi stă în caracter, dar lumina se va bucura pentru faptul că o mărturisiţi, răspândiţi, propagaţi, fapt pentru care vă va veni în ajutor.
Consideraţi acele manifestări - plăcerea de a contesta, ofensa etc. - nişte "scrisori". Chiar dacă dv. sunteţi destinatara lor, vă stă total în putinţă să NU deschideţi acele scrisori şi, în consecinţă, să nu citiţi ce este scris în ele. Treceţi-le cu vederea sau...; puteţi să înduraţi cu inimă bună orice neplăcere venită de la alţi semeni de-ai dv. şi să vă deprindeţi a avea o asemenea aşezare sufletească de parcă neplăcerile respective nu ar ţinti în dv., ci în altcineva. Dacă nu puteţi să nu vă tulburaţi din cauza lor, măcar abţineţi-vă să vorbiţi şi sau să scrieţi ceva neplăcut, după cuvântul Psalmistului: "tulburatu-m-am şi n-am grăit", ca să nu vă coborâţi şi dv. la niveluri joase de frecvenţă vibratorie.
Pup şi îmbrăţişez, cu iubire şi respect,
Mr. Nick
0
26-09-2011, ora 21:50
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
Am multe de spus referitor la orice, dar trebuie sa, , aud, , ecoul, daca distinsele persoane deja alterate de probleme au atitudine urita, de ce sa le dau apa la moara adapind izvorul ego-ului.Sa ma supar?pe cine?dar nici nu vreau sa am o atitudine prea toleranta ca tine si sa domnesc un viitor, , parazit social, , care in numele visarii si al ideilor delirante imi vorbeste din virful turnului de ceara.Am gasit un forum adevarat, deschis de cineva contestat aici si unde lucrurile toate sunt in ordine.Faci atitea eforturi in numele unui gind bun, desigur nu astepti recompensa, poate nici apreciere, dar nici sa fii contestat in fel si chip, am observat deja cum stau lucrurile si atunci cui impartasim ideile noastre?
Suna a egoism ?
, , In primul rind eu,

In al doilea rind eu

Si in al treile rind eu
.Cu stima
8
26-09-2011, ora 23:45
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
Stimată dnă K.V., vă înţeleg. Eu îmi voi continua activitatea de pe acest forum, pentru că a devenit o parte din mine. Deşi sunt contestat, ofensat etc., chiar nu mă deranjează. Ştiu ce vreau, ştiu ce pot, ştiu cum să mă desfăşor şi, astfel, voi reuşi să-mi duc la bun sfârşit "misiunea", ajutat fiind de Dumnezeu şi susţinut fiind mai mult sau mai puţin de echipa Romedicului.
Sunt tolerant pentru că respect libertatea fiecăruia! :)
Ştiu la ce forum vă referiţi. Am şi eu cont acolo, dar nu am postat decât câteva mesaje, şi acelea înainte de a mă lovi de aroganţa administratorului, o fiinţă minunată, de altfel, însă care mi-a impus o regulă absurdă pe care nu am putut-o tolera. Nu spun mai multe!
Cu iubire,
Mr. Nick
0
27-09-2011, ora 14:34
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
@Mr.Nick

Poate o sa gasesti timp sa raspunzi si pe privat, am citeva nelamuriri si nu le mai expun aici.
Multumesc pt absolut tot chiar si in numele celor care iti pun atitea intrebari si iti vorbesc atit de mieros ca peste exact 5 minute sa intrebe un"trecator"prin forum ce parere are de produsul x? la care tu venisei cu toate explicatiile posibile.Si mai apoi stimabilul domn spune increzator "cita dreptate ai, asa am sa fac, am sa iau cipralex nu...5HTP de ex".Acolo unde abordezi tema religioasa necesara in vindecare, de unii considerata prea abundenta sau impusa, vine un alt domn care indeamna la manele si bautura, desigur peste el nu s-a dus nimeni sa-l deranjeze cind si-a baut spritul, dar daca intilneste cuvinte evlavioase este vizibil alterat si te cauta venind cu tot felul de trimiteri sa ne arate cine este Mr.Nick.I-as sugera sa ne scuteasca, alegem ce ni se potriveste si ce credem, nimeni nu impune nimic nimanui, niciodata.

Stima
8
27-09-2011, ora 16:48
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
@K.V.,

Scrieţi-mi nelămuririle dv. prin mesaj privat, iar eu îmi voi face timp să vă răspund.
Am observat şi eu ce mi-aţi relatat dv., şi anume limbajul linguşitoro-mieros al unora, cu care eu îmi consum timpul pentru a le oferi explicaţii elaborate. După trecerea unui interval de timp, constat că nu ţin cont de nimic din ce le-am explicat în scris. Asta este! Eu în faţa lui Dumnezeu îmi fac datoria şi respect porunca "să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi", ajutând necondiţionat exact pe fundamentul iubirii. NU este problema mea că persoana X nu ţine cont de ce i-am scris, mai ales în condiţiile în care cu siguranţă alte persoane vor citi ce am scris şi vor avea beneficii, punând în practică sfaturile incluse în explicaţii.
Trăim într-o lume în care ipocrizia, ignoranţa, indecizia etc. sunt cultivate de 99% din indivizii care alcătuiesc societatea de astăzi. Chiar şi aşa, eu merg pe drumul meu, care se ramifică în confluenţe cu alte drumuri. Păşesc şi pe alte drumuri, pentru că aşa vrea Cineva, privesc, înţeleg, respect şi mă ofer întotdeauna să ajut, dar nu mă las influenţat negativ de atitudini inevoluato-ostile. Sunt atât de echilibrat mentalo-psihic, încât pot să fac faţă oricărei încercări, cu ajutorul Lui, fără să-mi pierd din armonia interioară, comportându-mă impecabil :)♥ Lui Dumnezeu îi datorez totul!
Ştiu că sunt criticat dur, bârfit şi făcut albie de porci pe acest forum, de către unii, din prostie, invidie, ignoranţă, frustrare etc. Le mulţumesc mult de tot pentru faptul că vorbesc despre mine! Când le citesc remarcile negative cu privire la mine, oh, abordez următorul plan spaţial. Privesc remarcile respective ca fiind nişte flori cu nectar. Le miros, dar NU mă murdăresc cu nectarul lor. NU mă deranjează absolut deloc jignirile, atacurile la persoană etc., din contră. Când cineva mă jigneşte pe nedrept, de fapt mă binecuvântează, să ştiţi. Şi când cineva mă jigneşte pe baza unor motive fondate, de fapt îmi face un bine, pentru că mă ajută să-mi văd mai bine defectele, oferindu-mi şansa să fac primul, al doilea sau al treilea pas pe drumul către corecţia comportamentală. Oricum ar fi, fără doar şi poate, am doar de câştigat, slavă Domnului.

Vă iubesc,
Mr. Nick
0
11-11-2011, ora 22:52
mganea
Nu este medic/terapeut
mganea
va rog daca ati auzit de terapia bowen, poate ne spune ti despre ea, ce parere aveti? bani aruncati in vant?
8
17-11-2011, ora 00:16
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
Stimate/Stimată drule/dle/dră/dnă mganea,

Terapia Bowen are la bază teoria conform căreia organismul, în stare de relaxare totală, îşi activează abilitatea de a rezolva orice problemă a corpului sau a minţii, prin readucerea acestora în echilibru şi armonie. Pare a fi o terapie okay, adică eficientă, până la un punct. Documentaţi-vă cu privire la ea şi mergeţi măcar la o şedinţă, dacă doriţi, să vedeţi cum răspunde organismul dv.
Însănătoşire grabnică!
Dumnezeu să vă binecuvânteze.
Toate cele bune, cu iubire şi respect,
Mr. Nick
0
17-09-2012, ora 12:38
cosmina40
Nu este medic/terapeut
cosmina40
vorbeai mai sus de echilibrul si calmul tau...da-ne si noua cateva retete ; m-am inregistrat doar cu gandul de a te felicita pentru munca depusa aici, dar nu m-am putut abtine sa nu "cer" si eu ceva;multumesc, si...toata admiratia mea ! mai mult ca sigur ca voi reveni cu intrebari
0
29-06-2014, ora 02:11
berica
Nu este medic/terapeut
berica
bună Mr. Nick.
Acest D S A oare este eficient şi în eliminarea fierului din organism???? Unde şi cum pot să cumpăr.Dar chelatin forte???? Eliminarea fierului este asociat cu anumite simptome neplăcute, ca ghreţuri, lipsa poftei de mâncare, diaree???
Până acum am folosit exjade şi zeolit. Nu mă simt bine. Deocamdată am întrerupt ambele tratamente. Sunteţi medic?
zile plăcute vă doresc,
berica
0
08-12-2014, ora 09:23
Florin59
Nu este medic/terapeut
Florin59
buna ziua Mr.Nick !

am o intrebare, acest produs DMSA se poate folosi SI pentru calcifieri la nivelui arterelor vertebrale si poligonului Willis ?? am folosit EDTA (produs in Canada) timp de 6 luni si mare lucru nu s-a simtit !

cu respect,
1
21-02-2017, ora 22:34
arianadima
Nu este medic/terapeut
arianadima
Coriandrul este foarte bun pentru eliminarea mercurului din organism, dar doar daca este folosit impreuna cu ceva ceva il absoarbe si il si elimina. Eu am folosit zeolit micronizat pentru asta, impreuna cu coriandru tinctura, in urma cu trei ani.
0
18-05-2017, ora 16:34
1marius
Nu este medic/terapeut
1marius
Buna ziua. Va rog daca se poate sa-mi comunicati un medic la care sa ma prezint pentru un consult referitor la o intoxicatie cu mercur. Va multumesc.
0
20-05-2017, ora 09:24
1marius
Nu este medic/terapeut
1marius
Se pare ca nu exista asemenea specialitate..
0
04-06-2018, ora 12:16
Constantinescu Cristian
Nu este medic/terapeut
Constantinescu Cristian
Eu am scapat de metalele grele folosind DrStanMetalStop, mi la recomandat D-na Dr Elena Truta,
0
02-02-2019, ora 21:11
ionela t.
Nu este medic/terapeut
ionela t.
1. Mama mea sufera de intoxicatie cu metale grele si mai intai a mers la spital FLOREASCA, Bucuresti , sectie toxicologie care este in leg cu terapie intensiva, au acolo ambulatoriu, se efectueaza analizele de urina, internare, pt a depista metalele grele ca mercuriu, etc., intrebati de DR. RADU TINCU.
2. La privat este DR. NEDELCU IOAN, tot in Bucuresti, in clinica sa privata cu acelasi nume, in prezent mama urmeaza un tratament mai complex de la aceasta clinica. Sanatate!

Eu caut o clinica cu ambulatoriu privata, in Romania care efectueaza terapia chelator cu EDTA injectabil, dar nu gasesc. Stie cineva?
0
11-03-2019, ora 19:03
colindeata
Nu este medic/terapeut
colindeata
Ionela.t, Buna ce sintome avea mama ta ? Cum ati aflat ca este intocsicata cu metale grele ? Astept un raspuns. Multumesc
0
11-03-2019, ora 23:54
ionela t.
Nu este medic/terapeut
ionela t.
Pierderi de memorie, oboseala, mamcarimi de piele, special membre, iritabilitate
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: