Drama dupa 17 ani

21-11-2017
Amatonic
Nu este medic/terapeut
Amatonic
Buna ziua, dupa o casnicie de 17 ani, din care au rezultat doi copii, tocmai am aflat ca sotia m-a inselat acum 15 ani cu un fost iubit. Sustine ca a facut asta deoarece nu s-a putut rupe de aceea mare dragoste si a facut-o doar o data, apoi au rupt relatia definitiv, In urmatorii 15 ani fiindu-mi fidela., Asta e situatia in mare. Vreau doar sa aud pareri din experienta voastra. Decizia mea e sa o iert si sa mergem mai departe, nu vreau pentru o greseala de acum 15 ani sa aruncam la gunoi tot ce am cladit, mai ales ca am realizat multe impreuna, am avut o casnicie frumoasa, cu bune, dar si cu rele, dar am ramas mereu alaturi.
19 comentarii
1
21-11-2017, ora 15:09
Psiholog Iosif Szenasi
Psihologie
Psiholog Iosif Szenasi
Draga Amatonic, cred ca ai luat o decizie foarte buna. Te felicit. Ceea ce a fost, este in trecut si, mai ales daca zici ca poti trece peste, chiar nu are sens sa lasi sa va afecteze relatia care acum este una satisfacatoare.

Va doresc multa fericire!
1
21-11-2017, ora 15:10
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Imi pare rau pt ce s-a intamplat in casnicia dvs, dar din moment ce ati luat o decizie, fiti sigur ca e singurul lucru care conteaza acum. Trecutul e trecut oricum si nu se mai schimba nimic. Este important ca si sotia a adus la lumina acest secret care o macina si mai ales, ca v-a fost fidela in tot timpul ce a urmat. Nu putem judeca in niciun fel ceva ce pt dvs nu a existat pana la momentul marturisirii sotiei. Probabil ca exista in continuare acel ceva ce v-a unit de la inceput si sunteti de apreciat ca si cuplu pt ca incercati sa functionati in continuare. Va doresc ani multi si fericiti impreuna!
0
21-11-2017, ora 15:17
Amatonic
Nu este medic/terapeut
Amatonic
Va multumesc pt raspunsuri, cred si sper sa fi luat decizia buna. Nu a fost o marturisire a sotiei, am aflat intamplator, ea doar a detaliat dupa aceea.Acum mi-e ff greu, durerea e mare, nu pot sta singur pentru ca ma napadesc tot felul de ganduri. Pentru mine sotia mea a fost cea mai doamna dintre toate doamnele, am venerat-o, am ridicat-o pe un piedestal.si acum.problema mare e cu pierderea increderii in ea. Pentru momentul acela am inteles-o, am trecut destul de usor. Dar ramane de rezolvat recastigarea increderii. Si ma macina gandul ca daca a putut atunci sa o faca...de unde am eu certitudinea ca nu a mai facut-o si altadata. Deocamdata am doar cuvantul ei. Si ma tem ca la cat de parsiva e viata, de obicei iti da o palma cand ti-e lumea mai draga, la un moment dat, daca este ceva ascuns, va iesi la iveala. la fel cum a iesit si acum, dupa mai bine de 15 ani.Dar cu dragostea ce i-o port, sper sa reusesc sa trec si peste asta.
0
21-11-2017, ora 15:31
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Iertati-o si lasati grijile pentru ziua de ieri. Traiti doar in prezent in ziua de azi.
1
21-11-2017, ora 16:18
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună ziua!
Faptul că a rămas cu dumneavoastră atâția ani mie îmi spune că sunt multe lucruri care vă leagă, și de ce nu, adevărata dragoste a trăit-o alături de dumneavoastră, pentru că altfel fiți sigur că acum ar fi alături de celălalt și nu de dumneavoastră. Totul este să considerați acel moment subiect tabu și să priviți spre viitor cu încredere, astfel încât să nu lăsați nici-o clipă trecutul să vă umbrească fericirea actuală.
Ce-i mai frumos decât o familie cu doi copii ce cresc alături de doi părinți înțelepți care au forța să treacă peste orice obstacol pentru a menține liniștea și armonia celor cei iubesc...
Vă felicit că sunteți un om înțelept și nu v-ați lăsat doborât de trecut!
Cît despre încredere, aceasta se construiește treptat, totul depinde de faptul cum veți ști să gestionați situația.
Recomandarea mea este să mergeți la un terapeut de cuplu să vă învețe cum să treceți mai ușor peste această amintire urâtă și să nu mai lăsați trecutul să vă afecteze.
2
21-11-2017, ora 19:36
Amatonic
Nu este medic/terapeut
Amatonic
Va multumesc mult pentru aceste randuri. Aveam mare nevoie sa aud asa ceva. M-au ajutat mult sa imi gasesc linistea interioara. Multumesc.
0
21-11-2017, ora 22:51
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Decizia ta a fost foarte buna, deci iti zic si eu felicitari, nu avea sens sa strici o relatie pentru atat, si daca s-a culcat cu ala odata ce ? N-a batut-o, n-a violat-o, s-au simtit bine sexual si atat, gandeste-te ca ei i-a fost bine in acele momente si chiar ar trebui sa te bucure binele ei, asta la general, tot ce conteaza e ca, cu tine a fost foarte bine.
Invatati sa nu mai stricati relatii doar ptr o infidelitate sexuala, daca nu apare cea emotionala ! Asta zic ptr ceilalti.
Daca partenerului ii dai atentia cuvenita, daca te comporti frumos si bine adica fidelitate emotionala, dar mai diversifici din cand in cand sexual (fie femeie sau barbat), nu este o problema, prietenia, comunicarea, intelegerea, gesturile frumoase, atentia, pasiunile si discutiile comune sunt de fapt baza solida a relatiei, sex poti face cu oricine de fapt, nu are treaba una cu alta.
Diversitatea sexuala poti sa simti uneori, ca daca mananci zilnic doar cartofi, mai simti sa mai mananci si altceva uneori, nu e ceva rau, si apoi mai bine, mananci cartofii mai cu pofta iar, dar evident ca poti sa nu simti dorinta de diversitate sexuala si e mai bine.
0
22-11-2017, ora 07:34
Psiholog Croitoru Marinela
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Croitoru Marinela
Draga Amatonic,

Realitatea este ceea ce traiesti cu sotia ta in prezent, caci atasamentul se construieste in timp, prin implicarea amandoura, asa cum frumos ai descris ( trecand prin bune si prin rele impreuna ) aveti doi copii si ati construit totul impreuna si asta este cel mai important. Daca aveti o relatie autentica, de prietenie sincera, sunteti impliniti amandoi, nu ai motive sa te chinui si pe tine si pe ea avand indoieli in privinta fidelitatii ei ( ar fi ca in povestea cu glodul de sare) si mai mult, ai putea sa impingi tu relatia intr-o directie nu tocmai ok. In urma cu 15 nici relatia voastra nu era asa cum este acum, erati la inceput, nici voi nu aveati maturitatea de azi, iar greseala pe care a facut-o sotia ta atunci cu siguranta ca i-a oferit o buna lectie de viata si a ajutat-o sa ia o decizie, si astfel a ajuns asa cum este astazi, o sotie minunata. Va puteti bucura de ceea ce aveti azi, de o casnicie frumoasa la care ati muncit amandoi sa o aveti asa cum este azi, sau puteti sa va chinuiti si chiar sa va imbolnaviti, spunandu-va tot felul de neadevaruri, caci realitatea poate fi distorsionata in multe feluri, dupa cum alegem sa o privim.
0
22-11-2017, ora 08:11
Amatonic
Nu este medic/terapeut
Amatonic
Buna, dupa cum am mai spus, am inteles acel episod, l-am acceptat si am trecut peste el. Problema mea ramane cu increderea, pentru ca in momentul in care am "incoltit-o" a inceput cu tot felul de minciuni, in 4 zile am auzit 4 variante, era in stare sa spuna orice, doar sa se scoata bazma curata. Pana si asta am inteles, era incoltita. Acum ea sufera pentru ca crede ca nu ma mai uit la ea cu aceeasi ochi, ii este rusine sa se mai uite in ochii mei. Eu sufar pentru ca printre atatea minciuni ma intrebam cine este ea, unde este sotia mea.
0
22-11-2017, ora 10:02
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Nu stiu daca situatia voastra Amatonic se va rezolva doar prin decizie ta de a "merge mai departe".
Iertarea despre care vorbesti, pare mai degraba a fi una la nivel de intentie, decat una profunda.
Dovada e si faptul ca ai initiat aceasta discutie.si ca te intrebi acum Cine este ea?.
La fel cum acum ai nevoie de sprijinul celorlalti in decizia ta, pe viitor e posibil sa-ti reactivezi suspiciunea, in special momentele in care ea nu e asa cum iti doresti.

Pentru a evita aceasta situatie, poate nu ar strica sa discutati cu un terapeut de cuplu despre ceea ce s-a intamplat.
Ati putea sa va cunoasteti mai bine reciproc si va raspundeti la intrebarea : ce am putea invata din experienta asta?
De obicei, astfel de discutii clarifica substantial interactiunea in cuplu, pe termen lung.

Dr Rares Ignat
Terapeut de cuplu - Psihosexolog
0
22-11-2017, ora 10:21
Amatonic
Nu este medic/terapeut
Amatonic
Da, aveti dreptate, deocamdata e la stare de intentie, primii pasi au fost facuti, dar au trecut doar 5 zile, dureaza putin pana se aprofundeaza. cred ca suspiciunea va ramane mereu, probabil se va accentua in momentele grele. Dar aici vorbim despre incredere, pt episodul din trecut iertarea este completa. Lipsa increderii din prezent imi da tarcoale. Important este ca exista comunicare intre noi si dorinta de ambele parti. Iubire in mod evident este.
0
22-11-2017, ora 11:39
Psiholog Croitoru Marinela
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Croitoru Marinela
In astfel de situatii exista anumite mesaje subliminale care ajung la noi, fara a le constientiza de cele mai multe ori, ci resimtind doar emotiile aferente, in acest caz, probabil fiind vorba de mesajul:” nu esti suficient de bun”. Asta este o parte a realitatii, distorsionata cumva, vazuta dintr-un anumit unghi, caci realitatea este ca sotia ta te- a ales pe tine si este cu tine si a construit si faut 2 copii cu tine tocmai pentru ca te-a gasit ca fiind cel mai bun partener pentru ea.
Cred ca v-ar fi de mare folos sa mergeti cateva sedinte la consiliere de cuplu. Va va ajuta sa depasiti aceasta situatie, sa va ventilati emotiile, pentru ca in astfel de situatii ambii sunteti “ tornada de emotii”, fara sa va raniti reciproc sau sa agravati situatia, si mai ales sa invatati sa folositi in folosul vostru aceasta experienta ca apoi sa o acceptati si sa o integrati sanatos in povestea voastra d viata, a fiecaruia si impreuna, de cuplu.
1
22-11-2017, ora 12:53
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Așa cum v-am mai spus și eu și colegii mei, e important să mergeți împreună la terapie de cuplu, dar cât mai repede posibil, ca să vă puteți continua relația fără remușcări și obsesii, pentru că tot rememorând faptele nu faceți decât să stimulați acele convingeri limitatoare care vă împiedică să puteți găsi cele mai bune soluții.
Succes!
0
22-11-2017, ora 15:57
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Normal ca se codea cand ai incoltit-o pentru ca stia ca s-ar putea sa te superi, nu era cu rea intentie.
Deci stai cuminte si fa sa fie bine, nu mai avea n ganduri inutile.
Lasa lucrurile sa curga asa frumos cum au fost si pana acum, a fost atunci cu ala ca era indragostita, aia nu se mai repeta vreodata, deci stai linistit, doar in contextul ala s-a intamplat odata.
0
26-11-2017, ora 20:36
Amatonic
Nu este medic/terapeut
Amatonic
Buna, din respect pt cei care mi-au raspuns am decis sa va tin la curent cu ce s-a intamplat in ultima saptamana. Situatia s-a complicat putin, infidelitatea nu a avut loc chiar la inceputul relatiei noastre, ci dupa vreo 5 ani, la 2 ani dupa ce a aparut primul nostru copil. Motivul a fost acelasi care l-am enumerat la inceputul discutiei. Nu ma simt deloc bine, am apelat si la psihoterapia de cuplu, dar sunt mult prea rare sedintele. Nu stiu ce sa fac. Desi nu ma gandesc deloc la infideliate, ma simt ff rau, am un nod in gat, sunt agitat, gura uscata, nervi. Toata saptamana mi-am petrecut-o impreuna cu sotia, am discutat mult, ne-am iubit.dar totusi, starea mea tot rea este.
1
27-11-2017, ora 09:28
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună dimineața!
Faptul că tot discutați despre aceeași situație nu faceți decât să vă întoarceți în locul de unde ați plecat.
Dacă vă gândiți încontinuu și sunteți mereu preocupat de sentimentele și gândurile pe care le asociați cu evenimentul respectiv nu veți reuși să vedeți ce v-a adus bun relația, câte împliniri aveți, să vă bucurați de cei doi copii.
Încercați să vă gândiți la alte lucruri mai plăcute, să trăiți în prezent și să construiți împreună strategii pentru viitor.
Gândiți-vă cum se simt cei doi copii să trăiască într-o atmosferă tensionată, pentru că ori cât v-ați strădui să ascundeți, un copil vede pe fața părinților când ceva nu-i în regulă.
Ce înseamnă mult prea rare ședințele? De obicei se planifică la o săptămână, iar între timp mai ajută și temele pentru acasă. Dar rezultatele nu se obțin peste noapte.
Apoi dacă vreți să mergeți mai departe, pentru binele cuplului, problemelor care v-au făcut rău în trecut trebuie sa le declarați un armistițiu permanent și să stopați orice gând automat în legătură cu acestea.
Nu vreau să vă sperii, dar continuând așa, nu reușiți decât să faceți o obsesie din faptul că puteți fi înșelat și în loc să vă afirmați personalitatea vă veți simți inferior altor bărbați în care veți vedea potențiali rivali.
Aveți grijă de dumneavoastră!
0
27-11-2017, ora 09:54
Amatonic
Nu este medic/terapeut
Amatonic
Buna ziua, aveti dreptate, dar, din pacate, aceste ganduri nu vin in mod constient, incerc sa mi le blochez, dar, cand sunt singur, ma napadesc. Mai rau e ca am inceput sa imi si vizualizez sotia in bratele celuilalt.
Am spus ca sunt prea rare sedintele, pentru ca, din cauza zilelor libere de saptamana asta, doar pe saptamana viitoare s-a mai putut programa o sedinta.
Din pacate incep sa ma tem ca nu voi reusi sa trec peste asta.
0
27-11-2017, ora 16:59
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
@Amatonic: "a trece peste" inseamna a ingropa si NU a rezolva problema. Daca dvs manifestati nerabdare in privinta psihoterapiei, e pt ca dvs insiva ar fi ideal sa urmati un program psihoterapeutic, in paralel cu psihoterapia de cuplu, cu alt psihoterapeut, bineinteles. Indoielile se aglomereaza, apare o nerabdare si incepeti sa credeti ca "nu veti putea trece peste asta". Orice ati crede, aveti dreptate! Deci, ce alegeti sa credeti, va va influenta in prezent si in viitor, deciziile. Spuneti ca gandurile acestea vin automat si asa este, pt ca le "rumegati" acolo de multa vreme, va ganditi la ele si va intretineti scenarii in minte. Poate ca o analiza orientata asupra propriei persoane, din care sa va intelegeti mai bine, v-ar fi de folos. Dar e util sa fie facuta cu sprijinul unui psihoterapeut, deoarece se vor folosi niste metode si tehnici mult mai eficiente, decat cele folosite de o persoana ne-psihoterapeut.
0
29-11-2017, ora 09:42
Suflet pierdut
Nu este medic/terapeut
Suflet pierdut
Stai liniștit, cu timpul durerea se estompează și gândurile se mai risipesc. O să mai ai stări și gânduri cel putin câteva luni. Trebuie să fii puternic și să lași gândurile și stările să lucreze cât vor ele. La mine se exemplu au trecut 7 luni de când am aflat și încă mai am stări și gânduri dar nu mă mai afectează așa rău și sunt din ce in ce mai rare. E adevărat scenariile din mintea ta sunt multe și dureroase, încrederea se câștigă mai greu acum dar dacă vă iubiți puteți trece mai departe doar comunicând mai mult.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Semne că te înșală
  • De ce înșelăm?
  •