Dopuri de ceara, urechea infundata. tiuit in ureche

16-06-2009
mira_2009
Nu este medic/terapeut
mira_2009
Buna seara!

Am si eu o intrebare...de cateva zile am urechea stanga infundata...si banuiesc ca am un dop de ceara (ca am mai avut probleme asemanatoare inainte...este aceeasi senzatie...auzul diminuat...tiuit in ureche...cand eram mai mic am folosit excesiv betisoarele...si de atunci se pare ca fac dopuri mai des...cel putin asa zicea medicul). Urmeaza sa ma duc in "vizita" la un specialist...insa voiam sa intreb:
1) care prodeceu este mai "gentil" sa zic asa?...Cel cu scoaterea dopului prin aspiratie sau cel cu seringa cu apa calda?.Cel cu seringa cam stiu cum e...ca l-am simtit de vreo 2-3 ori pana acum...si doare ceva...adica trebuia sa se plimbe cu tavita aia dupa mine, pt ca atunci cand dadea drumu la jet...imi fugea si capul intr-o parte :))...
2) pot aparea alte probleme din cauza folosirii seringii pt a scoate dopul?
3) am auzit ca ar fi unele spray-uri (gen Audispray) cu care poti sa scapi de dopul de ceara din ureche...este adevarat? /:)

Multumesc si imi cer scuze daca mai sunt si alte topicuri cu aceeasi problema ca a mea, insa nu am stat sa caut in toate...iar in cele peste care m-am uitat, nu am gasit raspunsurile intrebarilor mele.
6 comentarii
0
16-06-2009, ora 00:52
mira_2009
Nu este medic/terapeut
mira_2009
Si inca o intrebare:
4) inainte sa ma duc la ORL, trebuie sa inmoi dopul de ceara prin picurarea apei oxigenata in urechea cu probleme, timp de 1-2 zile, pt a fi mai usor de scos dopul cand merg la spital? sau si asta e vreun "sfat" care circula pe internet?
0
16-06-2009, ora 08:52
danabv
Nu este medic/terapeut
danabv
Un procedeu "gentil" de scoatere a dopurilor din urechi este cu ajutorul unor cornete din ceara (plus alte substante) care se pun in urechea cu pricina (tu stai culcat la orizontala cu urechea respectiva in sus), cineva iti baga cornetul in ureche SUPERFICIAL, cu partea ingusta, si da foc partii superioare a cornetului. Se creaza asa numitul efect de horn, si dopul iese singur fara nici un fel de disconfort. Este nevoie doar de o persoana care sa te ajute, sa supravegheze cornetul si sa-l scoata la timp. Este mult mai simplu decat pare, instructiunile de folosire sunt foarte clare. Astfel de cornete se gasesc la magazinele naturiste; cele italiene sunt cele mai bune.
Numai bine!
0
16-06-2009, ora 09:58
mira_2009
Nu este medic/terapeut
mira_2009
Multumesc! exista si vreun efect secundar dupa folosirea acestor cornete?
0
17-06-2009, ora 00:43
mira_2009
Nu este medic/terapeut
mira_2009
astept si parerea unui medic de pe aici
0
18-06-2009, ora 01:36
mira_2009
Nu este medic/terapeut
mira_2009
intre timp...am fost si am cumparat de la farmacie 2 cornete pentru dopuri...sunt unele cu propolis...de la Sana sunt...si le-am folosit pe ambele...

fiecare din ele a scos o cantitate destul de mare zic eu de ceara...ca dupa ce le-am stins...le-am taiat si m-am uitat in partea care nu era arsa...si e destul de multa ceara...dar cu toate astea...tot nu mi s-a desfundat urechea...sa mai cumpar altele si sa mai incerc?
0
19-06-2009, ora 23:37
mira_2009
Nu este medic/terapeut
mira_2009
nu mai raspunde nimeni?

am folosit pana acum 4 cornete...si de fiecare data a scos destul de multa ceara...cel putin ultimul cornet folosit a scos cam cat un dop mic...si tot nu mi s-a desfundat urechea...

am folosit si o solutie A-Cerum...si am simtit ceva acolo...da tot nu s-a desfundat.

sa fie dopul foarte mare...sau sa fie mai multe?.sau sa nu fie dop deloc..si sa fie altceva?
Adaugă un comentariu / răspuns

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • O aplicație pe telefon ar putea trata țiuitul în urechi
  • Aplicația Activ (by ROmedic)
    Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

    Accesează gratuit Aplicația
    Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK