dop ceara in ureche

25-11-2008
a_bivolaru
Nu este medic/terapeut
a_bivolaru
Am o nepotica de 8 ani care periodic merge la doctor sa-i scoata dopul de ceara din ureche, care bineinteles o doare si ii dinminueaza auzul. Ce putem face sa prevenim aparitia dopului? Exista picaturi sau tratamente naturiste care sa previna?
4 comentarii
0
26-11-2008, ora 17:42
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
in mod normal, cerumenul din ureche se usuca si este impins spre exterior de pielea din conduct care migreaza spre afara.
sunt cateva reguli de ingrijire a urechii.
1.NU trebue sa ajunga apa in urechi. De la apa dopul se mareste in volum.
Cand face baie.. trebue astupate urechile cu vata imbibata in ceva uleios.(crema )
2.Dupa baie.. se usuca apa din ureche cu Uscatorul de par, NU se curata cu betisoare.. fiindca impingeti dopurile mai profund..
3. urechea se curata numai la intrare( partea vizibila a conductului) cu prosopul sau servetele umede.
0
11-03-2010, ora 15:10
andreas2
Nu este medic/terapeut
andreas2
Bună ziua, azi am fost şi eu la O.R.L pentru a 2-a oară am probleme cu urechea stanga, mi s-a spus ca am un dop...iar.Doctorul care m-a preluat mi-a dat o reteta cu niste solutie auriculară, si luni trebuie sa ma duc pentru spalatură, ultima data mi-a recomandat ulei cald.I-am explicat ca imi e cam greu sa vin luni, mi-a zis ca daca nu pot in timpul zilei sa ma duc la 17:00 la el la cabinet.mă costa 50 de lei 20 spalatura si 30 testul auditiv, la spital nu are asemea aparat, doar la cabinetul particular.Nu prea dispun de bani, deaia vreau sa va intreb daca exista riscul sa patesc ceva la spalatura ca sa fie nevoie de un test auditiv?sau sa imi fac la spital moca dar fara test!Prima data cand am fost la acelasi medic nu mi-a facut nici un test...a mers totul foarte ok.Se poate intampla ceva in timpul spalaturii?
0
11-03-2010, ora 18:02
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
este bine sa va faca spalatura auriculara la un cab ORL, fiindca se pot intampla multe, depinde de mana care foloseste seringa s.a
mergeti la alt cab /ORL.
0
12-05-2012, ora 12:35
cris 05
Nu este medic/terapeut
cris 05
buna ziua.mi sa infundat urechea stanga..nu ma doare..trebuie sa merg neaparat la orl sau se poate trata cu un spray de urechi ceva...eu sunt insarcinata in aproape 8 luni. va rog frumos o parere daca se poate. Va multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce nu sunt indicate bețișoarele de urechi?
  • Ce rol are ceara din urechi?
  •