dopul de ceara din ureche

282 comentarii 1 2 ..... 9 10
0
24-04-2017, ora 23:45
virgil ilie
Nu este medic/terapeut
virgil ilie
alta solutie nu exista?multumesc pt raspuns
0
01-02-2018, ora 03:07
Aftab
Nu este medic/terapeut
Aftab
Buna seara! am si eu o problema la urechea stanga am fost astazi la un restaurant care se afla la etajul 36 iar liftul de acolo cobora foarte repede si mi s-a infundat urechea si aud un tiuit slab tin sa mentionez ca sunt si racit. Ce as putea face ?
1
01-02-2018, ora 19:49
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1 citesti pe forum tot ce sa scris despre Catar tubar sau Otita seroasa
2 desfunzi nasul bine, bine, ei antitermice, incalzesti urechea cu ceva cald
0
01-07-2018, ora 01:18
teodorapop
Nu este medic/terapeut
teodorapop
imi spuneti va rog daca folosirea dopurilor antifonice pe timpul noptii afecteaza urechea? dimineata simt ceva secretii, ceara banuiesc..de aceea simt mereu nevoia sa curat cu betisoare, stiu ca e gresit. mentionez ca folosesc dopurile de multi ani iar betisoarele de cand ma stiu. sprayurile ar fi de folos?
0
01-07-2018, ora 13:39
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
nu ajuta nici spreiul
cantitatea de secretii din ureche.. depinde de starea intestinelor sificatului
se pot folosi dopurile la somn.
dupa se ususca interiorul urechii cu un uscator de par si se sterg cu servetele de hartie
0
16-11-2018, ora 22:57
Cornelia9
Nu este medic/terapeut
Cornelia9
Buna seara. Am un dop vechi si tare pe care au incercat doi medici sa l scoata prin spalaturi si aspiratie. Primul medic a spus ca cel mai bine ar fi sa l scoata cu carlig/chiureta insa nu avea instrumentul. Doua zile mi am pus picaturi pentru a se inmuia si am revenit, de data asta la un medic care insista cu aspiratia si care spunea ca nu a auzit de carlig. Am incercat cu aspiratie dar era foarte dureros si nu a dat nici un rezultat. Imi puteti recomanda un medic in Bucuresti care care scoate dopurile cu carlig/chiureta?
0
17-11-2018, ora 08:59
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
in clinici ORL.. au si instrumentarul si microscopul sub care se lucreaza fin si vizibil
0
01-12-2018, ora 12:21
Roxana Petrache
Nu este medic/terapeut
Roxana Petrache
Buna ziua,
De 3 zile ma confrunt cu o problemă, am urechea dreapta infundata. Tin sa mentionez ca nu am niviun fel de durere, doar o simt infundata. Am incercat sa pun apa oxigenata, insa parca e mai tare infundata. De asemenea acum aproximativ o luna am avut o infectie la o masea de minte pe care am tratat-o, are legatura cumva cu infundarea urechii? Si de asemenea am si o raceala usoara.
0
02-12-2018, ora 19:48
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
pasii corecti
1 la medicul de familie dupa bilet de trimitere catre ORL
2 consult ORL
3. nu ai cum sa stii acasa ce problema..este . ! poate fi simplu dop de cerumen, probleme cu trompa lui eustache sau de circulatie cerebrala
0
07-04-2020, ora 18:01
sandu.53
Nu este medic/terapeut
sandu.53
Buna seara domnule doctor,
Eu am urmatoarea problema.De cativa ani cam 4-5 sunt nevoit sa merg la doctor ORL pentru scoaterea dopurilor de ceara cam de 2 ori pe an!Mergeam si inainte cand eram mai tanar dar la 5-6 ani.Acum am 67 de ani!Am intrebat doctorul de ce mie mi se intampla asa de des, in timp ce parintii mei care au 86 de ani nu au scos niciodata dopuri de ceara din urechi.Domnul doctor mi-a zis ca poate fi si un canal mai ingust, dar si ca organismul poate produce mai multa ceara la unii dintre noi.Nu folosesc deloc betisoare pt.urechi.Problema e ca prin metoda aspirarii nu imi este bine.V-am mai scris acum 3-4 ani, imi pierd echilibrul cand imi introduce aparatul in ureche, raman cu zgomot in ureche si aud o perioada aiurea.Ca atare, doctorul la care merg de 3-4 ani imi scoate dopurile prin metoda clasica cu seringa, repet de 2 ori pe an.Acum ma intreb daca cumva nu e periculos sa folosesti aceasta metoda asa de des!V-as intreba pe dvs.cu tot respectul ce parere aveti.E periculos sa faci lucrul asta de 2 ori pe an?Am citit ca exista riscul fisurarii timpanului.Zilele astea mi s-a infundat din nou una din urechi si va trebui sa merg din nou la doctor si sincer nu stiu care din proceduri mi-ar fi mai buna.Multumsc frumos pt.timpul acordat!
0
07-04-2020, ora 20:29
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Excesul de cerumen din ureche. Are legătură cu starea Intestinelor. De acolo sistemul limfatic arunca grăsimi prin glandele cerumenoase.
ATI renunțat la lapte, mezeluri, dulciuri cu creme...???
Spalatura urechii făcută de medic nu duce la perforație, decât dacă pacientul se adresează târziu, are un dop vechi uscat.. Și la presiunea apei.. Cedează mai repede timpanul decât dopul.
Dacă se merge la timp.
Dacă se pune apa oxigenata cu 1 zi înainte de a merge la medic... Dopul se elimina usor
ATI citit pe Forum cum trebuie îngrijită corect urechea cu șervețel de hârtie. Ca sa nu se mai cumuleze cerumen???
0
08-04-2020, ora 15:22
sandu.53
Nu este medic/terapeut
sandu.53
Multumesc mult domnule doctor, am retinut sfaturile dvs.
1.eu nu consum lapte si lactate in general, la fel prajituri dulciuri cu creme rar, iar mezeluri nu foarte des...dar pesemne sunt si altfel de grasimi care ajung acolo indirect in ureche...
2.mergand de 2 ori pe an la scos dop de cerum, banui ca fiind recente nu e pericol totusi pt.perforare timpan...oricum medicul vede timpanul si el hotareste
3.o sa pun apa oxigenata cu o zi inainte asa cum ma sfatuiti; citesc relativ des sfaturile dvs. asa ca stiu despre folosire servetele dar recunosc ca nu am facut acest lucru, insa o sa tin cont de acum incolo de acest sfat!
inca o data va multumesc frumos pt.timpul acordat si vo doresc sa aveti parte de multa, multa sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns
282 comentarii 1 2 ..... 9 10

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.