Duloxetina - ce sa fac?

12-09-2017
Sofia Anastasia
Nu este medic/terapeut
Sofia Anastasia
Bună seara!
Vă scriu deoarece am nevoie să aflu mai multe opinii din partea celor care au fost tratați cu duloxetină și, în primul rând, din partea medicilor specializați. Pe scurt, din iunie, acest an, am început, după o cădere de calciu destul de urâtă, să am atacuri de panică și să plâng constant. Odată cu asta mi-a apărut o durere de cap pulsatilă pe care am resimțit-o multă vreme (iunie, iulie și jum. din august). Menționez că a fost aproape insuportabilă. Am dormit foarte mult din cauza asta. Cam 14 h, eu, cea care dormeam max 5 ore pe noapte. Am ajuns la psihiatru la recomandarea medicului de familie. După un tratament cu alprazolam, tritico si duloxetina (medicamente pe care le-am luat 5 zile), am căzut de comun acord cu medicul psihiatru să iau doar duloxetina. Se întâmpla în iunie, imediat după primele atacuri de panică. Cu toate acestea, am renunțat chiar și la duloxetină. Mi-am spus că sunt capabilă să mă pun pe picioare singură. M-am apucat de psihoterapie. M-a ajutat foarte mult pentru că nu mai am atacuri de panică și pot să dorm liniștită noaptea. Singurul lucru care încă mă deranjează este durerea de cap, suportabilă, dar înco acolo. Din cauza asta îmi este greu să mă concentrez ca înainte, sunt zile când mă simt foarte obosită și mai am momente în care, dacă sunt neliniștită, simt că parcă am un nod în gât, înghit cu dificultate. Am consultat un alt medic psihiatru și mi-a recomandat să iau totuși duloxetina. Mi-a spus că, așa cum i-am prezentat situația, ar fi vorba de un tratament de 3-6 luni, după care, dacă nu devine cronică distracția asta, pastila se scoate cu totul. Nu știu ce să fac pentru că vorbim despre un medicament care acționează asupra sistemului central nervos. Nu îmi este frică să o iau. Îmi este frică, în schimb, să nu creeze dependență sau să mă trezesc că nu mă pot concentra din cauza asta, memora, etc. Am 23 de ani, masterandă și toată viața înainte. Mi-am propus să fac un doctorat, sunt educatoare acum, vreau să ajung să lucrez în universitar. Am nevoie de cap și de toate capacitățile lui :) Foarte important! Am fost la neurolog, endocrinolog și am făcut și RMN. Nu am nimic. Neurologul mi-a dat mydocalm, quarelim și vimovo. După zece zile, durerea de cap a devenit suportabilă, dar încă acolo. Dintotdeauna am avut probleme cu hemoglobina și de Crăciun am fost internată pt că am ajuns cu ea la 6, 7. Am primit și sânge atunci. Luând toate aceste lucruri în calcul, chiar nu știu dacă să mă apuc de luat duloxetină acum. Mă simt bine, nu am gânduri suicidare sau mai știu eu ce. Chiar nu se pune problema de așa ceva. Am rămas doar cu durerea de cap extraordinar de supărătoare.și care, după ce am aflat până acum, nu poate fi tratată altfel...Mă gândesc că există ceva naturist să încerc până la duloxetină...poate...Aștept cu nerăbdare feedback :)
P.S. Un alt detaliu de care mi-am amintit. Este și amuzant dar mă gândesc că are legătură cu toată povestea asta. Atunci când îmi fac manichiura, din cauza mirosului de lac de unghii, din nou simt că îmi zvâcnește sângele foarte puternic în urechi și încet în zona calotei. Așa ceva nu am pățit înainte.
5 comentarii
0
12-09-2017, ora 22:52
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Durerea de cap nu e specifica nici anxietatii, nici depresiei. Nodul in gat e specific anxietatii. Sa mergeti si la un consult oftalmologic mai amanuntit. In principiu trebuie sa intruniti mai multe simptome ale anxietatii ca sa luati pastile. Desigur ca e foarte importanta si viziunea medicului atunci cand v-a consultat.
Eu as elimina intai cauzele fizice ale durerii de cap. Un astigmatism, chiar si cu dioptrii f mici poate da astfel de dureri care trec din momentul punerii ochelarilor.
Sanatate multa!
2
13-09-2017, ora 08:31
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Clara zice foarte bine sa mergi mai intai la medic pt a elimina orice posibila cauza medicala. Durerile de cap pot fi cauzate de multe lucruri, cum ar fi probleme de vedere nediagnosticate, deviatii de sept, etc. Eu as merge si pe a-ti recomanda o zona de investigatii spre care multi uita sa se indrepte: ecografii la ficat si analize de sange, urina, chiar coproparazitologice. Ficatul incarcat poate da dureri de cap, iar tu cum spui varsta si ocupatia, e posibil sa duci o viata destul de agitata(mai ales daca dormeai doar 5 ore/noapte). De asemenea, anumiti paraziti pot da astfel de dureri prin toxinele pe care le descarca in organism. Din acest motiv iti recomand si coproparazitologic.
Pe scurt, continua psihoterapia, tratamentul psihiatric(daca ai avut atacuri de panica si acum s-au remis, asta nu inseamna ca ai scapat de anxietate) si fa toate analizele necesare pt a elimina orice posibila cauza medicala. Abia dupa aceea si psihoterapeutul poate sa adapteze planul terapeutic in functie de nevoile tale reale.
0
13-09-2017, ora 08:37
nana25
Nu este medic/terapeut
nana25
Sunt nou membru. Am o urgenta legata de un medicament si de duloxetina și lipsa unui psihiatru de încredere. In 2 zile rămân fără tratament. Nu vad aici butonul prin care pot trimite mesaj privat. Clara te rog mult, as vrea sa vorbesc cu tine. Poate îmi dai tu un mesaj sau un nr de tel unde sa vorbim 2 minute. Mulțumesc mult.
0
13-09-2017, ora 22:40
Sofia Anastasia
Nu este medic/terapeut
Sofia Anastasia
Multumesc frumos pentru răspuns Cristina Stoian. Cu siguranta voi ajunge cat mai repede si la analize. Probleme de vedere nu cred că am pentru că durerea de cap începe de undeva din zona hipocampului până sus, în creștet. Este o durere mocnită acum. Spuneam de tratamentul de la psihiatru că l-am luat 5 zile numai la început, după care am renunțat cu medicul psihiatru la el. Medicul mi-a recomandat, în schimb, să rămân cu duloxetina. Nu am mai luat nici acest medicament și am fost ok si fără el. Nu la fel de energică, ce-i drept...Repet aceste lucruri pt că încă îmi este neclar dacă, luând în calcul variabilele despre care v-am povestit, chiar este necesar să iau duloxetină...Aș merge, mai degrabă, pe un 5 HTP. Am înțeles că sunt chiar foarte ok în tratarea stărilor de anxietate și depresie-forme ușoare, cum cred eu că „experimentez” acum. Adică, nu aș vrea să iau duloxetină sau 5 htp ca să am o stare de bine și să mă simt bine și împlinită „datorită” unor medicamente. Aș vrea să știu dacă, luându-le, îmi rezolv problema cu durerea de cap. În rest, chiar iubesc viața și nu înțeleg încă de ce se insistă atât de mult pe duloxetina asta...Nici nu vreau să îmi asum un risc prostesc și să mă trezesc cu altele în timp. Dar dacă nu este vital în recuperarea mea medicamentul, prefer să merg pe alte variante pt a rezolva cu durerea de cap...
0
13-09-2017, ora 22:47
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Medicul stie mai bine ce a vazut el la tine si ce ti se potrvieste. Nu ai motive sa te temi
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Anxietatea și stresul cronic pot crește riscul dezvoltării tulburărilor psihiatrice
  • Dependența față de tehnologiile mobile a fost asociată cu depresia și anxietatea
  • Anxietatea poate influența negativ luarea deciziilor
  • Aplicația pentru smartphone care ar putea reduce anxietatea și depresia
  • Riscul de anxietate la mame, asociat cu utilizarea intensă a dispozitivelor electronice
  • Tinerii și femeile sunt mai predispuși la anxietate
  •