Doi dinti lipsa jos si mandibula deplasata

05-11-2009
IoaNaNa
Nu este medic/terapeut
IoaNaNa
Buna ziua! Am 17 ani si cand eram mai mica ( nu mai stiu exact acum cat timp ) mi-au fost scoase doua masele de jos a 2 masea din partea dreapta si a 2 masea din partea stanga si de atunci nu au mai crescut. Ginigia s-a subtiat foarte tare iar mandibula se duce in spre gat, nu stiu cum sa ma exprim corect ca sa ma fac inteleasa. Nu calc drept din aceasta cauza si cred ca intre cele 2 masele lipsa sunt 6 dinti si 2 masele 4 pe o parte si patru pe cealalta si mi se duc aceste grupuri de 4 unul catre partea stanga si unul catre cea dreapta.
Medicul meu stomatolog a observat ca ceva nu e in regula doar atunci cand mi-a spus: CALCA si eu nu calcam drept. A zis ca ar trebui sa mi se puna "pod" ( asa am inteles eu) dar ca pana la 18 ani nu se poate. Daca se poate va rog sa imi explicati ce se intampla ce trebuie sa fac cu acele 2 masele lipsa ! Mi se pare ca toata fata arata rau deoarece barbia e mai proeminenta.
Va multumesc!
4 comentarii
0
07-11-2009, ora 14:47
Dr. Nitu Andreea-Diana
Chirurgie dento-alveolara, Bucuresti
Dr. Nitu Andreea-Diana
orice dinte/ masea extras nu ramane fara consecinte. dintii vecini se inclina incercand sa acopere spatiul lipsa, iar dintele antagonist de deasupra sau de sub care musca pe cel extras fie coboara respectiv urca in planul ocluziei. acest fenomen se numeste migrare a dintilor si in timp produce un dezechilibru al ocluziei, adica al felului cum muscati.
ca rezolvare, daca dintii ramasi sunt mult migrati se face tratament ortodontic, de indreptare al dintilor deplasati si apoi tratament protetic, adica se pun dintii lipsa fie prin punti ( banuiesc a asta ati vrut sa spuneti prin "pod"), lucrari protetice sau prin implant si coroane pe implant, solutia cea mai indicata daca dintii ramasi sunt perfect sanatosi si nu doriti slefiuirea (pilirea) lor pentru realizarea puntilor.
0
07-11-2009, ora 14:55
IoaNaNa
Nu este medic/terapeut
IoaNaNa
Multumesc mult pentru raspuns!
Ati putea totusi sa imi explicati exact ce e aceea o punte ?
0
07-11-2009, ora 14:57
IoaNaNa
Nu este medic/terapeut
IoaNaNa
Si ce presupune acel tratament ortodontic ?
0
07-11-2009, ora 15:04
Dr. Nitu Andreea-Diana
Chirurgie dento-alveolara, Bucuresti
Dr. Nitu Andreea-Diana
v-am trimis un mesaj privat cu cateva explicatii.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cariile dentare
  • Eroziunea dinților
  • Urgentele dentare - primul ajutor
  • Periuța de dinți manuală
  • Albirea dinților acasă
  • Obiceiuri care afectează dantura
  • Dinții antimicrobieni printați 3D
  •