drojdie de bere - sfaturi

15-07-2015
mariusa
Nu este medic/terapeut
mariusa
Buna seara, va rog sa ma ajutati cu un sfat. As dori sa incep o cura cu drojdie de bere deoarece a inceput sa-mi cada parul de cand sunt in menopauza. Am citit diverse articole pro si contra acestui tratament. Teama mea este legata de faptul ca am inteles ca drojdia de bere poate face mult rau organismului pe langa multele beneficii pe care le are. Puteti va rog sa-mi spuneti daca intr-adevar are contraindicatii si care ar fi pericolele pentru organism? Va multumesc.
1 comentarii
0
03-03-2016, ora 15:30
Dietetician Acasandrei Mihaela
Nutritie si dietetica, Iași
Dietetician Acasandrei Mihaela
Este indicat să consultaţi un medic în privinţa problemei dvs în cazul în care reprezintă un simptom al unei afecţiuni.

Drojdia de bere este într-adevăr un produs alimentar bogat în vitaminele din complexul B. Însă acestea pot fi aduse în organism prin intermediul unei alimentaţii echilibrate care să conţină minim 3 porţii de legume, 2 de fructe, cereale integrale (care conţin cantităţi semnificative de vitamine din grupul B-urilor), leguminoase, ouă, carne slabă şi minim o porţie de produse lactate în fiecare zi.

Avantajul unei alimentaţii sănătoase, în detrimentul "curelor" este reprezentat de aportul constant şi variat de vitamine şi minerale. Aceste cure nu pot fi menţinute pe termen lung, mai mult decât atât pot induce carenţe sau toxicitate organismului şi nu sunt susţinute de dovezi ştiinţifice. În concluzie, este mult mai sigur pentru sănătatea dvs să nu urmaţi o astfel de "cură".
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.